Don't you wanna be high

Det var ju själva fan att ytterligare en äcklig ormfilm visades på TV3 inatt, och precis när jag flippade igenom kanalerna. Typiskt. Och hur gick det i Vallentuna-derbyt mot Brottby igår? Backa bara.

Solen sken och det var laddat. Vi gick igenom taktiken under värmen. Vi skulle spela fotboll (om det nu går i division 7), punktmarkera 2 lirare i motståndarlaget och kriga. Vår höjdare Billy Karlsson, född 87, rivstartade med en frispark från en svår vinkel som han kyligt slog in när han såg att deras old-timer i kassen stod felplacerad. 1-0 till Frösunda direkt i inledningen.

Sedan visade det sig att domaren bara körde ett extraknäck från sitt dagtidsjobb, i vanliga fall brukar han hänga med nissar, han brukar gå runt i en röd och ytterst märklig dräkt, han har ett antal renar som husdjur och han brukar dela ut paket till korkade snorungar. Precis, en fucking tomte var han. Visserligen håller jag armen utsträckt när ett inlägg kommer, men den landar på bröstet, och jag rensar. Några Brottbyspelare får för sig att skrika "hands" och blindstyren till tomte blåste naturligtvis straff. Helvete. 1-1.

Vi fortsätter jobba, och Ehsan som fick den otacksamma uppgiften att hårdbevaka en av deras två spelare var hyfsat trött i värmen. 2-1 gör dom på ett långskott som går in precis under armarna på vår keeper Jonas som missbedömde studsen. Brottbys mest feminina spelare får för sig att vråla ut "så jävla enkelt", men det var en halvlek kvar.

Jag var jävligt nere och trött efter 45 minuter. Visade inte alls upp samma energi som jag brukar göra, men det får jag delvis tacka tomten för.

Större delen av den andra halvleken kändes bara som en transportsträcka. Inget hände, förutom vi passade på att träffa virket för 3:e gången i matchen. Med 10 minuter kvar av matchen får jag order från tränaren att lyfta upp från min mittbacksposition till anfallet. Jag trodde att han hade fått solsting i kombination av några klunkar brännvin men det var bara att lyda order.

5 minuter senare startar jag en löpning på en långboll. Jag ser att deras backar stannar upp i tron om att det var offside och jag börjar springa för livet. Från mittplan får jag alldeles för mycket tid att tänka. Jag kommer allt närmare och ser att målvakten kommer ut. Ett lågt placerat skott till höger, tänkte jag köra med. Av någon jävla anledning dök den in i det vänstra krysset, men jag klagar fan inte. Men man kan konstatera att jag inte är något vidare på att sikta. Min gode vän Nico var först att gratulera. Mitt allra första A-lagsmål på 3 säsonger och tillfället kunde inte ha varit mer rätt. 2-2, kvitterat, 5 minuter kvar.

Nu skulle vi bara vinna. Minuterna gick sakta, och på stopptid får vi ett 3 mot 2-läge. Stillwell har bollen en bra bit utanför straffområdet och jag såg allt några meter bakom mittpunkten. Jag väntade på att han skulle spela vidare, men han fick för sig att skjuta. Hundradelarna gick ännu saktare. Bollen dyker ner - och målvakten når den inte. Ett galet mål och lyckan var total. Vi vände 2-1 till 2-3 på 5 minuter. Sätt er. Domaren blåste av matchen direkt vid avspark.

Enligt vissa källor gick vår tränare Ronny ner på knä, alldeles illröd i ansiktet och skrek "ja" på ett sätt han antagligen aldrig gjort förut.

Det där är känsla.

Rankar nog den avgörande kvalmatchen borta mot KTH med Täby IS i innebandyn från förra året högre, men det här fotbollsderbyt är inte långt efter. Tack grabbar!

Det kostade mig en tånagel. Jobba bara. Ett minus till tjejerna i bikini som solade vid sidan av planen. Det drog ner på koncentrationen.

Efter det kom man hem och såg Göteborg köra över Kalmar med 5-0, och sedan bar det av till Täby och Gribbylund för middag hos farsan och övriga gäster tillsammans med Nico. Dagens matchfotograf Salinas plockade sedan upp oss mot kvällen och det blev en skön chillkväll i stan.

Marcus Berg - en större talang än vad Zlatan var vid det laget. Sanna mina ord.

Det blev 90 nya minuter i dagens B-lagsmatch. Gav lagets gamling Micke Bergsman komplimanger för den nya tatueringen där vi snabbt hamnade i en diskussion angående hans tröja, eller snanare tröjnummer, som någon hade tagit under samlingen.

Bergsman: Casper har tagit mitt nummer.
Ehsan: Byt då? Visa att du är äldst. Ge han en örfil.
Bergsman: Och sen tar jag han i arslet eller?
Ehsan: Absolut gubben. Men frugan lär ju lacka.
Bergsman: Nej nej, hon har fått sitt.

Ibland får man veta saker man inte vill veta.

Onoff-reklamen är hysteriskt rolig. "Is it a bird? Is it a plane? No, it's loserman".

Imorgon går vi in i Hammarbacken. Har inte sett några av grabbarna ända sedan Falun, så det kommer bli nice. Innan dess ska det varvas ner med T.I.'s senaste platta "T.I. vs T.I.P." Ses där, one.

Kommentarer
Postat av: Mikael Berg

Haha, underbar blogg. Kul att se att du dragit igång datorn igen. :)

Postat av: MoggMaster

Grattis till målet gubben. Rock on,

2007-08-13 @ 11:52:30
URL: http://moggmaster.blogg.se
Postat av: Ehsan

Tackar gubbar :) ses i Tibble/Hammarbacken.

2007-08-14 @ 03:57:06
Postat av: Kissmadrit

Very well done site! Please keep up the good work.

2008-02-12 @ 19:06:51
URL: http://kissmadrit.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback