Jesus walks

jesus walks, god show me the way because the devil is trying to break me down
jesus walks with me, the only thing that i pray is that my feet don't fail me now

Halvvägs genom ett öde. Mitt öde. Den har tagit sina egna vägar. Vet varken var jag står eller var jag är på väg. Men, idag börjar en lång försäsong för min del i väntan på nästa säsong. Ska köra mycket fys på egen hand, och sedan får vi se var man hamnar.

Gudarna var nere med mig för nästan exakt 9 månader sedan. Eller det var snarare Jonte Bäckström och Jocke Tell. Ni som vet, ni vet. Några timmar senare satt jag hemma hos Anders med några av grabbarna från laget. Skyttekungen och krigaren Lucas Palm sa till mig: "Om det var någon som förtjänade det här, så var det du". När jag tänker efter, så betyder den dagen allt för mig, och det är något jag aldrig kommer glömma.

Jävligt tråkigt, mitt hjärta har trots allt varit här i 8 år. Men, det räcker. Det är över nu.

if i talk about god, my record won't get played

Chasing the cool

hustler for death
no heaven for a gangsta'


Stilmallarna är katastrofala. Den här är min enda utväg förtillfället, så jag får leva med att vara en wannabe-Sundbom för stunden.

Tuggade igenom ett par album igår. Nas - street's disciple, Lupe Fiasco - food & liquor, Kanye West - college dropout och Common - be. Detta i takt med lite Championchip Manager. Klubbvalet föll på Cisco Roma Collatino i Serie C2 (Italiens 4:e division) och där är det Paolo Di Canio som styr och ställer. Dessvärre var han inte särskilt kvick i fötterna i 38 års ålder bara.

Blev sjuk under gårdagen, och fick gå hem från jobbet. Det är nämligen en stor badminton-turnering på gång, och pga att något speciellt badmintongolv skulle läggas ut under onsdagkvällen, så ställdes träningen in. Fick badminton någon plats i den där idrottskrönikan? Hoppas inte. Annars skulle ni troligen behöva Jesus i era liv.

Låt mig ta er tillbaka, när jag ändå nämner "jobbet". Nyligen, så är det 2 fall som har roat mig mest. 1, när en unga skulle ha en grillad. "Fan, jag vill ha en grillad korv". Vad kan han ha varit, 10 kanske? Man säger inte "fan" till vuxna. Och inte nog med det, han bad mig att "skynda" eftersom han hade "bråttom". Det hela slutade med att jag maskade. Ingen hade nog sett mig gå 2-3 meter så långsamt som jag gjorde. Ja, grov maskning var det.

Några dagar innan det, hade vi en otrevlig gubbsprätt (troligen en moderat) som skulle ha 15 kanelbullar och 15 kaffe. Absolut, vi är ju "fina Täby" och Tibble Sportcafé, så det kostade skjortan. Då skulle han förstås börja betala. Jag räknade ihop allt, och samtidigt som jag knappade på kassaappareten, kläckte han ur sig "nu skulle jag vilja förhandla om ett bra pris". Summan dök upp i rutan, och han upprepade sig. "Nu skulle jag vilja förhandla om ett bra pris". Ser det här ut som ett gisslandrama? Förhandla? Jag pekade på summan och gav honom ett brett leende bara. Han gav mig inget leende alls. Inte särskilt förvånande.

Tyvärr, så kommer jag inte kunna bevittna Vidar Jonssons ansiktsuttryck när "Elitseriens sämsta och mest patetiska lag" går segrande ur kampen, igen. Caperio vinner med 5-3 och Nede trillar i hissen igen.

Efter söndagens match borta mot Jakobsberg kan vi lyfta från en 10:e till en 8:e plats i tabellen. Frågan är bara hur många placeringar högre upp vi hade parkerat på med Stefan Jonasson som sportchef?

Måste be lagkaptenen Anders Fornander om ursäkt för mitt hyckleri. Har vid ett tidigare tillfälle rankat honom som den bäste spelaren jag har spelat med, och sedan gett samma titel till Jonte Bäckström. Idag får jag nog helt enkelt låta dom dela på förstaplatsen. Anders är helt klart värd spel på högre nivå än division 3. 29 år ung och han har allt, framförallt en riktigt skön attityd med mycket glädje som smittar av sig bland lagkamraterna.

5 matcher kvar. Sedan är Ehsan en free agent. Jag går dit där min spelstil och mitt sätt att vara uppskattas. Lär er en sak: Ett luder stannar hemma och tycker synd om sig själv, medan krigaren fortsätter kriga. Det gör mig väldigt speciell.

this life goes passing you by
it might go fast if you like
you born, you lived, and you die

if life goes passing you by
don't cry, if you are breaking the rules
making your moves, paying your dues
chasing the cool


Ol' english

Efter 9 raka förluster lyckades vi vinna. 8-4 borta mot KTH. Kul. Verkligen.

Det är också som det sades i omklädningsrummet efter matchen. "Idag var det ingen som gnällde över att få sitta på bänken och det var inga som gnällde över att dom inte fick spela med den man ville".

Jo, men det finns ett väldigt bra svar på det också.

ridin' by getting high
smoking on that chronic drinking ol' english
rags tied, gang signs, letters on my hat in ol' english
drive by homicide
r.i.p. tats in ol' english

Lost ones, del ll

and i don't even know how i came to this
except that fame is the worst drug known to man
it's stronger than heroin, when you look in the mirror like "there i am"
and still not see, what you've become
i know i'm guilty of it to but not like them
you lost one

Vaknade klockan 7 med ångest - somnade till Rocky 2 och missade halva filmen. Man blir alltid extra nostalgisk och tänker tillbaka en hel del på när man såg Rocky-filmerna de allra första gångerna. Och nu är ju även del 6 här, Rocky Balboa. Den vill man se så snart som möjligt.

Magkänslan var inget vidare efter att ha sett Caperios uppvärmning igår. Det såg oinspirerat ut. Men 0-2 och en darrig inledning blev en jämn avslutning och till slut visade Caperio stor kyla. Sundbom styr och ställer i box-play. Innan dess trodde jag att han hade Ehsan-teknik (dvs ingen teknik alls) men damn vad fel jag hade.

Som vanligt var Totte Rappel mer än stabil. Till min förvåning sänkte han inte Balrogs Pekka junior, men man vill väl inte vara som Michael Jackson och leka med dom här ungarna alltför mycket.

Djuren släpps ut i slutspelet. Det kommer bli liv.

Fick ett tips från den andre Rappel att kolla en del gamla krönikor skriva av Michael Kling. Det är sånt hets man vill läsa! Man blir bara glad över sånt, mer hets åt folket, tack! Det tillsammans med Lundins sågning över attityder i Gävle har varit mer än trevligt att läsa på sistone. Dessvärre har jag inte sett röken av bloggare som håller till i vår serie, därför har division 3 norra-hetsan uteblivit. Men, vad skulle jag säga, från min position? 4 pinnar på 12 matcher inger ingen respekt.

Personligen har jag inte direkt rosat marknaden. Den enda gången jag har stått i centrum den här säsongen var nog när jag drog på mig en femma - efter att matchen var slut. Och det var mot dagens motståndare, KTH.

Som ni säkert har läst så vill jag verkligen inte förlora idag också. En del spelare saknas idag, och då måste vi andra ta tag i det hela och kliva fram. Men den allra tyngsta pjäsen har saknats i princip hela säsongen, och det är Lucas Palm.

Bäckström kanske hittar ner till hallen och slår några magiska passningar? Ge mig bollen bara, så kanske jag hittar nätmaskorna igen.

Det här vill man ska spelas nästa gång man entrar Tibblehallen.

http://bubblis.nu/tanka/700.540482961.mp3
http://bubblis.nu/tanka/320.504482961.mp3

Lost ones

lose one, let go to get one
get one, lose some and win some
story of a champion
sorry, i'm a champion
you lost one

Efter att ha jobbat från 9 till 19 släpade jag mig ner till Caperios träning i väntan på tåget hem till Bällstaberg. Det var värt det. Almgren hängde en hyfsad kasse. "Platsar den i bloggen"? Absolut! Hade jag inte jobbat i 10 timmar och bara fått i mig 2 timmars sömn innan dom där 10 timmarna, hade jag applåderat och gett målskytten de stående ovationerna som den förtjänade. Förhoppningsvis en repris på det redan ikväll mot Balrog, hoppas att jobb inte står i vägen den här gången bara.

Imorgon är det dags för ett kärt återbesök i Skärholmshallen. Tråkigt nog, utan Jonte den här gången, så jag hoppas att någon annan kan leverera dom där perfekta passningarna. Får se om det blir någon deja vu.

Det var inte direkt det här man hade hoppats på, efter den dagen. Att vi skulle gå upp och få stryk i match efter match. Mycket har varit nytt. Nya spelare, nya tränare, ny lagledare. Vi som spelare borde vara tillräckligt mogna och vuxna för att kunna ta ansvar efter det som har försvunnit, men icke.

Någon form av motgångsattityd har dominerat och till och från har vi skämt ut oss. Stämningen inom truppen har varit sådär, och viljan att vända på resultaten har inte funnits där. Svårare än så är det inte. Vi vill helt enkelt inte som grupp, och det gör att vi förtjänar den tabellpositionen vi har strandat på. Det är enkelt att se.

Det kommer en dag i framtiden då jag inte kan göra det enda jag är bra på. Löpa, kriga, eller vad det nu än må vara. Jag kommer vara alldeles för gammal och alldeles för tung och tjock för det. Så, jag måste värdesätta alla dom här stunderna då jag får chansen att träna. Jag värdesätter alla chanser jag har, och det börjar med 2 träningar i veckan, och sedan match på det. När den inställningen blir till en grund för fler inom TIS herrlag, så kanske vi har en mer positiv attityd i överlag. En positiv attityd mot varandra (dvs ALLA)och en positiv attityd mot dom som stöttar oss.

Vad mer kan jag säga? Jag har liksom sett allt. Jag har varit runt mycket och jag har sett och lärt mig alla typer. Jag har vuxit upp med kriminella, jag har vuxit upp med bråkstakarna, jag har sett dom där pundarna, jag har sett dom där alkoholisterna, jag har sett godheten och jag har sett smutsen i folk som aldrig någonsin velat dela med sig. Jag kan enkelt skilja på vilka som är vilka. Jag har lärt mig att inget är för givet, och folk som är här idag kanske är borta imorgon. Antar att lärdomarna har gjort mig känslig, kanske därför jag stör mig på såna här saker när jag blickar ut över felen inom en grupp.

Jag har sett hjärtat i ögonen på lirare som är redo att ge allt och även spelare som bara tänker på sig själva, och aldrig sätter jag laget i centrum.  Tack och lov kommer jag aldrig någonsin vara den som står för den negativa biten. Nej, jag är alldeles för kärleksfull för det.

På med blåstället och fram med hjärtat. Jag vill verkligen inte förlora imorgon också.

it's like having your life restarted
can't wait for your child's life to be a part of it
so now i'm childlike waiting for a gift
to return, when i lost you, i lost it

Start dropping dimes

Med risk för att jag kanske lät som en "player hater" i mitt senaste inlägg - jag var i hård i min kritik vad gäller vissa jämförelser mot Niklas Jihde efter hans golande i media, men nu är det dags att ge tillbaka lite. Den här liraren har trots allt fört mitt land till ett VM-guld som lagkapten, och det är jag ytterst tacksam för. Jag var ju trots allt där.

...tillskillnad från SVT. Visserligen missade jag idrottsgalan, men inom innebandykretsar har jag hört en del, och tydligen, så hördes vi inte överhuvudtaget. Men ärligt, vilka är dom? Vi behöver inte dom och vi behöver inte deras uppmärksamhet. Kalla mig naiv, men vi har klarat oss bra utan dom. Vi vet redan att vi är störst efter fotbollen. Vi vet att skidåkning är för bybor med (minst sagt) "mindre brett utval" av övriga sysselsättningar. Vi vet att skidskytte är för riktiga kärringar. Och, vi vet att curling är för.. vill man veta svaret på det ens?

Här samlas eliten av svenska idrottare, och skidåkare som glider runt med gevärer är det som tilltalar mest. Löjligt. Tragiskt. Hade jag gett mitt liv för skidskytte, haft minst en miljon av mina landsmän framför TV-apparaterna och fått grovt mycket uppmärksamhet, så skulle jag göra det enkelt för mig: Varsitt magasin i arslet på en norrman och en ryss. Jag skulle antagligen inte vinna något pris på någon flashig idrottsgala, men sköna lirare skulle uppskatta mitt dagsverke.

Och det jag menar med det, är att jag hellre ser likasinnade personer, som känner det jag gör uppskattar mig, än några trångsynta jävla gubbar eller tanter som fortfarande lever i 50-talet.

Erkännande eller inget erkännande. Innebandyn är vad Hip-hop var i USA en gång i tiden. Dom fick inte heller komma in i byggnaden. Men, förr eller senare tar vi det vi förtjänar.


The ink of a scholar

Om ni tror att ni någongång har haft en dålig uppladdning, så ska ni få höra min. Natten till söndag kunde jag inte sova en sekund. Min mor ligger och hostar och mår riktigt dåligt i rummet bredvid. Så, det kändes inte bra. Kände mig som Robert De Niro i Gudfadern del 2 då han spelade en ung Vito Corleone (Marlon Brando) under den scenen där hans nyfödde son bara grät och grät pga sin sjukdom. Väntade tills hon gick upp. Och jag då, som hade varit uppe hela natten, fick jobba istället. Åkte till Tibble 7 timmar tidigare än planerat. Jobbade till halv 10, sedan tog J över, jag gick ner en våning och la mig i sängen och där fick man sova från 10 till 1. Sedan upp och hoppa, äta lite och ladda till samlingen och matchen mot Sollentuna.

Vi lyckades aldrig slå Sollentuna förra säsongen. Det var sedan dom som vann 4an, före oss. Och vi lyckades inte slå dom den här säsongen heller. Vet inte riktigt vad man ska säga om gårdagens match, förutom att det saknades en hel del självtroenden i huvudena och det i sin tur syntes i hur vi behandlade stickan och bollen.

Förlust, som vanligt, den här gången med 4-6. Vi har varit jävligt avsågade väldigt länge nu och har "bara" stoltheten kvar att spela för. Den där stoltheten betyder fortfarande väldigt mycket för mig, därför skiter jag i om vi inte har något annat spela för, det gör ont ändå.

Jag var inne på 2 baklängesmål igår. Inget jag är van vid. Brukar i vanliga fall vara stark i defensiven.

Skönt att det är träning ikväll. Det ser jag verkligen framemot. Måste damma av gårdagens förlust.

Den 12:e Januari (kväll) vill jag vara ledig. Det sa jag i över en månad. Det gick ju bra i planeringen, framtill 2 timmar innan match. Jag fick hoppa in istället och missade en stor del av matchen. Och man kunde ju inte se något, för man kunde inte ta sig fram. Det var mycket äldre folk som stod i vägen, och man vill ju väldigt ogärna vara respektlös. Hade det varit några Täbyungdomar så är det ju bara att börja gestikulera och flitigt använda frasen "flytta bara, det här är Ehsan, flytta bara".

Crippa Svensson såg riktigt stabil ut i sin comeback i Tibblehallen. Det här är en person med stor karaktär som bara ska spela i Elitserien, inget annat.

Niklas Jihde yrade runt och golade för media. I SVT-text hade han avslutat med "jag kan inte ens skratta" efter vad det nu än var som han åkte på i fredags. Men gubben, det var väl inte meningen att du skulle göra det heller? Och den här gnällspiken är svensk innebandys ansiktet utåt!? Tror nog att Faluns Andreas Johansson nu har fått en lekkamrat bland ett av träden i Michael Jacksons Neverland Ranch... sätt dig.

Så, fredagens match slutade med en 3-5 förlust, men söndagens match borta mot Jönköping slutade med 4-5 vinst efter ett sent straffmål av Rickie Hyvärinen. Grattis gubbar, nu väntar ett slutspel. Och om man nu inte heter Mike Comrie och spelar ishockey i Ottawa, så är det lika bra att erkänna det. Caperio är för bra för att inte komma med bland de 8 första i serien.

Mike Comrie, ja. Efter 2 perioder mot Montrel ledde laget med hela 8-2. Då stod Comrie för en riktig groda. "Vi får inte släppa in dom i matchen, då blir dom farliga". Mannen, var är självkänslan? Okej, ni kan blunda för en sekund och tänka er mig i den situationen. "Ehsan, ni har spelat riktigt bra och leder med 8-2 och det är en period kvar, det här kan ni väl inte tappa?" Mikrofonen flyger fram. "Tappa? Idiooot, är du dum? Sätt dig bara. Vi har behandlat dom som en papperskorg i 40 minuter, och vi kommer förnedra dom i ytterligare 20. Inte ens om helvetet fryser till is kommer dom vända det här". Så svarar man, tack för mig.

Förresten, om ni läste något av mina första inlägg, så skulle ni se att jag placerade Caperio 6:a i tabellen. Det stämmer ju, just nu. Med 8 matcher kvar är det 8 poäng upp till 2:an, och 7 poäng ner till 9:an. Mycket kan hända, men Täbylaget slipper slåss i den 22:a matchen om en 8:e plats. Det känns bra.

Mitt Barcelona svek mig totalt i lördags. Förlust mot Espanyol i derbyt. Katastrof. Den enda som visade fightvilja var tränaren Frank Rijkaard som slog sönder en glasruta i båset. Respekt.

Lupe Fiasco - He say she say (feat. Gemini & Sarah Green) är veckans låt.

Jag tänkte på det kända fenomenet "spela Allan vid datorn" och var tvungen att plocka fram det här.

Hursomhelst, är det ett känt fenomen, och fenomenet kallas "bakom datorn". Det är skillnad på framför datorn och bakom datorn. Framför datorn sitter du när du trakasserar dina polare via MSN och spelar Max Payne, men bakom datorn sitter du när du saknar nötter och inte kan ange ditt riktiga namn i ett forum. Vem som helst kan leka Tony Montana bakom datorn, men i verkligheten, är dom snarare Carola. Skjut er själva.

Jag stör mig på detta sk fenomen, så jag passade på att citera mig själv från tidigare blogginlägg.

De flesta kritiker skriver obegåvade saker, och många letar sig oftast fram i Täby. Många av dessa "lirare" försöker styra och ställa, och vill oftast ge order i sina uttalanden. Men, det enda som ger order, är NÖTTER. Har du inte nötter, så gör som Saddam, häng bara.

På lördag är det dags för en återträff. Kärt återbesök. Ehsan kommer tillbaka till Skärholmshallen. Där mötte vi KTH den 1:a April 2006. Ge mig bollen bara.

don't give the black man food, give red man liquor
red man fool, black man nigger
give yellow man tool, make him railroad builder
also give him pan, make him pull gold from river

give black man crack, glocks to teens
give red man craps, and slot machines
now bring it back...

Price of fame

i'm like them franchize boyz, i am a franchize, boooy!

Skulle Jimmy Lundin avgå från bloggandet, så har jag bara 5 ord för det hela: The game is fucked up. Förhoppningsvis gör han en Jay-Z och blir borta under en väldigt kort period, isåfall.

Caperio mot AIK ikväll. Magkänslan är bra, trots att det saknas lite spelare. Då kliver de andra fram istället. Jag vill se Rickie styra, jag vill se Crippa "samtala" med Jihde, och jag vill se Rappel ta hand om.. ja, den jäveln som är dum nog att stå i vägen. Dessutom förväntar jag mig att klacken kommer styra och ställa ikväll.

Vilja, självförtroende, taktiskt kunnande och kyla när det verkligens behövs innebär 3 poäng ikväll. Tack och lov är inte SVT på plats, för det skulle förmodligen innebära att en pratglad Niklas Jihde räcker upp handen bakom kulisserna, pekar på sig själv med ett leende och visar "du, mig vill ni intervju" till kameramannen. Men det var ju självaste fan, det är mycket "jag vill" överallt. Kan vi inte tillsätta en styrelse eller ett förbund som hindrar osköna lirare från att få för mycket uppmärksamhet?

Ge uppmärksamheten till någon som verkligen kan surra. Ge Christer Svensson lite TV-tid och låt honom gå loss.

Ja, jävlar vilka roliga historier man får höra ibland. Mycket händer hemma i Tibblehallen. Uttryck som "dom körde Vasaloppet" var helt nytt för mig.

Coolare/golare-listan har legat nere, men vänta bara, den kommer. Tills dess, jobbar vi bara.

Sollentuna hemma på söndag. Senast borde vi ha vunnit - men jag antar att det var en kompensation för en seger vid nästa möte. Men, "vi borde ha vunnit"-snacket känns nog relativt out-played nu när man har vunnit en av 11 matcher. Borde och skulle hit och dit. "Borde" och "skulle" är morsan till "för mycket tänkande" och för mycket tänkande leder som sagt till att man vill bli civilingenjör.

Har inte riktigt bestämt mig för om det är en dröm eller målsättning att en dag tillhöra Caperio och gå in till Khaled Raha Faudel hemma i Tibblehallen. Det återstår att se. En del saker må vara omöjligt, men en hel del saker är möjligt, och där saker och ting är möjligt finns det alternativ.

i can't stop now, i'm addicted to the cream
i'm addicted to the game, i'm addicted to my dream

i'm the prince, homeboy, act like you know

Still alive

Salutera hit och salutera dit. Hur ska jag bli ifrågasatt i Caperios forum? När man saluterar någons namn, så hyllar man den personen. Jonte Bäckström är trots allt den bäste innebandyspelaren jag har fått äran att spela med, så det var mer än rätt. Välkommen tillbaka, Lavve. Låt honom spela bara, han kommer styra och ställa med sina passningar. Niklas Jihde kan få det svettigt. Jobba bara.


Helvete vad han verkar vara stel. Jag kan satsa mina pokerpengar på att han tänker ut och planerar vad han ska säga i en intervju sisådär 2-3 veckor innan. "Jag brukade stå där framme och bara kissa in målen", allting väldigt välplanerat. Eller ta den här förresten, "jag har stått framme vid målet men inte fått upp den" men det kunde man ju tolka som något helt annat...


Viagra brukar ju då funka. Fråga Perka Jansson.


Hur orkar man tänka och planera vad man ska säga? Det är som om jag skulle tänka efter (före) innan jag skrev allt. Det går inte. Men till er har jag ett bra ordspråk: Tänk inte för mycket, då blir du en civilingenjör.


Jag personligen skiter fullständigt i vad som kommer ut ur min mun och vilka tangenter mina fingrar trycker på. Jag lärde mig av den bäste: Dave Chappelle. Han har gjort reklam för både Pepsi OCH Coca Cola. Fråga honom om hur han känner. "Ärligt talat så är det ingen skillnaden på smaken, men Pepsi pröjsade mig senast, så Pepsi är godare".


Pokerpengarna bara rullar in. Det är lättare att möta spelare som är någorlunda "erfarna" som tänker, tillskillnad från amatörer, så som Manne "hjärnskadan" Walldén och Stefan "nu ska vi flyga över sargen" Jonasson, haha. Men det sa jag med glimten i ögat, diggar er båda skarpt.


Visste ni att icke-religiösa iranier som är företagare verkligen älskar att jobba 7 dagar i veckan? Shit, skjut er själva.


Trist att juluppehållet dök upp. Jag började komma upp i någorlunda form men nej, då blev det stopp i 2 veckor. Tack, Jesus! Under denna korta period lyckades man tappa sin redan begränsade känsla, men som tur är kan man fortfarande löpa, och det är väl det enda jag kan ändå, så jag har väl egentligen inte tappat något.


Henrik Larsson styr och ställer, och Magnus Hedman.. ja. Grattis Sverige, så små är vi inte.


Nu är jag ledig från jobb och ansvar i 3 dagar! Ska man gå och lägga sig nu eller ska man ägna sig åt musikproduktion och champion manager till 7 på morgonen? Jag tror att det blir det andra alternativet - sova kan man göra när man ligger 6 fötter under.

i keep dozing, but never doze 6 feet deep
i'm out for presidents to represent me
i haze up, before haters hoping i gave up


Lucifer

lord, forgive him
he got them dark forces in him
but he also got a righteous cause for sinnin
them a murder me so i gotta murder them first
emergency, doctors performing procedures
jesus...


Saddam hade tydligen mage att smutsa mitt hemland strax innan han "hängde loss". Gubbe, om du ska ha en sån attityd, så har jag bara en sak att säga: Häng bara.

Ni som har hört mig säga "jobba bara" och "sätt dig bara" skulle nog tycka att det där var kul.

Han påstod att han hade dödat folkets alla fiender, bl.a. perserna och jänkarna. Det är en ren lögn, annars hade min far aldrig fått chansen att dunka på min morsa. Visst, det var äckligt att skriva så, antagligen för att jag fick en bild i huvudet, men jag bjuder på det. Den här gången.

Julen är över och de flesta bloggarna verkar ha vaknat till liv. Tveksamt däremot om alla jultraditionssvennar mår särskilt bra efter samma period. Dessvärre lyckades jag inte se något av det under torsdagens träning då jag var tvungen att jobba.

Om Elitserien inte utökas till 14 lag, så satt jag och funderade på andra sätt att öka antalet matcher. Jag har inga idéer alls, och det känns lite fel i det här läget. Jag kanske borde komma med idéer om hur man lyfter från en 10:e placering i division 3 istället?

Det mesta går med kärlek och harmoni. Det lärde jag mig förra säsongen. Det finns en sak som är viktigare än sportsliga framgångar - och det är lagkänslan och lagandan. Med det, ingår respekten för en lagkamrat. Finns alla dessa bitar så kommer den sportsliga framgången så småningom.

Dessvärre, finns det en hel del "jag-spelare" också. Vilka jävla fruntimmer. Om ni finns i Elitserien, så borde ni skämmas. Vänta bara, jag ska komma dit och styra och ställa er personligen.

Jag har ett problem med dessa individer, för samma individer skulle aldrig någonsin få för sig att sätta laget högre upp än sig själva. Förut funderade jag på att skriva en uppsats om dessa luder, men sedan ställde jag mig frågan "hur lång tid har jag på mig" och då kände jag mig omotiverad helt plötsligt. Man vill inte skriva om samma sak i över ett år - det går inte. Men men, ni kanske ser namnet Ehsan i något bibliotek snart.

För övrigt, så kan jag rekommendera den här boken: "The art of mackin" av Tariq "K-Flex" Nasheed. Det är visserligen den enda boken jag har läst någonsin ända sedan Alfons Åberg-tiderna, men ändå. Det här är den officiella boken om hur man blir en "player" och "mack". Galet underhållande, och dessutom, det går.

Norge? Det låter intressant. Så, om jag skulle försvinna snart, så vet ni var jag har tagit vägen. Jag tackar inte nej till äventyr. Om deras "finrum" skulle välkomna mig, så skulle jag antagligen hälsa på.

Och till sist: Välkommen hem Crippa Svensson! Dags att få igång ett ordentligt surr.

man, i gotta get my soul right
i gotta get these devils out my life
these cowards gonna make me ride
they won't be happy til somebody dies

man, i gotta get my soul right
before i'm locked up for my whole life
everytime it seems it's allright
somebody want they soul to rise

i'll chase you off of this earth