Low ridin' in the Westcoast

Vi ses i Tibblehallen den 19:e Oktober, när Caperio tar emot AIK.
Kärlek till er alla under tiden.

Los Angeles 17/9-17/10

The Game - California vacation (feat. Snoop Dogg & Xzibit)

Homecoming

Titeln, eller rubriken, stämmer inte riktigt överens med vad jag ska göra. Om 26 timmar lyfter planet från Arlanda till Frankfurt. Det blir en mellanlandning på 5 långa och äckliga timmar i Tyskland för att sedan flyga över Atlanten vidare till änglarnas stad. Nu är det verkligen dags att få in mitt Los Angeles-mode, därför kommer jag pumpa The Game för fulla muggar i mina hörlurar den närmsta timmen.

Det var ett tag sedan jag satt i ett flygplan. Det är skönt när den får upp farten och lyfter, men utöver det, när den flyger som högst, är känslan lite obehaglig. Jag gillar inte att färdas i något som går högre upp och fortare än det jag springer. Eller nja, bilar funkar såklart.

Skulle det inte var lite olustigt ifall något jävla snöre fick för sig att kapa just det planet jag flyger med? Eller ifall man helt plötsligt tittar ut genom fönstret och ser att ena motorn brinner. Samtidigt som flygvärdinnorna ropar ut att allting är under kontroll i högtalarna - för att sedan se piloterna hoppa ut ur planet med fallskärmar.

Arsenal har alltid haft mina sympatier i England. Till den här säsongen lämnade Thierry Henry för mitt primära lag Barcelona, men oavsett vilka som har försvunnit genom åren har Arsenal alltid presterat ett fint passningsspel. Och i dagens Londonderby, ett galet fint passningsspel.

Farsan ansåg att farfar skulle göra bättre ifrån sig än Adebayor i avslutningsmomenten. Men i slutändan var det samme Adebayor som hade knockat Tottenham med 2 mål. 3-1 målet gav mig ståpäls. Att målvakten ens försökte anstränga sig.

Jag glömde visst bort att nämna vad jag tyckte om det skrattretande förslaget om att slå ihop GAIS, Örgryte och Häcken. Visserligen är det Göteborg, och jag har knappast några sympatier för något av fotbollslagen därnere, så därför kunde jag inte bry mig egentligen, men ärligt; Vad fan tänker dessa idioter som lägger upp ett sånt här förslag med? Skippa historia, rivalitet och allt annat smått och gott. Skön passning till supportrarna var det iallafall.

Och andra sidan vet jag inte hur mycket historia BK Häcken kan skryta med. Själva namnet är ju inte stiligt för fem öre och man är ju inget publiklag för den delen heller. Det är visserligen inte Pixbo i innebandyn heller, men rödrövarna är trots allt ett dugligt semifinalslag.

Hursomhelst slogs förslaget tillbaka lika snabbt som det togs upp. Vi får se när och om Christer och dom andra "tunga grabbarna" vågar berätta om sina planer och funderingar nästa gång. En del supportrar blev ju lite griniga.

Imorgonkväll har Barca match 21.00, borta mot Osasusa. Innan dess kan det vara smart att köpa en (minst) stock snurre, och jag rekommenderar mina medresenärer Nico och Kimbo att göra samma sak.

Natten avrundades med Kanye West, trots allt.

now everybody got the game figured out all wrong
i guess you never know what you got til' it's gone
i guess this is why i'm here and i cant come back home
and guess when i heard that - when i was back home

You can't rome without caeser

Era fruar skulle välja mig före era icke-presterande krigare minst 8 dagar i veckan. Det vet ni. Behöver inte adressera er mer än så, ni vet vilka ni är. Vrak.

Vad har dessa lite äldre lirare för problem med att hänga med och uppdatera sig lite i tiden? Som ett exempel, kan jag nämna Robban Rappel. En person jag för övrigt har haft äran att tillbringa många elitmatcher tillsammans med. Jag vet inte om han har fyllt 40 än, men han hänger med ordentligt. Kommer in med nya, tunga grejor. Bärbar dator hit, bluetooth dit, med mera.

Samtidigt, på andra sidan, står en del andra 30 till 40-taggare där och trampar vatten. I brist på att dom själva saknar kunnandet till att starta en egen gästbok/forum, eller vad fan som helst, går dom in i en annan förenings gästbok och berättar helt respektlöst om sina ambitioner. Och föreningen råkar vara min, tyvärr.

Vallentuna IBK ger fullständigt fan i hur det går för DIN förening. Vallentuna IBK ger fullständigt fan i om ni är föredettingar som råkar styra och ställa serien trots att ni "bara" är "motionärer". Vallentuna IBK kunde inte bry sig för fem jävla öre om ni spöade oss trots att ni saknade skyttekungen Nisse, Gretzky-Bengan, Kalle, Kalle nummer 2, Lill-Kalle och Kalle Junior. Nej, vi skiter i.

Det är inga som helst problem för mig ifall ni smutsar mig anonymt i vår gästbok i rädsla för att jag och "hela jävla släkten" ska komma och knacka på dagen efter. Yes, alla dessa generaliseringar är underhållande. Likaså bakom datorn-fenomenet.

Och jo, jag må vara "kass" som någon uttryckte det. Mitt namn är fortfarande så pass tungt att jag knappt orkar lyfta mitt ID-kort.

Så, släpp systemetkassen och kom in i matchen. Och be frugan ligga på rygg och fråga henne sedan om det är okej ifall du verkligen får väcka henne den här gången.

Med andra ord; Sätt er.

Under onsdagens träning var vi hela 17 utespelare och 3 målvakter. Den genomfördes bra och det kändes bra. Jag lyckades få till ett mäktigt slagskott som faktiskt var på väg mot krysset, men målvakten kände sig tvungen att rädda. Hursomhelst fick jag galen respekt för det så det kändes ändå som ett mål.

Under måndagens träning blev jag hånad för just min bössa, som inte direkt är den bästa. Sedan nämnde jag att under säsongens hittills 4 spelade matcher (tre i DM, en i serien), där vi har släppt in 16 mål, har jag varit inne på ett bakåt. Ja, jag räknar. Och det var i box-play mot Bele när dom läxade upp oss med 8-0. Även Kotten kom med frågan "räknar du verkligen"? Men efter det, blev det väldigt, väldigt tyst i omklädningsrummet. Och jag hade ett leende på läpparna.

Såg färskingen, och A-lagets senaste stjärntillskott Jocke Wallin hänga nere i centrum inatt. Jag påpekade att klockan var 11 och att han borde ligga hemma och sova, men han ville hellre umgås med tjejerna tydligen. En skön grabb med bra attityd som även han kommer gå långt.

It's Britney, bitch! Är det bara jag som tycker att hennes senaste dänga styr marknaden? Låten heter gimme more, om ni nu inte visste.

http://www.youtube.com/watch?v=s-_mb10b2sw
Fresh Prince är den skönaste TV-serien alla kategorier - någonsin.

http://www.youtube.com/watch?v=vFfmhrxU3hw
http://www.youtube.com/watch?v=XbmqCPYpe6E
Och om inte det klippet skulle vara roligt nog, så tar dom 2 andra vid där den första slutar.

Minns inte vilken dag i veckan det var, men jag råkade titta på Kina-Danmark i damfotbolls-VM. Damfotbollen var väl ganska så hypertråkig och värdelös för min del innan, men när den ena bruden efter den andra pangade in frisparkar och volleyskott i krysset så blev jag hyfsat imponerad. Hakan fick smaka golv båda gångerna.

Och för första gången fick jag se en närkamp. En kines gick loss och i ren tristess klev hon in med dobbarna före i en duell. Det stod "backa bara ditt jävla slödder" över hela tacklingen. Jag blev ännu mer imponerad, ställde mig upp och applåderade i min ensamhet.

En fantastisk bloggare tipsade mig om en annan fantastisk bloggare. Jag syftar på Sjöstrand som nämnde TV4:s Patrik Ekwall som jag hade missat helt och hållet. Jag snubblade över dessa rader, när en upprörd person var tvungen att berätta om sina åsikter för TV4:s krigare.


________________________________________________________

HaHa du är så jävla sämstKenny Svensson [kennyakadmt@hotmail.com]
2007-09-12 09:37.
Till: Ekwall
Kopia:

loggar in på aftonbladet och får se att du gjort bort dig som vanligt , snälla ekwall KAN DU INTE SLUTA MED SPORT? du e ju fan den sämsta i hela tv4 gänget kan väl överväga att va tv hallåa på al jazeera eller nått ? för jag och mina vänner e så jävla less på dig och din stil så du kan ju räkna med att vi stitter ett gäng skrattar åt dig , och om du inte vill sluta med sporten SLUTA MED FOTBOLLEN IAF
ha en bra dag pajjas
/mvh Kenny Svensson


SVAR: Ledsen, du får ta det med mina chefer som pröjsar mitt arvode, jag vbf-ar mejlet. Samtidigt som jag njuter av mitt liv får du kämpa med det faktum att du heter Kenny Svensson o skriver mejl som en 11-åring.

________________________________________________________

Jag vet inte vem den här Kenny är, men han fick sitta ganska så ordentligt.

Idag ordnade jag upp ett nytt jobb. Och på måndagmorgon bär det av till staterna och LA. Vi hörs en snabbis innan jag hoppar på flyget.

One.


Graduation

http://www.innebandymagazinet.se/ibm/artikel.asp?d=102&aid=27568

Var jag verkligen så trött den morgonen, eller nämnde jag "hämningar" 2 gånger? Antagligen är Ehsan ingen rolig person att intervjua. Isåfall föredrar jag att läsa Sjöstrands sköna motiveringar på sina listor, där intervjuer med en tråkig variant av mig inte behövs.

http://blogofinnebandy.blogspot.com/2007/09/list-sveriges-viktigaste-lista.html


Jag tackar ödmjukt.


En ära att magget valde att börja med mig, såklart. Anders var en skön lirare att surra med. Men det är aldrig bra när svartskallar får så här mycket uppmärksamhet. Det brukar aldrig sluta lyckligt.


Bilden på mig själv var nice. 18 karat runt min nacke, frisyren styr och ställer sådär, och nej, den bärbara datorn är inte min.


Tydligen så blev jag uppmärksammad för något jag skrev under SM-slutspelet. "Berätta hur du tänkte när du lanserade en Pixboskiva med "MC Hell (Anders Hellgård) - Pixbo Is Dead" på bloggen." Jag har inget bättre för mig en tisdagnatt, så jag tar er gärna tillbaka.


Laget jag hade äran att få följa under säsongen gick sensationellt vidare till final i SM-slutspelet. Det var en hel del smutssnack från Göteborgarnas sida om hur kassa Caperio var, både under och inför semifinalsspelet. 5 matcher senare visste vi alla hur det låg till.


När det nu visade sig att storfavoriterna hade åkt ut med huvudet före, och med bollar som hade krympt ett antal kalsongstorlekar, var det även dags för mig att ta mitt ansvar. Inte bara som supporter, utan även ur ett (faktiskt) neutralt perspektiv och i egenskap av innebandy-Sveriges absolut bästa hånare.


Jag vet inte hur många album jag sitter inne på i hårddisken. Men just den natten, den 17:e April, var det Nas - Hip Hop Is Dead som gällde. Han är väl kanske inte min favoritartist, men helt klart en av höjdarna i gamet och en av de bästa någonsin. En snabb titt på skivomslaget och sedan flöt det bara på.


Någon hade åsikten "Ehsan, visst är det enkelt att sparka på folk som ligger", och ja, det är ta mig fan enklare än när dom står upp.


Hela den bloggen går att läsa här.

http://tisnr11.blogg.se/2007/april/2nd-childhood.html

image14
Ett galet snyggt skivomslag - som jag inte har rört.

I go for mine

Medelåldern i vår trupp var inte bara runt 20, som någon skrev i gästboken. Den var närmare exakt 19 på dom som spelade dagens seriepremiär och derby mot min moderförening IK Frej.

En match som vi förlorade med 4-5 (0-3, 3-2, 1-0). När vi låg på som mest mot slutet fick vi en man utvisad, när domaren fick för sig att gå in och göra en väldigt korkad bedömning i helt fel läge. Ehsan understryker orden "korkad" och "fel" i den förra meningen. Jag har stor respekt för männen som ser till att reglerna ska följas, men var konsekvent isåfall, tack.

Tyvärr var det jag som fick 2 lägen att kvittera mot slutet. Nej, jag är inte den som ska göra mål (om ens det) i slutminuterna. Huvudet ville en sak, klubban och handledarna något helt annat. Frustrerande, såklart.

Hetast på planen var lagets pappa och gamling, hela 23 år gammal, humörspelaren med det inte så värst snygga smeknamnet - Kotten, som minsann smällde dit 3 kassar i den 3:e perioden. Coach var snabb att påpeka i gästboken att det inte har hänt sedan Dackefejden.

Frejs kapten vrålade ut "så jävla enkelt" direkt efter slutsignalen, lite sådär provokativt. Om det var så enkelt, varför anmälde ni er till inofficiella-VM i slå ifrån sig samtliga bollar under hela den 3:e perioden? Sitt ner. Men det är bara att gratulera motståndarna till 3 poäng. Ni kommer antagligen vinna serien. Grattis. Men jag var inte ett dugg imponerad.

Vi skapade en del chanser men satte inte dit dom, och gör man inte dom målen som behövs så ska man inte vinna heller. Men kämpaglödet fanns där och inställningen likaså, så Vallentuna har absolut ingenting att skämmas för. Jag förväntar mig att grabbarna kommer göra bra ifrån sig under de närmsta 3 seriematcherna som jag tyvärr missar och även ta en del poäng om det genomförs bra träningar.

Bevittnade sedan Väsby-Kalmar i semifinalen i svenska cupen. Hade inte direkt tänkt följd den först, men polarens storebror, Omar Jawo, styrde ju mittlåset för hemmalaget (dessutom riktigt bra) så det var väl klart att man ville se matchen då. Väsby vågade ta för sig och charmade med ett offensivt spel trots en man fullständigt felaktigt utvisad. Det var väl inte första gången domaren Stefan Johannesson agerade som en riktig jävla blåtomte. Trist, jag ville se grannkommunen i final. Är övertygad om att matchen skulle vara betydligt jämnare ifall hemmalaget fick ha 11 man på planen.

Skulle Sverige vinna kvällens EM-kvalmatch skulle jag må betydligt bättre efter dagens derbyförlust, men matchen slutade 0-0. Men att se Zlatan prestera på topp kändes ändå som en vinst. Han visade klart och tydligt vem som chef och spelade galet inspirerande. Hade verkligen unnat honom ett mål den här fighten.

Håll koll på Markus Kööks, född -90. Mackan kommer gå långt. Styr och ställer spelet med bravur, och med ett galet häftigt efternamn.

Håll även koll på det nya numret av innebandymagazinet.

i always had a passion for flashing
before i had it
i close my eyes and imagine

I'm a star, how could I not shine

Jävla svartskallar till frisörer. Dom vägrar lyssna. Tidigt på onsdagmorgon tog jag loss flätorna för att sedan försvinna iväg till lite klippning. Jag sa en sak, han gjorde motsatsen. Så, nu ser jag ut som ett jävla troll. Tack och lov hade jag inte planerat att visa mig ute särskilt mycket framtill resan. Jag ber till herren den allsmäktige att det ska hinna växa ut lite innan jag åker.

Mamma gav mig en sån där mindre trovärdig komplimang. "Oh, vad söt du är. Oh, du är jättegullig". Jojo, när grisar kan flyga.

Förresten, vill ni tjäna cash? Har en bild på mig själv efter att jag har tagit ut flätorna, och där stod håret ut mot alla möjliga håll. Ni köper bilden av mig, sedan säljer ni den till någon kvällsblaska. Jag lovar att ni skulle tjäna in minst det dubbla. Tänkte vara snäll mot mina sköna läsare, annars hade jag såklart gjort det själv.

http://www.vallentunaibk.com/

Det är bra drag inne på planket inför derbyt. Nu är det som så att vi inte plockar in gamla skyttekungar hit och dit, så pressen ligger inte på oss. Vi går in med heder och vi tänker göra en bra match, sen får vi se vad resultattavlan visar.

Rädd? Nej. Jag vill vinna, det är det enda jag har respekt för.

Träningarna har gått bra. I måndags var vi 13 utespelare och 2 målvakter, vilket jag måste säga var helt fantastiskt och utan tvekan den bästa träningen för den här säsongen. John är tillbaka från skada, medan Jalle fortfarande har problem med sin fot, Kim är på semester, Fala har tagit time-out och il capitano Robban är tveksam efter en förkylning. Alla andra verkar vara fresha och krya.


i've been waiting on this my whole life
these dreams be waking me up at night
you say i think i'm never wrong
you know what, maybe you're right

Kanye West - I wonder

Life of a don

Det var en lärorik helg. Det var bara att gilla läget och lägga sig i god tid kvällen innan, och då syftar jag på matchtiderna. Lördagmorgon klockan 11 mot Bele, och söndagmorgon klockan 10 mot Draupner borta i Jakan. Med tanke på hur hallen var uppbyggd hade man svårt att tro att det spelas Elitseriematcher där, men golvet var riktigt skönt.

Bele Barkarby visade minsann hur det känns att vara vaken. Storstryk med 8-0. Men det var kul. Alltså, inte resultatet, men det var kul att möta ett spelande lag med mycket rörelse och bra passningsspel. Efter det mötte vi Globen, och den vann vi med 3-1. Vi lyckades även vinna dagen efter mot Draupner med 9-2. Skönt med lite självförtroende, även om motståndet inte var mycket att hänga i julgranen.

Jag fick nöja mig med 3 assist och 4 utvisningsminuter. Vet inte riktigt hur jag lyckas hamna där, med tanke på att jag mer eller mindre nästan aldrig satt där förut. Och nu har jag även gått en resa från forward till back och nu till center. Det passar mig bra. Att det värker i knät så fort jag springer passar däremot mindre bra.

Helgens utropstecken var "Blomman" i målet, som vi alla hoppas orkar fortsätta. En grym målvakt som krigar kommunalt med resor från Haninge till Vallentuna, och färskingen Jocke Wallin som blev riktigt bra när han vågade ta för sig.

Jag och coach var sugna på att se Nyboda-Töjnan, men tanken av att hänga kvar därborta i 3 timmar kändes inte särskilt upphetsande.

Silly season har väl sett ut så här än så länge:
Spelare ut: Alexander Wikzell (GAIK Väsby, div 1) Jan Sundqvist (Täby IS, div 4) Magnus Fällman (Täby IS, div 4) Andreas Wallin (IK Frej, div 5) Andreas Carlsson (studerar i Jönköping) Erik Eriksson (studerar i Uppsala)

Spelare in: Jimmy Blomquist (IBK Handen) Jocke Wallin (född -92, från juniorlaget)

I dagsläget minus skadade/halvskadade Jalle, Ehsan och John, samt Kim som nu har åkt iväg till Thailand i 3 veckor. Kanske inte lika lätt att vara ett topplag nu när vi knappt är 10 pers på träningarna. Men det ordnar sig.

Kollade in spelschemat och såg att jag kommer missa matcherna mot Berga, Grimsta och Töjnan. Jag kommer hem lagom till hemmamatchen mot Runby. Men viktigast av allt är att man är tillgänglig för spel i derbyt hemma mot IK Frej på lördag, som för övrigt är min moderklubb. Med eller utan ett krånglande knä.

Har missat samtliga träningsmatcher med Caperio än så länge, men det ska nog funka. Gjorde det förra säsongen också och då blev det SM-final, vilket det även kommer bli den här säsongen.

Mitt Barca behövde tydligen hjälp av domaren. Straffen var ingen straff, och Tourés långskott var inte mål. Men men, äckelpacket från Madrid har alltid haft såna här saker med sig tidigare så det känns bara bra ifall det jämnar ut sig lite. Ronaldinhos frispark däremot? Tjena, du behöver inte ens försöka slänga dig.

Tydligen så hänger även Sjöstrand på facebook, men när jag sökte på namnet "Johan Sjöstrand" och såg att ett antal lirare även hette så, så blev jag lite förvirrad.

I vanliga fall blir jag illamående när det bara blir innebandy här, men det får jag leva med den här gången.

Kanye West - Graduation

01 - Kanye West - Good Morning (Intro)
02 - Kanye West - Champion
03 - Kanye West - Stronger
04 - Kanye West - I Wonder
05 - Kanye West - Good Life (feat. T-Pain)
06 - Kanye West - Can't Tell Me Nothing
07 - Kanye West - Barry Bonds (feat. Lil' Wayne)
08 - Kanye West - Drunk And Hot Girls (feat. Mos Def)
09 - Kanye West - Flashing Lights (feat. Dwele)
10 - Kanye West - Everything I Am
11 - Kanye West - The Glory
12 - Kanye West - Homecoming (feat. Chris Martin)
13 - Kanye West - Big Brother

Som sagt; Konst.

i'm insulted, you should go ahead, and bow so hard til' your knees hit your forhead