Face off

Det är inte bara Baland Reza som vill bli Don över New York - skaffade liret igår och inom några dagar vill jag vara Gudfadern. Allt skjutande på TV-spel är väldigt upphetsande.

Efter det fortsatte jag att handla julklappar till mig själv i Täby centrum, men det blev bara ett par jeans. Funderade på en ny skjorta, väst och slips också, så man ser extra flash ut till något speciellt tillfälle. Men sedan visar det sig att dom flesta är idioter ute på marknaden runt den här tiden, och för att undvika att tackla eller bli tacklad började jag tagga tillbaka till tåget. Den enda som höll sig lugn i Täby C igår var Täby FC:s ledare Micke Gavatin. Där har ni ett föredöme.

Egentligen skulle jag hälsa på Sveriges hårdast arbetande butikschefen Stefan Jonasson igår, men så blev det inte, så jag får skjuta upp det till någon dag innan nyår.

El clasico och derby d'Milano imorgon. Kan bli en hyfsat underhållande söndag. Tungt att Messi saknas, hursomhelst vill jag se ett Real Madrid som blir fullständigt nerpissat.

En annan fundering: Chansen finns att vi möter Täby IS i ett kval till 4:an. Det skulle bli känsligt - och jävligt laddat.

Caperio parkerar på en 10:e plats i serien just nu - 4 poäng från den 6:e platsen som jag tippade laget på under den förra säsongen. Det kan bara bli bättre, och det kommer det bli. Det blir just plats nummer 6 även i år, och därefter slutspel. Finallagen hade jag ju redan klart för mig förlängesen, men sedan visade det sig att Warberg fick sig ett knäck i arslet och verkar vara riktigt bra just nu - o andra sidan är "just nu" inte slutspel.

Det börjar bli lite småhets mellan bloggare, och det är väl så det ska vara också. MED bibehållen respekt från och mellan dom "tunga grabbarna", där jag trevligt nog räknar in mig själv. Eftersom jag själv inte har följt alla innebandymåndagar, så frågar jag er: Har TV4 visat något inslag med spelare eller tränare som är missnöjda med kameravinkeln, eller har alla negativa röster klippts bort? Där lämnar jag den debatten. Det är bara att acceptera att det kommer se tragiskt ut även i fortsättningen. Jag står fast vid att det inte på något sätt marknadsför vår sport framåt, och jag lämnar det där. Grabbarna får sköta det där som dom vill, bollen är deras. Tack.

"Rescue me" med Denis Leary måste vara den skönaste TV-serien någonsin. Just nu går den bara på nätterna, tyvärr. Det jag däremot blir så fruktansvärt jävla trött på är att den där fucking Magnus Uggla-reklamen går igång varje gång det blir avbrott i serien. Hoppas att någon stryper den där jävla snorungen så jag slipper se hans jävla nylle i rutan.

Finns många sköna skivor att zona igenom. "Chris Brown - Exclusive" och "Omarion & Bow Wow - Face off" var två av dom. Och när åker seriemördaren i days of our lives fast? Hoppas att dom irriterande karaktärerna också blir mördade, och det är ju sisådär 85 procent av hela rollistan. Kan det inte göras en liknande serie i Sverige så jag får spela den svenska versionen av John Black?

God jul på er stressade skojare i Täby centrum, och god jul och gott nytt år på alla er andra i hela Sverige. Nu är det dags att surra lite med Don Vito Corleone.

Just for the record

Negativt med kvällens TV-sända match på TV4sport;

* "Innebandytomten". Vilket jävla påhitt.
* Kanalen har fortfarande inte fattat att kameravinkeln är minst lika iskall nu som den var när den kom.
* TV4 har valt att visa 2 brögäng.
* Brögänget som råkar vara hemmalag har ingen vidare publik. Jag hör till och med snorungar som fnittrar i bakgrunden.
* Danne Bron Sundboms kusin, programledaren Andreas Vanberg, är en riktig jävla tomte. Lek inte med saker du inte förstår dig på (exempelvis taktiktavlor). Håll dig till italiensk smörfotboll eller visa inte ditt tryne i rutan överhuvudtaget.
* Av ren nyfikenhet, var skulle kamerorna sitta i Tibblehallen? Får dom plats på kortsidorna? Skulle inte tro det.
* Min TV är en 44-tummare och widescreen funktionen var ingen höjdare när JIK:s Karl-Johan Nilsson skulle intervjuas. Det nyllet var inte särskilt vackert att skåda.
* Peter Kokochas tragiska försök till att vara rolig. "Det är julgranen som får matchstraff". Lustigt, verkligen.


Positivt med kvällens TV-sända match på TV4sport;

* Min chef ringde mitt under matchen och sa att jag var ledig framtill söndag.

Laganda

Igår mådde man inte överdrivet bra. Dagen efter. Men det var värre efter slutsignalen.

Allt kändes bra och det blev en dryg väntan till matchen. Alla ville in på planen och humöret verkade vara på topp. Men vi missar i markeringsspelet och det är det som gör att vi förlorar med 7-4. Inte så mycket att säga om, det bättre laget vann. Sällan har man varit så förbannad över en förlust och det fick min klubba ta smällen för.

Bollen studsade inte alls vår väg i lördags, men det är 8 matcher kvar och nu får vi rikta in oss på plats nummer 2 i den jämna tabellen. Hursomhelst var Hässelbysonen Jeppes mål den absolut snyggaste i matchen, och det tar vi med oss. Målvakt, hoppa bara.

I Vallentuna var det den vikarierande lagkaptenen Jalle Wallöf, Chrille Fahlberg och Jalle Åberg som hade de mest framträdande rollerna, medan Peter Lundgren styrde och ställde för Frej. Han må vara 36 bast, men helvete vilken lirare "Lunkan" är. Han var fullständigt dominant och det kan övriga i hemmalaget vara ytterst tacksamma över. I Frej spelade även den gamle TIS-liraren Andreas Flodman, som även han var riktigt bra.

Det anonyma smutsandet fortsätter annars. Ja, ni har vunnit 3 av de senaste 3 matcherna. Ni är jätteduktiga. Trodde inte såna gamla "storspelare" var i så stort behov av bekräftelse, men tydligen hade jag fel. Fortsätt smutsa anonymt bara, det säger ganska mycket om er tomtar som gör det.

Och fortsätt titta långt. 70 kilo Ehsan är tydligen tung att möta.

Samtidigt vill jag passa på att hylla mitt lag, nu när det ändå är 3 veckors väntan inför nästa träningspass. Det är ett gäng enormt sköna spelare och individer där alla visar personlighet, karaktär och bollar. Alla drar sitt strå till stacket. Du kommer aldrig se några skojare ensamma i ett hörn tuggandes för sig själva, i Vallentuna IBK är vi alla med. Lirarna som kommer hit (vilket jag är rätt person att nämna) trivs som fan och vill inte tagga härifrån. Länge leve ung entusiasm, personligheterna och laganda.

Lyckas vi ragga tillbaka legenderna Sundkvist (pension? Skitsnack) och Fällman höjs ju snittåldern i truppen från 20 år till dryga 45, och då heter det inte ungdomlig entusiasm längre, men vafan, sköna lirare med karaktär och skönt tugg är alltid välkomna till Tuna.

TV4-sport visar kontroversiella matcher.

Innebandyn förra måndagen var ju skandal, syftar då på matchen mellan Falun och Jönköping. Några bönder i min ålder firade Falunmålen genom att slita av sig tröjorna och börja "showa". Lugna i backen nu. Vad sänder klubben för signaler när man har spelare som hoppar på liggande spelare och sedan har supportrar som beter sig så här? Hade det varit tjejer hit och dit så hade det varit en helt annan femma, och framförallt hade det varit bra TV. O andra sidan är Falun en riktig jävla pissort.

Fotbollen förra söndagen ville fotbollskanalen visa Atletico Madrid-Getafe. Sydländsk fotboll när den var som allra bäst. Först trodde jag att det var VM i simning alternativt någon ny matlagningsserie, för matchen innehöll fler dykningar, ost- och tomatskivor än vad jag kan minnas på väldigt länge. Väldigt underhållande.

Det var även hockey i onsdag mellan Rögle och Malmö. Den 2:a perioden var väldigt underhållande när danskarnas målvakt (tack och lov) ville tugga lite. Naturligtvis var utespelaren i motståndarlaget tvungen att slå tillbaka vilket ledde till lite kurr. Det bildades hög, tyvärr bara med 5-6 spelare och inte sisådär 25-30, vilket hade pumpat upp underhållningsvärdet ännu mer.

Jimmy "Limmet" Lundin är tillbaka.
http://www.ornskoldsvikib.se/blogg.aspx?bloggId=1 Med raderna "How do I know?! Because I know. It´s my job to know!" bör han styra upp ett TV-reklamsjobb och visa att han gör det ännu bättre än den store Eric Cantona.

Idag fick jag ledigt. Motivering? Jag hade "jobbat för mycket" på sistone. Det är absolut första gången jag hör mitt namn och "jobbat för mycket" i samma mening. Skönt, det betyder att jag kan sitta och kolla på days of our lives (våra bästa år) på 3:an. Och nej, jag skäms inte.


Paragon - Laganda

...en klassiker.

Release

Kul uppladdning inför derbyt imorgon - att börja jobba klockan 6. Måste alltså gå upp strax efter 4, och 12 timmar efter det är det match. Känns väl inte sådär överdrivet bra. Förhoppningsvis är man vaken när matchen blåser igång.

Vi har ingen som helst press på oss. Frejspelare och Frejsupportrar har (precis som väntat) parkerat arslet framför vår gästbok. Att dessa typer skulle flytta in veckan det är match var väl väntat, men att dom sedan vill flytta in i VÅR hall var väl lite småroligt. Undrar om dom där äldre gubbarna som satt där med systemetkassarna lyckas tränga ihop sig i Skarpängen på samma sätt som dom bänkade sig i Hammarbacken en lördagmorgon för 3 månader sedan.

Har full förståelse för att Frej vill skina i Steget (Vallentunas lokaltidning). Eller nej, det har jag inte alls. Frej tillhör Täby, och är en Täbyklubb.

Precis, ni älskar oss.

Under onsdagens träning skämtades det om pröjs i samband med mitt bloggande. Det skulle väl vara ett fint extraknäck, så pass omotiverad som man är just nu. Jag skulle pissa pissa på folk 365 dagar i streck och alla som har följt den här skiten skulle uppleva julafton dagligen.

Sista träningen för året 2007 genomfördes i onsdag, och den sista matchen imorgon. Den här gången, nu.

KRIGA.

We stand up, we don't care to sit down

Il capitano ringde i fredagskväll, men det var Kim som surrade. Han berättade att han hade vunnit 5100 på oddset, och att jag skulle nämna det här. Så, nu har jag gjort det.

Liraren från Binge och Karis hemtrakter, med artistnamet från sin ort, Adam Tensta, har släppt plattan "It's a Tensta thing". Det lät som en riktig skojare först, men den var skön. Med tanke på hur engelskan flyter igenom hade man svårt att tro att det var en svenskblatte som levererade.

Shayne Ward och låten "no u hang up" styr och ställer ordentligt.

Träning på onsdag. Sen är det derby mot Frej på lördag. Kul att man börjar jobba klockan 6 på morgonen samma dag.

Såg situationen i matchen mellan Warberg och Caperio där Christian Larsson fick ett matchstraff efter lite gullande framför mål. Larsson går in och krigar, och i samma veva får han en och annan feg crosschecking i ryggen i sann hockeyanda av kycklingen Eskelinen. Warbergs målvakt Peter Sjögren, som tydligen fick något på fingret, reagerade med att slänga en målbur på Larsson - utan att bli bestraffad.

Jag personligen skulle antagligen bli lite småsur och spöa sönder samtliga horungar som crosscheckade mig i ryggen alternativt försökte mosa mig med målburar. Tur att det inte var mig ni mötte. Starkt av Larsson att han lyckas behålla sitt lugn. Väl mött i Tibblehallen.

Switch your style up

Tyvärr, så splittrades den ikväll. Den framgångsrika Kalle Anka-kedjan (Knatte, Fnatte och Blatten) från lördagens match och måndagens träning. Någon orutinerad julle fick för sig att han skulle plugga så det blev som det blev.

Jag och Kotten hetsade mest mot varandra i drygt en timme medan Coach hade sina diskussioner med John. Det ryktas bland annat att Frej vill flytta matchen till Hammarbacken - och spela på "bortaplan" igen. Värt att nämna är ju då att 99 procent av Frejs spelartrupp tidigare har spelat i Tuna. Så, varför vill dom det? Jag vet inte och vem fan bryr sig.

John hade sina idéer medan Coach klart och tydligt tyckte påpekade: "Du har ju fortfarande inte fattat vem fan det är som bestämmer" och syftade på sig själv. Då blev det tyst. Det byggdes vidare med: "Det här är lagidrott och det är en diktatur".

För att falla tillbaka till måndagens träning så slogs nog en av historiens häftigaste straffar just då. Precis, i Hammarbacken. Må hända att det finns spelare som har lyckats bli utvisade just under det momentet, men när en straff "tar slut" efter någon tiondel och någon meter eftersom spelaren har dragit bollen bakåt redan där - så är straffen inte tillräckligt bra slagen, och då uttrycker jag mig relativt milt.

På tal om straff, så har en annan skön delats ut, och då talar jag om det så kallade rättssystemet, som nu gjorde rätt, trots allt. "Stureplansprofilerna" John Brax Kjellström och Andreas Jonsson fick 4 år vardera. Smakar bra va? Jag säger samma sak till er som jag brukar säga till många andra: Ni ska SITTA där ni sitter och se glada ut. Har hört att dom så kallade "tunga grabbarna" inte uppskattar våldtäksmän, så jag hoppas att ni kommer njuta av er vistelse på kåken.

One.

Drunk and hot girls

Sebastian Larsson kontra Daniel Andesson i en svensk EM-trupp. Har sagt det förut (kanske inte just här, så jag har väl snarare tänkt det), och jag säger det här. Går den där jävla señor sidledspassning före ett av svensk fotbolls största löften så bör ledningen spränga sig själva.

Gick upp klockan 8 en kall lördagmorgon för att senare sticka iväg till jobbet. Blev upplockad så fort jag hade slutat så jag blev bara 15 minuter sen till samlingen i Hammarbacken. Matchen drogs igång klockan 4 och jag fick sitta den första perioden. Har för mig att det tog 8-9 minuter innan vi kunde trycka in 1-0 målet. Domare Kari tackade och påpekade att han höll på att somna. Dessutom var motståndarna Danderyd "sämre än Caperio", menade han.

3-1 efter den första perioden. Fick hoppa in när den 2:a perioden drogs igång och den bejublade comebacken var ett faktum efter nästan månaders frånvaro. Höger mittfält/halvback blev mitt utgångsläge i 1-2-1-1 uppställningen. Lyckades få iväg ett ynkligt försök till slagskott från sidan som tog på målvakten och som sedan lyckades dansa in över mållinjen. Sånt man kallar sorkdödare? Det kändes bra, hursomhelst. Innan dess hade bortalaget gjort 5-2 vilket bidrog till en hel del negativ energi.

I den tredje lyckades Ehsan pricka in ytterligare 2 mål efter riktigt fina framspelningar av den förre AIK-talangen Micke Martin. Det var bara att sätta ner stickan och tacka för kaffet. Slutresultatet blev 9-3.

Vi spelade helt utan tålamod och ville gå framåt alldeles för snabbt under många moment i spelet, även om vi har rätt att ställa höga krav på oss själva när vi möter ett gäng datanördar.

Förresten, när fan hängde man 3 kassar i en match senast? Våren 2005 lyckades jag hänga 7, men det var en match som vi vann med 39-0 så då var det väl inte så jävla svårt. Naturligtvis började man provocera gossarna och Kotten var inte alltför imponerad:

"haha.. kul att du för första gången på 20 år råkade snubbla in tre bollar i en och samma match.. mot världens största sopgäng.. hade även jag varit på topp så hade jag gjort 30 mål.. så skulle vi båda va på topp samma match, så skulle du ändå ligga 400% efter"

För er som inte visste, så gör nummer 87 även ett extraknäck som professor i mattematik F. Det är inte att leka med.

Kari var däremot fruktansvärt imponerad. Avsluten höll Hagberg-klass och han skulle ringa Binge i veckan. Men men, verkligheten hinner ifatt snabbt. Snart möter man bara mindre dåliga lag så det här kommer inte upprepas.

Sedan minglades det i stan. Trevligt, men man var jävligt slut klockan 4 på morgonen.

Grattis till blogglirarna Sjöstrand och Mogge som fyllde år under helgen. Ett år äldre och nu mindre attraktiva.

Kärlek. One.

Kanye West - Drunk and hot girls (feat. Mos Def)