What goes around comes around

116352-2

Robban Rappel råkade befinna sig på samma plats när lördagens match skulle spelas. Även han är ansvarig för alla dessa fantastiska bilder som togs på Ehsan. Bilder blir snygga när snygga personer är med på dom. Kolla bara. En matador. En Antonio Banderas. Vallentunas felsurrare numero uno, som går under artistnamnet "Kotten" kan inte må bra nu när den iranska hingsten från Bällstaberg har landat.

I en 2-2-1 uppställning passade man riktigt bra i rollen som spets. Det har trots allt varit min utgångsposition. Nu har man tagit klivet ner som back, vilket är ganska roligt och spännande. Visserligen saknar jag till exempel Totte Rappels skicklighet i defensiven och en hel del andra saker, men jag kan inget annat än att bara vara Ehsan, så det får funka tills vidare.

Med 32 sekunder kvar av rallarmatchen mot Runby borta i Smedgärdshallen slog Jalle "Tunabombaren" Wallöf in 4-3. Friskt vågat att ta ut keepern i det läget. Vi ville verkligen vinna i det läget av matchen, även om chanserna att hålla oss kvar var minimala så ville vi åtminstone göra vårt. Rosersberg vann däremot sin match tidigare idag så nu står det klart att vi ramlar ur till 5:an. Och där kommer vi ta nya tag. Tills dess är det bara att gratulera Fredda och resten av gänget från Märsta och jag hoppas att dom lyckas hålla sig kvar efter ett eventuellt kval.

116352-3

Min insats var godkänd, men kan bättre. Blev däremot förvånansvärt trött, men vila kan man göra efter matchen. Tills dess ska man kriga, annars kan man lika gärna sitta hemma framför datorn.. och blogga.

På hemvägen blev det en hel del surr med il capitano Janne Sundqvist, som tidigare har spelat i TIS. Jag hoppas att han väljer att fortsätta. Han har en enorm vinnarskalle och spelar enkelt. Vi talade väldigt gott om min nya förening och min plan är att bara fortsätta. Jag har enormt kul just nu. Glädjen är tillbaka och grabbarna är sköna. Jag kan inte begära mer. Det här är vad allt handlar om.

116352-5

Kim Strandell stod för en fenomenal "passning" som till slut hamnade i kassen när Chrille Remell tryckte in returen.

Kvällen avslutades i Spånga, och det var annat än bara saft i glaset, men det är acceptabelt efter en vinst. Tanken slog mig att Stefan "nu ska vi flyga över sargen" Jonasson bodde någonstans i närheten, så vi skickade en trevlig hälsning när man ändå var i närheten. Naturligtvis ville man se Stefan "representera" i ett yngre sällskap men tyvärr så fick man inget svar. Stort minus.

Följde Caperios bortamatch mot Storvreta via innebandy.se så gott jag kunde. Såg att det stod 2-2 och förhoppningarna steg. Sedan rapporterades dom andra resultaten under TV-matchen mellan Helsingborg och Järfälla, och då blev man hyfsat glad förstås när man hörde att det stod 3-5 till Caperioiterna. Matchen blev till slut 3-6. Rickie Hyvärinen svarade för 2 nya poäng och just nu är han jävligt mycket 5:a i den totala poängligan. Mika Kohonen har svårt att mäta sig med den störste just nu.

Den situationen påminner mig om den svenska actionrullen 9 millimeter, som Paolo Roberto gör en fantastisk skådespelarinsats i som den kriminelle Malik. I en scen blir en "stor afrikan" som var områdets störste langare, utsatt för ett inbrott av Maliks polare. Grabbarna stormar in och jag citerar: "Din tid som dealer är slut, vi tar över". Sedan kommer "Henke" in och säger att han ska "göra något hemskt med afrikanens könsorgan". Mycket nöje.

Kohonen är såklart en exceptionellt duktig innebandyspelare utöver det vanliga, men hans landsman "Totti" är betydligt hetare just nu, och han levererar.

Min gode vän Manne svarade även han för en ny poäng och även Jonte Bäckström fick slå en assistpoäng, tydligen. Jag var väldigt snabb med att gratulera på MSN när jag såg hans namn på onlinelistan, men det hela var tydligen ett stort misstag. Hursomhelst, en av Stockholms största talanger har framtiden för sig. Hans tid kommer.

Att señor Walldén aka trollkarlen från Blåkulla sedan tackar nej till eventuella festligheter pga att han vill "spara formen" är ett katastrofalt beteende. Du får helt enkelt dricka lingonsaft och apelsinjuice när Ehsan styr och ställer dig på pokern. Inga negativa impulser från din sida i fortsättningen, tack.

116352-4

På tal om fighten i Helsingborg, som dessvärre målades upp som en riktigt bra match efter många "fantastiska" mål, så kan man bara beklaga. Chris Härenstam är en utmärkt kommentator, den absolut bäste i gamet, men det är sorgligt när det blir för stor fokus på "zorro-finten". Gång på gång hörde jag det: "Åh han gjorde en zorro!" Det är inte innebandy, det är cirkus. Framförallt är det cirkus när det händer 46 gånger i en och samma period.

Markus Allbäcks skada var inte allvarlig, hoppas jag. En "gammal" svensk satte alla på plats efter dagens mål som skulle få självaste Ronaldinho att lyfta på ögonbrynen. Mackan styr och ställer i Zlatans frånvaro. Och på tal om Ronaldinho, mitt Barcelona tog en ruskigt viktig seger hemma mot Bilbao samtidigt som samtliga konkurrenter sladdade. Det var en Ronaldinho på strålande spelhumör som gång på gång förnedrade baskernas försvarare. Och framförallt, Eto'o är tillbaka.

I veckan, eller närmare bestämt vid nästa inlägg, kommer del 2 av Big Brother innebandyspecial. Även coolare/golare-listan gör comeback. Vi ses snart. Kärlek till er alla som står bakom mig.

is this the way it's really going down
is this how we say goodbye?
i should've known better when you came around
that you were gonna make me cry

King of all kings

http://www.break.com/index/french_military_test_fires_anti_tank_missile.html

Vi rivstartar med den. Efter 50 sekunder brakar helvetet loss. Typiskt fransmän. Sitt hemma och käka sniglar, och lämna över krigandet och mansgörat åt hungriga caperioiter och lirarna som härjar i mellanöstern.

Warberg BK var på besök i Tibblehallen igår. En barndomskompis ringde innan matchen (som vanligt när det skulle tippas innebandymatcher) och frågade vad han skulle köra på, och jag svarade etta såklart. Efter 1-5 var man skeptisk, men inte nedslagen.

Ett tag frågade jag mig själv om jag hade hamnat på Tegelbruket eller Club Clara, och inte Tibble, för det var ett jävla minglande ute på banan. Den ene av IFK Warbergs tränare, som kanske skulle behöva en fresh kur av regaine, surrade loss ordentligt med männen beväpnade med pipor. Warberg IS med Mats Dubbelmoral Larsson och Kimbo Eskilajnen i spetsen var snabbare och bättre, men det och minglandet hindrade inte grabbarna från att visa ett stort hjärta och vända underläget.

Jag drar slutsatsen att nummer 14 i Warberg FC önskar att han kunde trolla bort sig själv när Rickie Hyvärinen skulle göra ett byte i mitten av 2:a perioden.. flytta bara.

Samme Hyvärinen, som utan tvekan är Elitseriens mest dominante spelare förtillfället, vars namn bör saluteras vid upprepade tillfällen, visade ingen som helst mercy när han inledde målskyttet och sedan startade upphämtningen. 1-0 målet hade repliken "who is your daddy" uppmålad över hela jävla banan. Förresten, "Totti" ligger 5:a i poängligan. Det gör inte Mika Kohonen.

Under matchen kläckte jag ur mig: "Finlands förbundskapten bör skjuta sig själv". Det skriver jag här också - skjut dig själv.

Dessutom svarade min gode vän från Blåkulla med 3 poäng. Välförtjänt. Trollkarlen Manne har tidigare fått kritik från ignoranta idioter utan innebandykunskaper i sig, och nu var han i allra högsta grad med om att få bidra. Till er som har tvivlat, har jag följande budskap: Sätt er, ställ er upp och sätt er igen. Sedan vill jag att ni sitter kvar som kvarsittning á la högstadiet. Ni fick den i ansiktet.

Jag vill även passa på att be om ursäkt ifall Pella med barnfamiljer fick höra några av mina mindre välvalda ord. Så jag skyller ifrån mig - ALLT var Robbans fel.

Matchen mot Vaxholm förlorades under lördagkvällen hemma i Hammarbacken. Nummer 40 kände sig, tråkigt nog, ovanligt loj och oinspirerad i sin debut. Vi hade svårt att komma till avslut och det straffade sig när slutresultatet stod uppe på tavlan efter 60 minuter. Grattis till Vaxholm, som får kvala upp till division 3 - men ni kommer bli kvar i 4:an. Jobbigt.

I och med att seriesystemet görs om kommer vi behöva turens morsa och en del Gudar på vår sida för att hålla oss kvar. Men men, inget jag vill deppa över just nu. Jag trivs alldeles utmärkt i den nya omgivningen. Oavsett serietillhörighet.

För övrigt ser det ut som att Bollstanäs kommer vinna 3:an norra. Tragiskt.

Ehsan skulle vilja föra en diskussion med dom som styr och ställer över TIS verksamhet, och se hur dom egentligen hade planerat inför den här säsongen som nu går mot sitt slut. Det fanns en vision förra säsongen, och den kanske fanns 06-07 också, i sisådär 4-5 omgångar innan dom gav upp. "Nysatsning" hit och dit. Talk is cheap. En person som Kjell-Åke var med om att bygga upp laget och organisationen på herrsidan men när han inte längre fanns med i styrelsen, var inget sig likt. Mitt hjärta var (är) ändå relativt stort för emblemet jag hade på bröstet, kanske därför jag reagerar när det något starkt förvandlades till ruiner.

Och en annan sak, om ni ska göra reklam för era bloggar via kommentarsluckan, se då för fan till att det inte är någon pajasblogg. Och när jag säger pajasblogg, så menar jag bloggar som bara innehåller resultat och ointressant dynga som man ändå kan räkna ut och kolla upp själv. Tack.

Vi avslutar med den här. Det är Ehsan som kör bilen tillsammans med en nojig barndomskompis till passagerare.
http://www.youtube.com/watch?v=JTN13nEz-Z0

i'm the king of all kings
i abide by no rules and do what i do
by any means


Hitting corners so hard

http://blogofinnebandy.blogspot.com/

Mannen som kan göra det med ord som vi alla skulle vilja göra med en innebandyboll. Det är kaxigt, ärligt och rakt på sak. En av de bästa bloggarna just nu och har varit så under en lång tid. Ehsan får ta mycket skit, förmodligen är det den svenska avundsjuka som ger sig till tals. Skönt att Ehsan inte låter sig påverkas.

Senast Sveriges viktigaste lista stod uppe på tapeten hamnade jag på en hedrande första plats som nykomling. Oerhört smickrande, och den här gången tog jag över plats nummer 2. Även det väldigt smickrande, det skrivs väldigt många sköna rader och ödmjukt tackar jag för att få ta del av det. Poeten Danne Bron-Sundbom tog välförtjänt över pole-position. Och yes, det är han som styr och ställer standarden, så placeringen var mer än rätt.

På tal om Sundbom - iskalla och katastrofala tips! Livsbesparingarna försvann lika snabbt som jag försvinner varje söndagmorgon efter att ha hamnat på "okänd plats" under lördagnatten. Kronofogden kommer knacka dörr likt Jehovas vittnen under nästa vecka och plocka min dator, stereo och evisu-jeans. Tack, Danne!

Naturligtvis skojade jag bara. Tips verkar inte vara min melodi direkt.

Torsdagkvällen varvades ner framför TV:n. Det blev invandrarnytt (efterlyst) på TV3. Hasse Aro och Leif GW Persson styr och ställer. Hasse har jag alltid gillat, men Leif däremot var mycket roligare när han var överviktig och tvingades ta djupa andetag efter varje mening. Däremot börjar jag bli trött på alla dessa dåliga beskrivningar på järningsmännen. Löp hela linan ut, skäms inte, säg som det är istället. "Järningsmannen var si och så blablabla och talade svenska med brytning". Det går inte. Så här ska det vara:

Järningsmannen som rånade posten var en blatte, ca 175 cm lång. Han var orakad och härstammar med stor sannolikhet från Mellanöstern. Han var svartklädd med märket Adidas. Han försökte tala "normal" svenska men han bröt något så in i helvete. Antagligen heter han Hossein och jobbar på Mustafas livs. Har ni sett eller hört något? Ring och gola för Efterlyst på numret 07...

Därefter går Leif GW Persson in och lägger en klockren analys: Antagligen läser han kursen "svenska 2" någonstans i närheten av sin bostad. Jag tror inte heller att han använder Gillette Mach 3, osv.

Jag blir så förbannad när alla fall av våldtäkt dyker upp. Det är en skrämmande verklighet. Våldtäktsmän bör inte buras in. Dom bör skjutas.

Var en sväng förbi Sportinn och hälsade på Stefan. Här fick vi höra diverse historier om sköna attityder, mindre sköna attityder och señor Silvio Berlusconi. Ehsan har lika roligt varje gång han befinner sig i sportbutiken. Det blev inte tråkigare när en gubbe på cirka 42 i skostorlek klev in med båtar på 48. Huuur idiot, vad ska du fylla ut med? Herregud.

Imorgon spelas den första matchen med Vallentuna. Serieledande Vaxholm kommer på besök. Med tanke på hur jag hörde att det var senast så förväntar jag mig en hel del hets ute på banan. Underbart. Det är avslappnat men under ytan finns vinnarinstinkten. Veckan har dominerats av mycket felsurr med , på planen och via gästboken, vilket gör att stämningen inom laget är strålande. Under lördagkvällen körs det igång, och då ska allt vara på plats. 15 förortskrigare vill inte och tänker inte styras av några pappa plånböcker från Stockholms smutsigaste råtthåla.

Glöm inte den spännande fortsättningen av Big Brother's innebandyspecial.

it feels good to see the sun in the morning
i'm tired of feeling that the people are talking
i heard a rumour that things ain't changing
but lord knows that we gon' make it

Lookin' at you

i'm the most anticipated, most celebrated
most loved and the most motherfucking hated

Tack och lov är jag ingen golbög. Isåfall skulle jag antagligen snitcha på vilken dålig förberedelse det var till måndagens öppning på jobbet. Huvud hit och huvud dit skulle rulla som bowlingklot. Ingen jävla ordning överhuvudtaget. Katastrof.

Träning i Hammarbacken igårkväll. Det gick mer än bra och tydligen har man förvandlats till en målskytt på kort tid. Inte så svårt kanske när man får spela tillsammans med bland annat Alex Wikzell (född 86, tidigare i GAIK). Men när var man den där målskytten senast? Det var nog säsongen 03-04, om jag inte minns helt fel. Då presterade man fina siffror, men den rollen har man torskat sedan dess. Men just nu känns det bra. Det är bra stämning i truppen och vinnarattityden finns där, nu gäller det att plocka fram det mot slutet. Först ut Vaxholms skolflickor på lördag.

Förövrigt bidrog den spellediga helgen med det alla vi andra seriösa idrottsmän ägnar oss åt - alkohol och ännu mer alkohol. Dessvärre vägrade min "allra heligaste krigare" aka "den iranska hingsten" att stå upp när det vankades crunch-time. Helvete, vad jag inte uppskattar sånt. Om man inte kan ställa upp för laget, så är man ingen lagspelare.

IB-huset på TV4 i all ära, det kanske skulle bli en succé, men att slänga in en del "innebandyprofiler" i Big Brother-huset istället hade inte varit helt fel det heller. Det skulle nog bli ordentligt med felsurr. Bland annat började Stefan Jonasson med att bilda en pakt med Manne Walldén och Binge Jäderlund. "Manne, du får en ny klubba från sportinn, och Binge, du får en ny mössa". Båda nappade direkt, och husets första pakt var ett faktum.

Min roll i huset skulle vara som den är här i bloggen - jag är den som styr och ställer. Jag går in i confession-rummet enbart för att stirra in i kameran i 2 timmar - utan att säga ett ord, för att sedan komma ut igen. Även Finlands förbundskapten skulle finnas med i huset, och naturligtvis kommer frågan "varför är Hyvärinen inte med i truppen"? Undrar vad för typ av svar jag skulle få. "Ja du pekka Rickie inte imponera sig i soumi ännu vettu satana pekka". Jag skulle nog kalla honom för mumintroll och sedan låsa in mig i confession igen.

Ehsan sitter där i 6 timmar, i ren strejk över att en av Elitseriens mest dominanta spelare inte får plats i ett landslag. Till slut lackar produktionsteamet över "profilens" beslut av att strejka, så dom bestämmer sig för att bryta sig in med comebackande programledaren Adam Alsing och den assisterande programledaren Danne Bron-Sundbom i spetsen.

Jag lyfts ut samtidigt som jag vrålar och skriker "freedom" vid upprepade tillfällen i sann Braveheart-anda. Alsing försöker lugna ner mig samtidigt som Sundbom gång på gång poängterar att han ska "hem och skriva i bloggen".

Än mer trevligt, är att även signaturen "hela caperio till landslaget" är med i huset som deltagare A, dvs A som i anonym. Med rädsla för att avslöja sin identitet, har han på sig en ski mask. Dessvärre svettades han för mycket och blev bara kvar i programmet i sisådär 15 minuter. Inte särskilt framgångsrikt.

"Jokern" Kjell-Åke Grandin skickades in i huset istället, och folkets jubel bröt ut.

Den första tävlingen gick ut på att man på bästa sätt skulle simulera en hängning i hissen. Hur skulle just du reagera om du blev upptryckt mot väggen i en hiss? Mikael Persbrandt, erkänt skicklig svensk skådespelare, kallades in som domare. Alexander Nede visade störst skickligheter och sprattlade till ordentligt med fötterna och vann enkelt. Dessvärre var Manne Walldén inte lika duktig och han belönades med att bli nominerad, med risk för att åka ut vid nästa livesändning. Trollkarlen blev vansinnig och hotade med att "skicka hela Blåkulla" på domarna.

Under livesändningen frågade Adam Alsing Big Brother-experten Sven Svensson om Manne Walldéns chanser att hålla sig kvar. Svensson förklarade att Walldén bör ha Sveriges förortsinnebandyspelande svartskallar på sin sida, och att chanserna var goda. Tyvärr så hade experten inte räknat ut att det bara är sisådär 15 spelare, och hur många licenserade spelare finns det i Stockholm? Manne, det ser inte bra ut.

Under samma livesändningen frågade Sundbom om samma expert hade läst hans blogg, men Alsing bytte snabbt ämne.

Minns att jag rullade upp såna rader i en annan community varje gång denna jävla dokusåpa drog igång, men då var innebandyn inte inblandad. Intressant fortsättning följer.

Jag vill ta er tillbaka till fotbolls-VM '94 då Arne Hegerfors kläckte ur sig: "Det ser mörkt ut på Kameruns avbytarbänk". Avdelning: Nähä?

Visste ni att det inte är tillåtet att ha på sig Wu-wear (hiphopkollektivet Wu-Tang Clan's egna klädmärke) i en skola i Värmland? Jo, därför att några hill-billy raggare envist påstår att Wu-Tang betyder "vit slakt". Bland det roligaste jag har hört. Jag blev oerhört road när jag hörde historien.

walking down the street in my all-stars
in my khaki suit, doin' what i do
walking down the street, smokin' chronic
in my black locs, lookin' at you

haters mad 'cause i still got it

Mellow

#40 V-tuna

Jag blev tilldelad nummer 40. Jag valde den på ren instinkt, och tanken slog mig att det var perfekt, sett till min vidskepliga sida. Jag fyller ju år den 30:e Oktober, och det är ju den 10:e månaden i ordningen. 10 plus 30, lika med 40. Det måste vara ett gott tecken. Sedan får man väl se om man bär tröjan längre än tidigare planerat.

Matchtröjan känns bra. Någorlunda kort runt ärmarna bara. Något säger mig att jag borde ha använt plattången innan bilden togs? Jag kanske borde ha rakat mig också. Och varför fan har vi bilder på skepp i vardagsrummet? Jag kanske borde fråga husets chef imorgon.

På tal om rakning - den nya gillette mach 3 fusion är ju ute nu! Ett bra tips till alla iranier, nu kan ni spara upp till 2 timmar varje dag.

Trist att grabbarna torskade uppe i Umeå, så, striden går vidare. Ehsan är däremot inte orolig för att laget skall falla ur utanför de 8 bästa. Frågan är däremot om mitt tips om en 6:e plats kvarstår, det kunde ju ha blivit topp4 om det hade blivit seger ikväll. Men, Warberg är ju kvar på hemmaplan, så chansen finns fortfarande.

Och nu, några sanningar:

*Idag har vi haft trevliga kunder inne på jobbet. Skön omväxling med tanke på vilka sprätt man har stött på tidigare.

*Väntar med spänning på nästa avsnitt av dokusåpan "The white rapper show". Underhållande, och helt klart bra TV!

*Jag var med i reklamtrailern för TV-serien "Boston legal" som gick på 3an och 6an (dåvarande ZTV). Det var för nästan 2 år sedan. Det visste ni inte om mig, va? Jag hette "ung snygg invandrarkille" i manuset. All utseendefixering stör mig, rollen kunde ju lika gärna ha gått till en ful person med talang.

*Riktigt kul med beröm från Sjöstrand.

*Coolare/golare-listan har inte kommit tillbaka ännu. Den återuppstår när det finns tillräckligt många tändstickor i asken.

*Manuel Walldén bör lägga ner stor tid på innebandy - och mindre tid på poker. Man ska satsa på det man är bra på, helt enkelt.

*Jag är en ganska så snäll och ödmjuk person med ett stort hjärta. Men, ibland slår det till. Man är ju mer än frispråkig under vissa perioder när man hänger här. Om ni inte tror mig vad gäller den första meningen, så kan ni kontakta Caperios förra sportchef Stefan Jonasson. Han känner mig och kan svara på alla era frågor.

Ny träning imorgon. Ehsan längtar.

i got my suit right
and i'm doin' just what i please
i'm back on easy street
and my mind's at ease

ain't that mellow?

All I do

you can take the boy out of the slum, but you can't take the slum out of the boy

Väldigt sant.

Jag glömde visst bort att nämna det här igår. Barcelona kryssade bara borta mot Osasuna, men Samuel Eto'o fick äntligen göra en efterlängtad comeback efter sin knäskada. Tack, nu kör vi! Men, Real Madrid förlorade hemma mot bottenlaget Levante. UNDERBART! Jag unnar den där jävla pajasföreningen all olycka i världen.

Någon som såg Super Bowl? Tydligen det största idrottsevenemanget i världen. Och även den bästa - om man älskar att titta på reklam. Säg så här, "effektiv speltid" fick sig en ny innebörd. Katastrof.

Folk lär sig aldrig. Det finns många "hårda snubbar" som försöker hänga kassar bakom datorn. Vilket fantastiskt fenomen. Jag kan göra det med tangentbordet, och jag kan göra det med käften mellan 4 ögon. Så, ge mig, jag kommer mata ordentligt. Tydligen så har jag "gått för långt" (igen, dessutom), men jag kan göra det imorgon och dagen efter det också, isåfall. Jag känner smaken av skoskav på tungan och det gör mig inte mycket, speciellt när jag går emot kastrerade och herrelösa hundar.

Snack om självförtroende kan ni göra med era luder därhemma. Personligen, har jag inga problem med det. Tacka (skyll på) Johan Sjöstrand för det. Life's a bitch, det kostar att ligga på topp.

Ny träning med Vallentuna ikväll. Plastmattan kändes bättre idag. Rörelsen, känslan och glädjen är tillbaka. Längtar till nästa lördag då pappa-pröjsar-dream-teamet Vaxholm kommer på besök. Det har varit mycket hets inne på V-tunas gästbok angående det mötet, så, den lördagen kommer skolklockorna att ringa - och flickorna från Vaxholm kommer få sig en grundlig lektion dom sent kommer glömma.

Parodin om "zorrofinten" är bland det charmigaste jag har sett. Dessutom var den jävligt rolig, och artisterna fick fram sitt budskap. Teknik är Manuel Walldén, och inte fan sysslar han med sånt. För övrigt var Zorro en mexare som red runt på en häst med ett flashigt svärd. Han hade ett stort hjärta och han sket jalapeno blablabla. Bland annat har han spelats av Antonio Banderas, och det finns ju en del individer som kallar mig för just det.

Sov gott. Mycket kärlek, hälsningar Pavel Patera, aka Antonio. Jag vill även passa på att önska Lundin och Ö-vik lycka till i kampen om överlevnad i ettan, och jag hoppas på en ny 3-poängare borta mot Falun när krigarna kommer på besök i Umeå.

all i do, workin hard for scratch
talk shit get your jaw deattached
all i do, though i'm still in the streets a bit
a brother ain't fin' to take no shit
all i do, lil' buddy, this could get ugly
trust me, cause this is
all i do, before i explode, i give you my ode
in the summer, rain, fall or cold

Last call

"Poker imorgon eller?"

Den meningen slängde jag ur mig 5 sekunder efter att jag sa "aldrig mer poker" under kvällens turnering som ägde rum strax efter Caperios match hemma mot Älvstranden. Ska försöka ta mig igenom den förlusten med hjälp av klassikern College dropout med Kanye West.

Grattis till far som fyller 44, och grattis till Tobbe Johansson som gjorde sitt första elitseriemål. Välförtjänt. Fortsätt kriga, Tobbe!

Blandade resultat under kvällen. Vallentuna förlorade borta mot Lidingö med 3-2. Bittert att man inte blev spelklar till idag. TIS plockade en poäng mot serieledande Bele (vem trodde det innan?) där Binge och Kari var domare, och så då Caperio som slog Göteborgarna med 10-3. Matchen kändes jävligt avgjord efter en kvart.

Det var mycket kärlek ikväll. Jag bänkade mig bredvid Robban och Pelle, och inför den andra perioden tog Robban på sig rollen som Älvstrandens coach: "Ja, gubbar! Nu är det ny match, ny keeper, nya förutsättningar. 3 snabba mål i power play och vi är med igen". Direkt fick göteborgarna ett mål i brunögat, och 6-0 är ju inte direkt roligare än 5-0. Dessutom spelades det någonting med Håkan Hellström under den första pausen som gjorde att jag fullständigt skrattade skiten ur mig. Jag grät och jag har fortfarande ont i magen.

"Ödmjuk framtoning". Min ödmjukhet är ju min främsta egenskap, eller hur?

Långa bussresor kan inte vara roligt om man har torskat med många bollar i arslet? Jag tycker inte ens att det är kul att ta 610:an mot stan. Katastrof. Och om jag hade hamnat på samma buss som Stefan och Manne så skulle nog risken för felsurr vara ruskigt hög. Ja, jag skulle antagligen skjuta mig själv.

Man kan ju fråga sig vad det är för jävla tomte alternativt tjackpundare som är förbundskapten för det finska landslaget. Rickie Hyvärinen styyyr och ställer, han dirigerar upp och ner och styr ännu en gång tillbaks och fram. Men då ska inte den svenske förbundskaptenen känna sig på topp bara för det heller - även han kan sätta sig. Rota i hans fickor bara. Ni kommer hitta en tomteluva och lösskägg. Jag är inte nöjd förrän jag hör att även Hagberg, Edlund och Sundbom på allvar är med i diskussionerna. Det tycker jag att dom förtjänar.

PS. Tack för VM-guldet, förresten.

Nu vill jag att kommentarer med ironiska signaturer som "hela caperio till landslaget" ska hagla in. Jag gillar hets. Speciellt när idioter tror att dom kan gå ronder mot Ehsan. Men jag kan inte ta ifrån folk rätten att vara ointelligenta. Såna signaturer går alldeles utmärkt. Men frågan "vem är du" är en retorisk fråga. Det är snarare en "vad är DU jämfört med mig". Jag är inte intresserad av att veta vilka ni är, så om någon skulle vara ute efter högre självförtroende så är det här fel plats att börja på.

Det här är den kritikerrosade nykomlingen och en av bloggarkungarna, så, attityder som lider av "bakom datorn-femomenet" kommer bli tryckta i rökan illa kvickt.

Dalens Andreas Carlbom är väldigt lik Wesley Snipes främste vampyrfiende i filmen Blade ll på en ny bild som dök på innebandymagazinet.se. Det var lite läskigt. Jag personligen ser ju ut som Antonio Banderas. Vem liknar du?

Träning imorgon. Känns lite märkligt, att jag inte kommer ta tåget mot Tibble från Bällstaberg, som jag gör i vanliga fall. Istället kommer jag ta bussen från Lovisedal till Hammarbacken. Men men, så är det.

Nu ska jag se Christian Bale i filmen Equilibrium. Det har jag råd med, börjar ju inte jobba förrän 13. Eller ska man se Super Bowl istället, kanske? Nej, jänkaridrott är inte särskilt upphetsande.

Sov gott. Kärlek.

I'm crying gangsta tears

Fick ett trevligt SMS från en av svartskallarna i kvarteret nyss:

I vetenskapens värld förra veckan kom forskarna med starka bevis på att bögar öppnar sina sms med tummen, och nu är det försent att byta finger din lilla bög.

Naturligtvis använde jag tummen också. Tråkig som jag är, skrattade jag en hel del. Men än så länge är min utgång ingen ingång.

Jag undrar vad min mobilräkning kommer hamna på, för det blev en hel del samtal fram och tillbaka under onsdagen. Man ville ju ha en underskrift på sina papper och få dom ivägskickade innan 23.59. I slutändan gick det smidigt till. Återstår att se om man råkar ut för samma otur (tur) som Jonte Bäckström. Han blev ju kvar, och TIS vann allt på det.

Janne Lundgren är en klok gubbe med skön humor och med otroligt mycket innebandykunskap. Jag hade ett långt samtal med honom också när jag uttryckte min önskan om att få avsluta säsongen i V-tuna. Synd och tråkigt, tyckte han. Han påpekade att jag är en pådrivare med riktigt bra inställning, och det uppskattas. Kul att höra, det ska jag ta med mig till den nya omgivningen och Ehsan kommer komma tillbaka med den.

Trollkarlen från Blåkulla är nere och tränar med Caperio igen. Det uppskattar vi. Jag satt på bänken framför receptionen under min rast med en plastboll och mp3-spelare igår, och då klev italienarnas italienare in. Först gick han iväg, sedan kom han tillbaka. "Mitt samvete sa att jag borde hälsa". Bra att han tar tag i det, han har ju en talang som jag annars önskar att jag hade.

Med eller utan talang, jag verkar ha en grupp på 4 trogna personer och supportrar som tror på mig i en högre nivå. Den första är jag, den andra är mig själv, den tredje är Stefan Jonasson och den fjärde är Caperios "nyförvärv" Pär Netterlund. Den sistnämnde påpekade det dock efter att jag slängde ur mig en kommentar angående vissa attityder i "närliggande områden".

Elitseriens finest på backsidan gjorde entré i Tibblehallen igår. Jag talar om Totte Rappel, såklart. Tydligen skulle det simmas inne på badet. Dessvärre blev det ingen längre pratstund i och med stress tack vare någon beställning och grabbar från trakterna som hälsade på samtidigt. Men som vanligt har jag höga krav på Totte inför matchen mot Älvstranden. Jag vill att han styr och ställer, som vanligt.

Undrar om dalmasen Magnus Forslund är med? Jobbade med honom och Exel i Globen under innebandy-VM. Det skulle vara en trevlig överraskning.

Täbys största vinnarskalle, som går under namnet Lucas Palm, har börjat träna igen. Underbart! Dessutom måste jag säga att Jermers blogg faktiskt håller bra kvalité. Däremot är Ken Ring inget jag skulle lyssna på i dagsläget.

Och nu, bring on the smuts, och BRING ON THE HETS! En hel del snubbar verkar ha valsat in och ut ur landslaget den senaste tiden, och inte nog med att klubblagstränarna ser sina spelare bli uttagna, nu vill även vissa av dom även att klubblagskompisarna ska få spela ihop i landslaget. Vad fan är det för jävla åsikter? "Har man ändå tagit ut ett block ska man köra dem ihop" - "Pixbotränaren".

Eller, så gör vi så här: Sparka yttrarna (Dahlgren, Delborn, Svensson, Svensson nummer 2, Persson, Johansson, Bengtsson eller vad fan dom nu än må heta) helt enkelt, och plocka in Patrik Hagberg och Rickie Hyvärinen, där den sistnämnde beväpnas med ett svenskt pass (något som många förortsblattar eftersträvar). Och om "Pixbotränaren" fortsätter lipa, så slänger vi även in en hungrig Danne Bron-Sundbom som får styra och ställa. Då får vi in lite kärlek. Helvete vad mycket tyckande det ska vara från Sveriges baksida.

Nu ska Ehsan avsluta natten med lite film. Det blev Training day igår och Snatch i förrigår. Har visserligen sett dom tidigare, men dom var värda att se igen. Ikväll blir det nog The 51st state eller Scarface. Om ni inte har sett The machinist med Christian Bale (Batman begins, American psycho) så föreslår jag att ni går och ser den så snart som möjligt.

Avslutningsvis: Tur är en energi som dansar runt universum och som till och från bidrar med glädje och lycka för personer som råkar vara i närheten för att kunna fånga upp och följa dess danssteg. Jag kommer skapa min egna tur.

Loyalty

i got a passion for clapping with one hand

Från och med måndag är Ehsan spelklar för sina hemtrakter, Vallentuna IBK. Mina ambitioner är att vara tillbaka i Täby till nästa säsong, men framtills dess har jag minst 4 matcher på mig. Jag kommer tillföra 150 procent, en hel del löpande och en hel del krigande för att hålla laget kvar i 4:an, så målet är glasklart. I'll be damned om jag inte lyckas.

Jag är en vuxen man som står fast vid sina ord, så, jag vet när det räcker. Jag är glad om jag kan tillföra något härborta. Första träningen spelades av igår och det kändes så som jag förväntade mig att det skulle kännas, jag behöver fler träningar i mig på det sträva plastgolvet. Man flyger inte fram som på parketten direkt.

Den gamle TIS-klippan Janne Sundqvist styr och ställer i Hammarbacken, medan några andra tisare kommer vara saknade hemma i centercourten. Inga glömda, inga nämnda. Vi ses snart.

Måste även tillägga att Kjell-Åke Grandin är Kung, Gud, Buddah, Jesus, Muhammed, Ali osv. Ställ honom vilken fråga som helst - han har svaret. Respekt till mannen som alltid ställer upp.

Slå av dammet från hammaren. Den här gången är det personligt.