Minority report

Yes, magikern från Teherans södra förorter sover aldrig. Hoppas att ni hade en bra julafton. Utan snö. Katastrof. Jobba bara.

Egentligen skulle jag leverera en sammanfattning av säsongen som har gått nu när det är halvtidsvila, men det räcker med att ta en titt på tabellen. Det är enkelt att se. Enkelt att se vad vi har tappat och vad vi har misslyckats med. I princip allt, i vissa matcher, och nära skjuter inga zigenare.

Såg VM-krönikan i torsdags. Skönt att få se Zidanes konster igen. Han var en stor lirare för mig, och han förtjänade alla sina titlar och framgångar. Sorgligt att han fick avsluta sin karriär på det viset. Han gick ett grymt öde till mötes, men han försvarade sin heder. Men, att försvara sin heder över en verbal sak kan bara leda till en sak när du har vittnen och åklagare runt omkring dig. Bödeln gav honom domen - ett rött kort, en värdelös silvermedalj och troligen kommer han aldrig glömma bort sin absolut sista match då han återigen lyfte hela sitt land på sina axlar.

Där vinnarna finns, finns även förlorarna. Idrotten är så.

Jag har fått mycket beröm för innebandybloggen, och jag har alltid bjudit in andra ämnen i texterna, vilket en del läsare har uppskattat, och det är jag väldigt tacksam över. Jag vill inte blanda in politik, men jag gör det nu;

Slog på nyheterna idag under morgonen och fick höra nyheterna om Saddam Husseins hängning. Fint, ett as mindre i världen. Vissa as är större än andra, men det går inte att hänga alla stora as. Finns inte tillräckligt mycket rep för det.

Den fd skjutglade Texassheriffen George W. Bush jr. kallade hängningen en "demokratisk milstolpe". Citerat, den absolut störste massmördaren under 2000-talet. Vad stolt han måste vara. Han har försökt imponera på sin far ända sedan han tillträdde som president. Tänk ifall han hade haft lite bollar också, då kunde han strappa sig själv med en AK och tagga till Irak helt på egen hand. Skjuta lite här och där. Visa att Texassherifferna minst sagt inte är några färskingar.

Jänkarna och Saddam var länge bundisar. Bland annat när Irak krigade mot mitt hemland. När min far var lika gammal som mig befann han sig i ett öken - beväpnad. Det måste vara jävligt underhållande att vara 21 barre och veta att man måste skjuta och avfyra någonting bara för att något land långt bort åt helvete vill pressa ner oljepriserna.

Vi svenskar behöver aldrig oroa oss. USA är ett jättefint land som langar trevliga TV-serier. Vad deras regering gör spelar ingen som helst roll för vår del. En del länder i den tredje världen, framförallt i Mellanöstern, behöver inte vara lika tacksamma.

Drygt en miljon afghaner dödades när Bush skulle visa sin makt efter den 11:e September. Ja, massmord kallas det, samma saker som Saddam begick under sin tid. Hur går det där ordspråket? Mördar du några, är du en mördare. Mördar du många, är du en härskare. Mannen, vår vän George härskar ordentligt. Han styr och ställer. Salutera hans namn vid upprepade tillfällen om sådant beteende är acceptebelt.

I västvärlden är man president. I mellanöstern är man terrorist. Jobbigt. All jävla hyckleri skär i mitt hjärta.

i didn't give a dime, or a damn
so blind, we don't even care

Gott nytt år och god fortsättning.

Freshmen adjustment

so i can live forever like diamonds, throw your diamonds up
'cause almost dying ain't stopping me from rhyming


Vintervila. Trist för min del. Formen var på uppåtgående, ordentligt. Vill snöra på mig skorna, greppa hammaren och gå in och köra så snart som möjligt. Hård vinterfys skulle nog också vara bra för mig. Jag vill ut och springa.

Äntligen! Christer Fuglesang är hemma igen, så nu kanske man slipper se och höra hans namn överallt. SVT och TV4 kanske borde direktsända mig istället, varje gång jag lämnar och anländer till min bostad. Det hade varit något!

Dagens "det-här-visste-ni-inte-om-Ehsan": Han lyssnar på Patrik Isaksson. Det visste ni inte va? Men det är jul, osv, så jag har inte tid att hylla honom just nu. Dessutom har jag varit med i reklamtrailern för TV-serien "Boston Legal" som gick på TV3 och ZTV (numera TV6).

Månadens "ni-mår-inte-bra": Ni julrushare som sprang maratonlopp genom Täby centrum senast jag satte min fot där. Men om man jämför med Arnold Schwarzeneggers film "klappjakten" så var ni ändå relativt lugna av er.

Årets "etta-på-Sveriges-viktigaste-lista": Ge ett tangentbord till rätt person bara, och låt honom styra och ställa. Fortsätt dela med er och håll skrivandet igång, one.

Elitserien ska kanske göras om. Jag sa att jag skulle komma tillbaka med åsikter - och åsikter har Ehsan. Vilka plockade fram förslaget? Tydligen ett av de högsta hönsen i Pixbo och några andra höjdare inom förbundet. Elitserien ska kanske bli som bandyns dito - 2 serier, norra och södra, typ. Driver ni med mig? Låter bara som ett gäng trötta och utbrända skojare som vill få kortare resor och helst slippa möta lag som dom är för överlägsna för att få möta.

Dessa "storlag" som är för det här förslaget - vinn 11 bortamatcher i rad först, och snacka sen.

Utöka antalet lag från 12 till 14, först och främst. Då blir det 26 matcher. Säga vad man vill om det, och att lagen som hamnar bland de 2-3 sista platserna troligen kommer vara avsågade relativt tidigt under säsongen, men man måste börja någonstans. I längden, kommer det bli attraktivt, och det är väl det folk har proppsat så mycket för på sistone? Det finns mycket mer att säga om det, men jag anser att jag är "ledig" just nu, så skrivandet får dammas av vid ett senare tillfälle.

Det är mycket jag, jag och jag, därför tar jag min chans att beskriva mig själv - som spelare.

Ni andra kanske är kvicka, men ni är inte lika kvicka som mig. Springandet är det enda jag kan, och jag kan inte sluta. Det skulle se väldigt konstigt ut annars, speciellt när jag inte förfogar över någon teknik. Jag kan inte skjuta, men jag kan kriga. Det fanns visserligen en tid då jag lyckades producera många mål och framspelningar, men den tiden är passé. Men så länge jag kan bidra med annat så gör det mig inget. Jag är en kärleksfull spelare inom gruppen, och jag hoppas att folk inte har tråkigt i min närvaro. Det är klart att man vill ge mycket, för vad är roligare än lagidrott?

Det blev en orgie av många jag och mig - inte igen. Men tillåt en broder att avsluta: Släpp in mig i finrummet inom en viss framtid bara och låt mig fira triumfer. Innebandyn längtar efter att få se en broder som styr och ställer.

God jul och blablabla hela köret på er alla. Vill passa på att skänka en tanke till alla er stackare som tvingas jobba idag. Till alla er som stämplar biljetter på tåg, kör bussar eller säljer gås i något centrum. Hoppas att det vänder.

Move snowflakes

leave niggaz paranoid, if not paralyzed
that means you can't walk in my shoes

Ehsan lyckades plocka hem förstaplatsen i Sveriges viktigaste lista.

Nykomling på listan som utan tvivel satt en ny standard för hur en innebandyblogg ska se. Bloggar om allt mellan himmel och jord, har ett hjärta för Caperio/Täby FC och Täby IS. Mannen är redan en myt och legend inom innebandybloggandet.
http://blogg.aftonbladet.se/1764/

Stora ord från en stor lirare inom bloggandet, det tackar vi för, det smakade bra.

Sundbom får ursäkta, men det var en iranier och inte en japan som hamnade före i listan. Överaskande, för jappsarna är trots allt hyfsat tekniska, medan vi bara har langat mattor. Hursomhelst är det skönt att läsa att den nämnde levererar sköna rader igen.

Vad är det för jävla kunder man får ibland? Sura fruntimmer som gnäller hit och dit. Visst, man ska inte vara otrevlig mot kunderna när dom börjar dryga sig, men man KAN vara otrevlig mot kunder som drygar sig, och det är just det som gör livet värt att leva just nu.

Ni har väl inte missat att Chiles ex-diktator Augusto Pinochet har dött? Folk sjöng, klappade och firade utanför sjukhuset. Om det inte är kärlek, så vet jag inte vad det är. Däremot förstår jag mina chilenska bröder och systrar som kanske tycker att han borde ha plågats, och jag håller med. Han förtjänade en smärtsam död. En-mot-en i en ring mot Totte Rappel hade varit mer lämpligt.

Fick den sistnämde inte vara med i listan bland de "tuffaste tuffingarna" eller har jag läst helt fel? Om det stämmer, vad fan var det då för jävla pajasomröstning!? Vad är det för vrak som har röstat? Skjut er själva. Ni måste J-O-B-B-A, framförallt måste ni jobba hårdare.

Julrush hit och dit. Det är väl nu många svenskar blir "galet stressade" och självmordsbenägna? Jag ska bara köpa saker till mig själv. Jag ska dessutom slå in dom i fina paket, och sedan börja använda dom på julafton. Julen är ett stort jävla kommersiellt skitjippo. Alla dessa skojare till företag som säljer sina produkter tar er på en lång åktur. Jag tror inte Jesus ville att folk skulle spendera pengar till just hans födelsedag. Yes, I said it.

Ehsan kan nu titulera sig själv som Lucia-cupmästare för tredje året i rad. Kabiris Pojkar är det enda laget som har lyckats med den bedriften i "fina" Danderyd. Första säsongen var vi älskade för vårt spel, men i år var vi hatade. Antagligen sprang sanningen om 3 svartskallar och en svensk som pratar sämre svenska än svartskallarna ikapp - vi var ju trots allt i "fina" Danderyd. Jag har aldrig varit med om en större hetskampanj än den vi upplevde i kvartsfinalen och finalen. Ja, hetskampanjen var ordet. Det var som om media hade fått nys om Michael Jacksons nya ungar till lekkamrater.

Vi tystade en hel hall och gick i pension, inget mer. Man ska sluta när man ligger på topp.

Sverige, håll ögonen på Christoffer Svanemar (Råsunda som moderklubb) och Sabri Papalexi, båda är födda 88 och spelar i AIK. Vänta bara.

Har ni tänkt på att biljard är en riktig rasistsport? Jag menar, allt handlar om att den vite mannen (kulan) ska visa sin överlägsenhet genom att köra ut alla, för att till sist, helt skoningslöst, knuffa ner den svarte mannen i hålet. Det var ju lite roligt?

2 nya matcher i helgen - och 2 nya förluster. Det känns jävligt tungt just nu.

Elitserien ska kanske formas om. Just nu har jag ingen åsikt, men jag återkommer när jag har det. Det kanske leder till lite meningsskiljaktigheter och hets? Tydligen bra isåfall, för en fågel viskade i mitt öra och antydde att det var för mycket kärlek mellan författarna. För mycket myspys, hålla handen, kramar och bädda varandra i sängen. Vi får väl se.

För övrigt sitter jag inne på en persisk klubb-banger som skulle få Tibblehallen att lyfta till Caperios spel. Det blir vinst ikväll borta mot Järfälla med 2 mål. Tobbe stänker in en av kassarna efter att ha trillat över sargen.

Totti, här har du lite nya låttips;
Army of the Pharaohs - Gorillas (feat. Jedi Mind Tricks)
Chamillionaire - Frontin
Jay-Z - I made it
Kanye West - Grammy Family (feat. Consequence & John Legend)
M-1 - Til' we get there (feat. K'Naan & Stori James)
Mitchy Slick - Making money (feat. Xzibit)
Nas - Hustlers (feat. The Game)
Stat Quo - Tryin ta win
Termanology - Ain't gonna be rich 2 ball (feat. Shells Snuk)
Young Jeezy - Dreamin' (feat. Keyshia Cole)
Young Jeezy - Mr. 15
Young Jeezy - Streets on lock

i'm too tall to act small

Let there be light

Pokern hemma hos Stefan blev ju en riktig pangsuccé! Jodå, absolut, jag har fortfarande ont i arslet. Rätt åt mig.

Det var en skön blandning av svenska grannar, kärleksfulla brorsor, ödmjuka italienare, whiskey älskande kosovo-albaner, serber och syrianer som hittades på invandrarverket. Stefan höll en låg profil, han var inte alls lika hetsig som vanligt. Det var ju inte direkt så att han flög över sargen och skrek "din jävla idiot, är du dum i huvudet, stryk ska du ha" till en motståndare. Haha, ett av de roligaste innebandyminnena jag har.

Frågan är bara hur packad huvudpersonen var när han nämnde Ehsan, mer känd som Pavel Patera, och Caperio i samma mening? Den frågan får vi bolla tillbaka vid ett senare tillfälle.

Nej, men allvarligt, Stefan är världens snällaste. Ärligt. Och Manne funkar också. Han är som den där alkoholmissbrukande morbrodern eller farbrodern man har i familjen: Man skäms över honom, men man gillar honom ändå.

På tal om Manne - om han är trollkarlen från Blåkulla, och Danne Sundbom är poeten från Bagis, vem är jag då? "Nånting nånting" från Bällstaberg? Hjälp mig, någon. Inte "munlädret från Bällstaberg" bara, jag brukar faktiskt inte prata så mycket i vanliga fall. Eller hur?

Kvällens Romderby innehöll en hel del humor. Först ser man det ljusblåa laget knappt ha kontroll över bollen på den offensiva delen av plnanen, för att sedan få en jättechans, och minuten efter det slå till med en ordentlig häxpipa. Rosetti, som var domare den här kväll, hade bra kontroll över tillställningen - i en halvlek. Sedan gav han ett rött kort till Romas målvakt för att sedan ta tillbaka samma kort. Kortet blev helt plötsligt gult. Tack och lov blev det inte matchavgörande, Lazio vann med 3-0 och Romas regissör Francesco Totti gjorde bort sig. Man gör inte så när man får äran att bära en kaptensbindel.

Nej fan, vet ni vem den störste fotbollsspelaren är? Jo, det är iraniern Ali Daei, 37 år ung. Ingen har gjort lika många landslagsmål som han. Idag leder han skytteligan i hemlandet för sitt Saipa FC. Och inte nog med det - han är även spelande tränare, manager och dessutom så äger han laget.

Jag var högst ironisk när jag nämnde hans namn och titeln "den störste fotbollsspelaren" i samma mening. I samma stund som han gick in på planen i VM06 blev det revolution i hemlandet. En del av hans butiker blev förstörda av upprörda ungdomar som inte ville se honom på planen. Och det har man full förståelse för, den gubben såg sitt bästföredatum för ett x antal år sedan.

Min far driver en taxi- och lastbilsfirma idag. Han har den där "svenska humorn" och skrattar åt allt han själv säger i timmar, men just den dagen, då vi såg den avslutande gruppspelsmatchen mot Angola, så insåg jag allvaret. Helt plötsligt släppte han den lättsamma stilen, såg mig djupt in i ögonen och sa: "Till och med din farsgubbe är bättre än Ali Daei". Då var det inte lika kul längre. En kedjerökare satt bredvid mig och förklarade läget på ett klockrent sätt. Jag struntade i matchen och satte mig framför datorn istället.
Iransk fotboll. Det är för mycket pengar, och värst av allt, det är politik. Nu blev vi även kickade ur internationella tävlingsmatcher, för att regeringen lägger sig i förbundets arbete, och det är förbjudet av FIFA. Lika bra det, vi kan fan inte spela fotboll, det är ett landslag utan en vettig ledning, tack vare politiken.

Vi ska hålla oss till att köra taxi och baka pizza nästa gång.

Jag började tänka på något som får mig att vilja återgå till en debatt om "underhållning" på innebandyplanen som har legat lite luften under veckan som har gått. Jag försökt få reda på vad ett "eget spel" är och vad "underhållning" verkligen står för, men jag får inga svar. Jag klurar för mig själv, och en sak slog mig. För att återgå till fotbollen, så har den spelaren som har fascinerat mig mest, varit Gennaro Gattusso i Milan. Ni som har sett honom spela vet. Han springer något så enormt mycket under en hel match. Han viker aldrig ner sig, jobbar vidare när resten av laget kör fast och eldar upp publiken med sitt engagemang. Ni har säkert sett honom, hur han närmar sig klacken och viftar med armarna mot dom för att få igång dom. Beundransvärt.

Och när jag tänker efter, så är just DET underhållning, iallafall en stor del av den för mig. Och då är han den som är minst kreativ (rent tekniskt osv) av de alla i ett lag fyllt av lirare. Hade jag varit president i samma klubb, så skulle jag aldrig någonsin sälja honom - inte ens under ett pistolhot.

En del lag får oförtjänt mycket kritik, överallt, och bland annat inom vår innebandy i Sverige. Av den anledningen att de fortfarande inte spelar tillräckligt bra för att underhålla. Jag funderar fortfarande över det svaret - vad underhållning verkligen är. För min del, är det mer än underhållande att se några snubbar gå ut med hjärta och inställning för varandra och för dom som har kommit för att se dom. Värt att tänka på nästa gång ni klagar över ett mål som inte har gått lika snyggt till som ni kanske hade velat, eller att hela femman backar hem en meter extra. Det är allt jag säger. Allt har sitt syfte.

as i walk through the valley and shadow of death
i know that i ain't got much time left
if they don't really wanna see the good in me
ain't statisfied until they see the fool in me

Nas - Let there be light (feat. Trey Williams) (prod. by Kanye West)

PS. Tack för de senaste lovorden, Lundin.

The prelude, del ll

3 träningar i rad då Ehsan har presterat och levererat. Formen är på väg uppåt, ordentligt. Hur skönt är inte det?

Tankade ner Nas senaste skiva nyss. Så, just nu väntar jag på att polisen ska knacka dörr. Någon borde ringa och gola. "Ehsan laddar ner musik". Ja, hela Sverige har insett att det går att ladda ner musik, fortfarande. Och det, av en enkel anledning: Det är gratis. Saker i butik kostar. Men det kanske ni också har märkt?

Allting kostar pengar. Speciellt rakblad. Det är ett högt pris att betala - speciellt om man är iranier. Kanske därför vi har världens största mattindustri. Jag blir aldrig imponerad om jag kliver in i en bostad och inte ser en persisk matta på golvet.

Nu har även västkusten gett Ehsan uppmärksamhet. Jag känner mig hedrad när en av Sveriges mest meriterade och erkänt skickliga backar kastar strålkastarljusen mot mig. Däremot minns jag inte när jag ska ha skrivit att Caperio förtjänade att vinna bara för att de "försvarade sig bra". Men det är lungt, jag förlåter dig.

Det känns naturligtvis jävligt upphetsande att se underhållande innebandy hela tiden. Varje match, match efter match. Klapp-klapp spel som varar 10 minuter i streck, 56 skott i samma kryss och 8 zorrobögar i ett och samma sarghörn, samtidigt. Ja, match efter match - i varje match. Men det är inte möjligt, och någonstans, skulle det faktiskt inte vara lika roligt längre om det vore så. Skulle alla i Elitserien spela likadant så skulle man lika gärna kunna skjuta sig själv och byta sport. Möjligtvis curling. Där behöver man inte ens bry sig.

Det är charmigt att slå underifrån. Och så länge man sätter poängen på resultattavlan så kunde man nog inte bry sig mindre om på vilket sätt man gör det på. Jag säger bara som det är.

Hursomhelst, lycka till i fortsättningen, Dallas.

Och äntligen ska det smutsas lite. Visserligen var det väldigt milt, men det är väl det här folket har väntat på? Någon individ under namnet "Koppen" hade kommenterat Dallas blogg: "Hehehehe. Bara att vänja sig att vissa bloggar tycker att Caperio är Innebandyns Brasilien".

Och då blir mitt svar: Man kan lika gärna börja vänja sig vid att en del som kommenterar bloggar saknar läskunnighet i det svenska språket, för jag vet inte var någonstans jag har nämnt Caperio och Brasilien i samma mening.

Det brukade vara så i skolan. I högstadiet, exempelvis. I 9:an plockade jag MVG i prov efter prov när svenskalektionerna dök upp på schemat. Jag var en av ytterst få svartskallar i den klassen, och jag var den enda i klassen som lyckades med den här bedriften. En del personer blev upprörda, nu när jag tänker efter, för en av gossarna rullar med Nationaldemokraterna nu. Ibland har jag funderat på att ringa honom och "be om ursäkt". Förlåt, det var inte meningen att jag skulle bli så bra. Förövrigt var svenskan och idrotten det enda jag plockade dessa betyg på, jag var inget vidare annars.

Och nej, jag ljuger inte. Jag tatuerade inte in sanning (veritas) på min arm bara för att jag gillar att se nålar arbeta genom huden.

Jag älskar Sverige, och Sverige älskar Ehsan. Sverige har behandlat mig bra.

Men men, för att gå tillbaka till kommentaren. Det här kan vara väldigt underhållande när jag har tråkigt på min fritid, men snälla, ge er inte in i några internetfighter mot mig, för det är matcher ni kommer torska. Snöbollen har större chans i helvetet.

Igår var jag tvungen att hälsa på Manne inför lördagen. Jag gled ner till träningen, hann få en pratstund med Kjell-Åke, och sedan även med Binge och Rappel. Jag fick höra en hel del roliga historier, och jag var inte långt ifrån att skita på mig. Fan, jag vill också ta del av sånt! Binge, var lite schysst mot en broder och låt honom stå där i ledet till en bortamatch när laget ska springa in.

Såg igårnatt att det var 524 besökare totalt. Vill tacka samtliga 524 och de som för den vidare. Enligt Binge är det ändå bara mongoloider som läser, och jag själv är ju en mongoloid, så det känns bra, det betyder att vi alla kan relatera till varandra. Real recognize real, one.

Slutligen, Manne och Stefan, jag gillar er båda, därför kommer det kännas trist att behöva ta alla era pengar imorgon. Och Manne, jag hoppas att du håller dig lugn och är en gentleman, och att du kan ta en förlust. Vi vill inte se prov på den 16-årige Manne från TIS lagfest igen.

...money, i got it coming in

can't turn my back on the hood, i got love for them
can't clean my act up for good, too much thug in 'em
probably in the back of the hood, i'm like, fuck it then...


The prelude

You know, you got this.. fantasy in your head about getting out of the life and, setting the corporate world on its ear. What the fuck you gonna do, except hustle?

Täby IS damlag spelar i Elitserien nästa säsong. Och hur stort är inte det? Ledarna som har slitit duktigt hårt genom åren, från början till nu, har nått resultat och bör få sina namn saluterade vid upprepade tillfällen. Grattis! Välförtjänt. Visserligen är halva säsongen kvar, men några vinster hit och några vinster dit och resten kan man räkna ut själv. Jag gillar att ta ut saker på förhand och anta saker fram och tillbaka, men antaganden kan ibland vara morsan till saker som går åt helvete, så allting är inte direkt positivt med det.

Vill tacka innebandygurun Mikael Berg, som tipsade mig om nya rader där Ehsan fick beröm. Det är andra gången jag får höra att jag är "innebandyns Zlatan". Det måste vara stort, så jag tackar för det. I samma veva fick jag ju nya ställen att läsa mer innebandy på. Jag sätter mig ner och tuggar igenom allt jag kan få och hittar.

Men på tal om Zlatan. Jag saknar hans teknik. Han saknar min snabbhet. Men, näsorna är hyfsat lika. Ska vi vara glada över det? Men men, vad säger man? För att göra en liknelse med ett annat citat: Stor näsa, stort självförtroende.

På tal om Mikael Berg, så var det han, tillsammans med Niko Väronen som styrde och ställde en bit in på Täby FC:s träning. Berg försökte sig på en teknisk uppvisning i början (som tog 3-4 minuter att genomföra) och Väronen har ju de "fysiska förutsättningarna" till att bli en riktig targetplayer, 38 år ung. Hade han haft min snabbhet så borde han dra på sig en matchtröja omgående och frälsa Täbygänget. Det här är hursomhelst 2 sköna snubbar, och rätt personer att styra innebandyn framåt i den här kommunen.

Så länge herr Lundins blogg håller mig uppdaterad, så kvarstår mina känslor för Örnsköldsvik. Jag hoppas att det lyfter för deras del.

Såg att grabbarna stod emot och stod upp bra mot Pixbo en lång bit in på matchen, men tråkigt nog så kom kvitteringen, och sedan även några mål till. Men, Pixbo borde skämmas. Vad jag har hört, eller snarare läst, så borde ju Caperio ha blivit förnedrade pga avsaknaden till något som kallas för "eget spel". Eget spel... det låter ju inte särskilt upphetsande. Men kan någon, snälla, förklara för mig vad det är för något? Vad betyder det? Jag förstår inte. Kan inte någon av dessa Pixbo-spelare förklara för mig vad det är? Om ni nu inte är upptagna med landslagsspel och andra viktigare saker, osv. Jag stör mig på det där uttrycket. Det är ju ganska enkelt att säga A och B, men inte förklara sig vad C och D är. Förresten, starkt att ha 200 åskådare i en hemmamatch, trots tabellpositionen, och trots alla landslagsspelare. Jag är 2 ord: Inte imponerad.

I slutändan, är det ett lagspel. En grupp individer som tar sitt ansvar för gruppens bästa, så långt resurserna räcker. Och må det vara underhållande eller skrattretande tråkigt. Vem fan som helst (kanske inte) fattar att man inte behöver vara bättre för att vinna, och dom idioterna som fortfarande hävdar motsatsen bör skjuta sig själva - svårare än så är det inte.

Förresten, under förra säsongens upplaga av elitserien, såg jag en match i Solnahallen som slutade 9-3 till hemmalagets favör. Det var förnedring på hög nivå. Jag kanske inte ska nämna vilka lag det var som spelade, men jag har för mig att det laget som vann var det "sämre", och det laget som blev piskat i rökan var det "bättre". Bortförklaringar undanbedes. Ja, ni förstår? Idrott är ju väldigt logiskt eller "ologiskt", kalla det vad ni vill.

Jag står fast vid att Caperio kan ta en 6:e plats, och då skulle iallafall inte jag bli förvånad, med eller utan ett så kallat "eget spel".

Imorgon är jag ledig! Tack och lov, nu slipper jag alla dessa moderatsprätt till kunder. "Yoghurten är inte kall" sa han, iklädd sin fina rock, skjorta och slips. "Jasså" svarade jag, men jag tänkte "men din dumma jävel den har ju stått i kylen". Han öppnade sin plånbok, köpte 2, och sa att han skulle komma tillbaka ifall hans ungar inte hade varit nöjda. Han kom inte tillbaka. Synd, för det hade varit ett sant nöje att neka honom pengarna tillbaka med ett leende på läpparna. Det du öppnar, köper du, och det du köper, hamnar i en kassaapparat, och senare i min ficka. Och det som hamnar i min ficka, tänker jag inte dela med mig med något vrak som kommer fram till mig och leker skön.

Nu när jag ändå är vaken, tänkte jag starta min egna kanon och kalkonlista, signerat Ehsan. Jag gillar inte listor där man skriver plus eller minus, bra eller dåligt, hett eller iskallt. Därför tänker Ehsan starta något helt originellt. Här är det "coolare" eller "golare" som gäller.

Coolare

1: Läsarna
Visst, man skriver för sig själv, men vad är en Maybach Benz utan sina kromade fälgar? Jag gick från 20 till 500 besökare, och tack vare Er, håller jag igång. Känner mig hedrad, och jag börjar nästan tro att jag är Sveriges favoritsvartskalle, just nu.

2: Jay-Z
För 3 dagar sedan fyllde han 37, men hans rader slår fortfarande. Den störste artisten någonsin inom hip-hop visar att han fortfarande kan, och han kan inte sluta leverera.

3: Manuel Walldén
Trollkarlen från Blåkulla har en stil och attityd som gör honom till en vinnare. Dessutom är han ganska enkel att ha att göra med. Att han sedan är en mytoman som påstår sig vara en "duktig pokerspelare" är ett minustecken, annars hade han legat etta.

4: Totte Rappel
Jag säger det igen: En av elitseriens absolut bästa backar. Det finns en krigarinställning i honom som jag inte har sett någon annanstans, och en person som står upp för sitt lag på det här viset bör få mycket beröm.

Golare

1: Bragdguldsjuryn
Visst, jag har inget större intresse för hockey, troligtvis för att jag inte hade råd med att spela det som en ung pojke när jag växte upp i fattigdom, så egentligen kunde jag inte bry mig mindre, men dessa hockeydrängar vann guld hit och guld dit. Utan något erkännade. Istället gick priset till någon brud som åker skidor. Vafan, åka skidor kan man göra på fritiden.

2: Andreas Johansson
Nisse, Uffe, Bengt, ja, kalla dig vad du vill, men dina stunttricks i Tibblehallen i söndags gör att du förtjänar en plats uppe på ett träd i Michael Jacksons Neverland ranch, och så även i min lista.

3: Amerikansk kändispress
Hetsjakten efter kändisar som gör bort sig är vardagsmat i "världens bästa land". Senast var det Britney Spears som råkade illa ut. Visst, hon må vara en idiot, och hon har kanske inte råd med att köpa underkläder, men hon har iallafall inte avfyrat kryssningsmissiler mot sjukhus och bostäder i Irak.

Godnatt gott folk, jag är tillbaka i samma kanal snart igen.

i used to think rappin' at 38 was ill
but last year alone i grossed 38 mill'
i know i ain't quite 38 but still
the flow so special, got a 38 feel

Place me anywhere...

... on God's green earth and I'll tripple my worth.

Täbys innebandyguru Mikael Berg trodde att jag hade varit med om ett inbrott efter mitt senaste inlägg. Haha, skön han är, men så var inte fallet. Jag förklarade mest hur jag kände efter den senaste laguttagningen.

Hursomhelst, har knappt tränat på sistone. Den enda träningen jag har gjort de senaste 2 veckorna var i onsdags, och då kändes det faktiskt bra. Formen är på uppåtgående, och efter att ha gjort mål i lördagens U-lagsmatch så är måltorkan över för den här gången. Dessvärre förlorade vi med 6-3. Georgios "Jojje" Karpathakis var dominant på planen med sina löpningar och han levererade hårt arbete. Däremot är hans matchkalsonger inte särskilt charmerande, speciellt med tanke på att den ser ut som en kjol nu.

Inställningen i överlag var däremot tveksam. Jag gillar inte att nämna folk som har gjort bra ifrån sig, för då tror man automatiskt att jag har glömt alla andra som har gjort likaså, men jag gör ett undantag nu, och ger ett stort plus till Mikael Björn som står upp för laget på ett magnifikt sätt. Även målvakten Andreas Sjöström imponerar, trots sina 16 år visar han en enorm mognad och känsla för ett lagspel.

Jag var (den här gången) verkligen övertygad om att vi skulle slå Elfa i dagens fight. Spelarmötet i onsdags var välbehövligt, och en del spelare kom med kloka synpunkter. Det kändes som att det var Vi igen. Inställningen verkade vara bra idag, och vi lyckades slå in 8 bollar, men vi släppte in 10, alltså räckte det inte den här gången heller.

Kan inte mitt älskade Barcelona slänga ett par ögon mot södra Italien och värva Cagliaris vindsnabbe anfallare David Suazo? Det skulle vara en fin julklapp.

9:e December, Manne, 9:e December. Du kan föra över pengarna till mitt konto redan nu. Visst, du fick till några sköna kommentarer över MSN igår, därför tänker jag hålla tyst från och med nu och låta mitt spel tala på lördag.

Caperio Täby plockade 3 sköna pinnar ikväll. Laget kan bättre, men vann trots att man inte presterade 100 procent, och det visar styrka. Bäst i Caperio var Totte Rappel och Johan Lundkvist. Den förstnämnde visar att han är en av elitseriens absolut bästa backar. Säker i defensiven och dominant med sin inställning. Alla borde se och lära av hans sätt att stå upp för laget. Jag skulle vara väldigt stolt om jag fick spela i samma lag som någon med det hjärtat och karaktären för gruppen.

"Hejja Stoffe, bra agerande idag. Pinsamt att se. Bestraffning av ledningen? - Upprörd supporter, Norrort". Driver ni med mig? Ännu en gång, hamnar fokus på fel plats. Ska jag sedan vara överraskad över att jag ser ny kritik i forumet, trots vinst? Lyssna, varje man har rätt att försvara sig, och en man bör försvara sig mot pack som 3:an i Falun som gång på gång manövrerade med äckliga påhopp. Jag slår vad om att han har extraknäckt som väskryckare på gamla tanter i Falun centrum. Och någon satte honom på plats, med all rätt. Varför gnäller ni? Känn igen mina rader. Inse att det är hårt. Det är tufft. Och framförallt - det smäller. Det är Elitserieinnebandy, ingen jävla personalfest för anställda på Hennes & Mauritz. Och om det inte passar så borde ni stanna hemma och titta på Postkodsmiljonären.

Nu till något positivt igen. Jimmy Heimer styr och ställer i Tibble. Respekt, kul att se.

i sell ice in the winter, i sell fire in hell
i am a hustler baby, i sold water to a well