The genisis

Texten i Fjärde Världen's "hedern i behåll" är överdrivet tung. En gång för ditt sinne, mannen.

Är det bara jag som tycker att det här är hysteriskt roligt? Hon fick sätta sig, bokstavligt talat.


http://www.youtube.com/watch?v=uDF_y5rSFB8


Sa inte jag 3-0?

Det är inte ofta Sverige förlorar med 3-0, och senast man släppte in ett mål på hörna i tävlingssammanhang var i VM2002 i Japan/Sydkorea mot England i en match som slutade 1-1. Sviter är o andra sidan till för att brytas.

Hela matchen kändes som en mastercard-reklam. Iallafall för supportrarna som reste till Madrid. Några tusen för att resa dit. Några hundra för att se matchen på plats. Och känslan att se Daniel Andersson styra och ställa med några genialiska sidledspassningar? Priceless. Snälla, skjut mig.

Däremot gillar jag att roa mig över alla dessa tragiska kommentatorer/journalister/experter. Det har varit klart i ett jävla bra tag nu att Sverige redan har varit klart för EM. Sluta göra allt så spännande och panikartat. Lyckas Lettland knäcka Sverige lovar jag att jag kommer tugga upp mina kalsonger - ett otvättat par, naturligtvis. Och skulle Nordirland spöa Spanien samtidigt, så lovar jag att kommer hylla Pixbo i varenda jävla blogginlägg tills den nuvarande innebandysäsongen är över. Ni läste rätt.

Jag har aldrig tvivlat på Lagerbäcks förmåga. Han är en skicklig ledare. Vi lyckas ju ta oss till mästerskapen, men något är fel när man inte vill mer. Sverige har accepterat situationen som "liten nation" och än så länge har man varit "nöjda" om man bara tar sig till slutspelen. Vad vinner man om man åker ut i en kvartsfinal?

Med tanke på vilken fotbollskultur och intresse det finns i det här landet så förstår jag verkligen inte varför man nöjer sig med att "bara" ta sig till mästerskapen och "bara" ta sig till slutspelen. Attityden är åt helvete.

Må hända att Niclas Alexandersson styr och ställer i Allsvenskan och att han kan slå fantastiska inlägg hit och dit och att han någongång kan slå en tunnel på någon tjock Kalmar-försvarare - men det håller inte i ett mästerskap. Må hända att Anders Svensson gillar att dominera och styra mittfältet och bjuda på någon klackspark hit och dit borta mot Brommapojkarna inför 1000 entusiastiska BP-supportrar (småbarn) - men det håller inte i ett mästerskap. Och sedan, såklart, må hända att Daniel Andersson runnar business hemma i Malmö med fenomenala passningar som breddar spelet ut åt helskotta så motståndarna pissar på sig - men det håller inte i ett mästerskap, och då uttrycker jag mig jävligt milt.

Nej, jag väljer att inte acceptera att Sverige är dåligt. Jag menar att Sverige är fegt och inte inser sin rätta potential. Att inte släppa fram nya spelare kommer straffa sig, och det kommer märkas inför VM-kvalet som startar efter att EM är slut.

Att Kim Källström fortfarande sitter på bänken är helt obegripligt. Det är även sjukt.

Men tack Lagerbäck, 5:e raka mästerskapet och nu har man något att följa under sommaren. Inget EM utan Sverige. Och den dagen Sverige får in en ny förbundskapten, så är Peter Antoine rätt man för jobbet. Den tjocke tysken kommer styra och ställa ordentligt. Där har vi en lirare med karaktär.

Ehsan hade sett framemot att få slippa England i ett mästerskap, speciellt med tanke på att ALLA engelsmän, år efter år, överskattar sitt gäng till oanade höjder. Och när det äntligen såg ut att gå vägen, så går Israel in och sabbar allt. Först ägnar man sig åt att göra livet surt för Palestinier i ett antal decennier med överfall, mord och tortyr, och sedan det här. Suck.

Bevittnade Caperios förlust hemma mot Helsingborg i söndags. Innan dess hade jag hunnit surra lite med Mogge, för att sedan bänka mig bakom Robban tillsammans med Trollkarlen från Blåkulla. Även om laget inte presterade det man verkligen kan, och ändå ledde, så trodde jag aldrig att det skulle rasa ihop som det gjorde i slutperioden. Bollarna studsade in lite hursomhelst i hemmalagets mål samtidigt som Helsingborgsmålvakten blev träffad var han än låg. Men jag säger samma sak som efter derbyt mot AIK, det finns så mycket mer att hämta, och när det väl gäller, kommer laget spikat vara där. Ses i Globen.

För övrigt var det ett jävla golande i Tibblehallen som pågick under hela matchen. Bortalaget bidrog med en ordentlig dos och fick det mesiga tjallandet att se roligt ut.

Vid ett tillfälle funderade jag på att börja räkna hur många frislag Daniel Dalbjer fick med sig, men jag märkte att jag inte direkt behövde använda fingrarna så jag gav upp.

Skönt att se Superligans absolut största profil, Totte Rappel, stänka dit en kasse. En åskådare fick även för sig att kasta in en pokermark på planen. Lyckligtvis kom ingen till skada.

På tal om Mogge: Det är respekt när ordförandet för en förening skriver till anrika Vallentuna för att be klubben stänga ner den namngivnes blogg. Och det är humor och ännu mer respekt när vår kära förening svarar ett långt hatmail med 3 ord: "Tack för infot". Det är tungt broder, hatten av.

Arne Hegerfors är en riktigt stel gubbjävel - tyckte jag, tills jag tjackade NHL'08 till mitt Playstation. Eller är det bara jag som gillar hur han ryter till "pang på röbettan" när en spelare drar till med ett tungt slagskott, eller när han säger "i defensiven är det här verkligen en spelare som styr och ställer"?

När jag vaknar upp imorgon för att sakta lunka till badrummet, lätta på trycket och se mig själv i spegeln, kommer jag tacka Herren den allsmäktige. Tack, jag ser inte ut som Peter Persson.

Hinner man träna imorgon? Det var ju ett tag sedan.

vem ska käka upp oss? det strider mot naturens lag, för det
är sällan man ser att det mindre djuret jaga störreCommon - Play your cards right (feat. Bilal)
Fjärde Världen - Fronten
Fjärde Världen - Hedern i behåll
Fjärde Världen - Samma jävla shurda
Fjärde Världen - Tills vi hittar det vi söker
Kanye West - Drunk and hot girls (feat. Mos Def)
Jay-Z - American dreamin'
Jay-Z - I know
Jay-Z - Pray
Jay-Z - Roc boys (and the winner is)
Jay-Z - Say hello
Jay-Z - Success (feat. Nas)
T.I. - You know what it is

Kommentarer
Postat av: MoggMaster

Tack bruschan, Haha Peter Persson, ja du jag har oxå tänkt på det, han ser ut som en 80-talshippie som står på plattan och säljer röka, tur att han e från helsingborg, för sin egen skull. Kan inte göra annat än att hålla med när det gäller vissa svenskar i landslaget, snart tar man väl tillbaka Kenneth Andersson, ifall Zlatan blir skadad. Svenska fotbollslandslaget är som facket, en gång medlem så kommer du aldrig därifrån.
Kärlek, respekt.

Postat av: Devo

Ehsan, hade du "bollar nog" att sätta en loppa på 3-0 eller credar du dig själv ändå? Annars, fett bra inlägg.

2007-11-21 @ 17:11:57
Postat av: Ehsan

Spikat hippie, det var det första som kom till min tanke. Facket hahaha!

Jag creddar mig själv - trots att bollarna inte fanns där. Tungt :)

2007-11-21 @ 22:08:11
Postat av: Stoffe

Kanske dags att börja skriva sanningen om Caperio? "The hype is over"... Hahah, driver med dig broder.

Skönt att du ger min polare i fjärde världen propps. Alltid trevligt.

So long!

2007-11-21 @ 23:12:59
Postat av: Ehsan

Mannen, hypen kommer aldrig dö, vänta bara gubben ;)

Det är sick hur dom styr och ställer och hur dom utvecklas för varje album. Det är löjligt hur pass överlägsna dom är i Hiphop-Sverige.

Ses.

2007-11-21 @ 23:46:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback