Stack so fat rubberbands can't hold 'em!

Nu är det garanterat bevisat att dålig uppladdning och dålig uppvärmning leder till en bra match. Man visste det innan, och nu vet man det med hammare på spiken.

För mig personligen var 5 timmars sömn och arbete till klockan 2 på härliga Lidl inte optimalt en lördag. Jidder med en kund när jag satt i kassan var väl det mest spännande som hände under den tiden. Eller jidder och jidder. Jag pekade på honom och beordrade honom att inte höja rösten mot mig. Var tvungen att göra det 2 gånger och lägga till "fattaru" för att visa att Ehsan runnar business. Men matchstarten var inte förrän 19.30 i Smedgärds i Stockholmsförorten Upplands Väsby, och då han man väl ändå vila upp sig lite, och en bilfärd till Väsby är ju max 15 minuter från Tuna. Så det var ändå skönt.

Samlingen var 18.15 och det var väl tänkt att vi skulle börja rulla strax efter. Men juniormatchen i Hammarbacken drog ut på tiden och våra 5 spelare som sedan skulle representera herrlaget ville man gärna kolla lite på. Det var toppmöte hemma mot Täby FC. Tyvärr så kvitterade någon äcklig Jörgen Jönsson-kopia till 7-7 i slutet. Vår Alexander "Ramis" Ramström hade chansen att avgöra i slutet men missade 2 fina chanser.

Klockan 7 var vi på plats i Väsby. 5 slitna spelare plus avhopp från Capitano Al, Bänke och Kotten på matchdagen, och kvar fanns 12 spelare som skulle innebära 2 femmor i en väldigt tuff match på förhand. Uppvärmningen kändes fruktansvärt seg men vi skärpte till oss när det var dags för tekning.

Grimsta var skickliga med bollen och man fick jobba hårt för att hålla rent i mitten av banan. Defensivt visade vi disciplin men fick ingenting framåt. Grimsta styrde och ställde oss med bollinnehav men skapade inga farliga chanser, därför var det ruskigt tungt att dom kunde plocka upp en retur och slå in 1-0 när matchklockan stod på 19.59 i den första perioden. Det var verkligen inte det man ville när motståndet kändes mycket starkare framåt, och rent psykologiskt kunde det bli ett jättelyft för dom.

Coach försökte få fart på anfallsspelet och ändrade om lite i kedjorna. Själv tog man klivet ner som center i en kedja som skulle spela 2-1-2, medan en annan fortsatte med 2-2-1.

I den andra perioden ökade Grimsta på till 2-0 i en period som var ganska lik den första. Vi kunde aldrig skapa ett tryck och mot slutet satte jag laget i klistret när jag drog på mig en 2:a. Axel mot axel och som vanligt var jag den som stod upp. Spelaren krockade med den ena domaren på vägen ner och rasade in i sargen. Domaren på andra sidan planen skrev upp det som upprepade förseelser. Och, vad fan var "upprepat" med det? Men det fick man ta. Grabbarna krigade och klarade av situationen, efter 40 minuter stod det 2-0.

Inför den 3:e var det bara att köra. Känslan var hunger, med stort H. Hittills var det mycket hets och grinigt till och från med en del tjuvknep. Vi vek aldrig ner oss, vilket bidrog till att motståndet var ur balans, trots en trygg 2-0 ledning. Ramis tog sin revansch efter juniormatchen och krigade in reduceringen till 2-1 med en knack som studsade upp i krysset. Vette fan om han har gjort mål i A-laget tidigare?

Nu blev vi ännu hungrigare. Alla gick in och fortsatte ta och dela ut smällar. En spelare i hemmalaget som under större delar av matchen ägnat sig åt ganska mycket smuts fortsatte vara grinig och tryckte Vällingbysonen Jesper Nummelin i ryggen efter avblåsning. Utvisning, power play och kvittering av Lill-Jalle. 2-2, tack.

Vi fortsatte trycka på. Det gick fram och tillbaka utan några vidare farliga chanser, men med 5 minuter kvar hjälps jag och Ramis åt och vinner en boll på egen planhalva. Ramis (förövrigt numera 18 och får köpa snus och folköl lagligt) spelade vidare till John som tryckte upp 3-2 i krykan. Det smakade jävligt bra.

Nu var man riktigt tänd och mer än villig att kriga ihjäl sig för varje boll. Vi stod emot och motståndet skapade inga heta chanser med 6 man på plan. Här någonstans i slutakten lyckades man vinna ytterligare en boll som John löpte med. Backen chansade med att bryta och John kunde enkelt lägga in sitt andra mål och 4-2. Då stod matchklockan på 18.57. Själv var man hur jävla nöjd och belåten som helst, och man kunde tro att matchen betydde betydligt mycket mer.

Att vinna en sån här hetsig match inför mycket folk och med en hel del tillresta supportrar var riktigt fucking skönt och jag är jävligt stolt över mina lagkamrater. Nu är vi på en delad 2:a plats tillsammans med Grimsta (men som har en match mindre spelad) så vi har fortfarande god chans på kvalspel.

Marcus Köks tog ytterligare ett kliv som kaptén och var tillsammans med Ramis matchens dominanter i en match där annars hela laget utmärkte sig. Inställning med mycket hjärta, äcklig disciplin defensivt och effektivitet framåt. Så här ska vi spela nästa lördag också.

Tack till Grimsta med respekt som bjöd på riktigt bra motstånd. Det var en riktigt kul match att spela och jag hoppas på fler av den sorten.

Det här var väl Ehsans bästa insats i Vallentuna-tröjan, när jag tänker efter. Självförtroendet växer och man jobbar ännu hårdare när man får så mycket förtroende från tränaren. Spelade varannat byte och var godkänd, fick beröm vid sidan av efteråt och det tackar man så ödmjukt för. Man har sin roll liksom - men snälla, envisas inte med att passa mig i farliga lägen. Ni har alla sett vilken patetisk bössa jag har.

Jalle den äldre vars krånglande fot håller honom borta har hittat sug igen och kommer träna på måndagkväll, vilket är riktigt härligt. Redan efter slutsignalen längtade man till måndagens träning, hur slut man än var i kroppen. Eller man längtade just då, men nu efter säsongens första fotbollsträning är man nog än mer slut efter fyspass.

Töjnan nästa.

Grattis till Stoffe som hängde sin allra första kasse i SSL. Kikade in på Text-TV och såg "Svanemar" bland målskyttarna och blev genast hyfsat nöjd över att man hade lyft Lucia Cup-bucklan tillsammans med den gossen. Såja, gubben, nu fortsätter vi prestera! Målet var säkert en riktig sorkdödare som knappt orkade ta sig över mållinjen, men dom räknas också. En välmeriterad landslagsspelare spelade fram och nu har du något att berätta om på dagiset. Grattis ännu en gång broder.

Caperio - Falun på tisdag. Dags att ladda upp redan nu och hetsnivån bör ligga på högsta hugg.

Väl mött i Hammarbacken imorgon och Tibble på tisdag.

ONE.

STACK SO FAT RUBBERBANDS CAN'T HOLD 'EM!

Drama - 5000 ones (feat. Nelly, T.I., Yung Joc, Willie The Kid, Young Jeezy & Twista)

Kommentarer
Postat av: Chefen

Ville bara ge lite cred, du är kunglig! Jag kollar din blogg varje dag och blir aldrig besviken (bara när du inte har uppdaterat)! Det känns som du slösar bort din talang att skriva när du sitter och tar betalt för gurka, blöjor och chillinötter! Ha det!

2008-01-28 @ 09:58:07
Postat av: Ehsan

Chefen! Tack för all stenhård propps, må hända att det är en av anledningarna man har ryckt upp sig lite. Ska försöka att inte göra er besviken i fortsättningen. Tyvärr så är det som så att gurkan, blöjorna och chillinötterna cashar upp för räkningarna och andra utgifter - och inte skrivandet ;-) shu Chefen ta det lungt one

2008-01-30 @ 03:08:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback