Löftet, del ll

Tydligen, så kunde jag inte hålla mig borta. Men mitt inhopp kommer vara väldigt kort. Under torsdagkvällen fick jag för mig att jag hade blivit förälskad, kär, kalla det vad ni vill. Så, jag skulle inte ha tid med det här. Men idag rannsakade jag mig själv, och så var inte fallet. Ehsan liksom. Trams. Löjligt. Hursomhelst ser hon jävligt bra ut. Men vad hade ni förväntat er. Klart dom kommer i ens väg när man är ung, mörk och otroligt stilig.

Hursomhelst, vi lämnar det här under en kort period, men jag är antagligen tillbaka efter den 5:e April för att berätta lite om Caperios vinst över Pixbo i den första av två hemmamatcher i Tibblehallen. Nej, era jävla vrak, ni kommer inte få det enkelt. Hoppas att vistelsen i huvudstaden blir väldigt otrevlig.

En del vägledningar tills vidare;

* Peter Runnestig - skjut dig själv.

* Niklas Jihde skrev en söt liten krönika. Om Caperio är dåliga, vad är ditt lag då? 3-1 rakt upp i rökan, utan glidmedel.

* Mycket surr från den där smilfinken om vilka som inte spelar en "positiv innebandy". Och vad fan är "positiv innebandy"? Förklara, tack, eller ska vi slänga in Özz Nujen som center och någon annan komiker som styrande back?

* I min bloggarvärld är ödmjukhet en synd som den allsmäktige herren bör straffa oss med ett evigt brinnande i helvetet.

Ses i Tibble samtliga profiler. Och vi andra hörs väl om en vecka eller så. Länge leve laget.


Löftet

Innebandybloggens bad boy nummer ett tar ett litet break nu.
Ehsan är tillbaka snart, och då blir det ännu mer hets. One.

du ska vara ensam på toppen, har jag hört
och jag är ensam på vägen till den

Illmatic - Stillmatic, del ll

Och vad fan hade man förväntat sig med Niclas Alexandersson och Daniel Sidledson inne på banan? Man blev inte särskilt road när man såg startuppställningen, så det var riktigt skönt att man tränade istället. Och nej, jag hatar inte jobbare, jag själv är liksom en jobbare. För övrigt är Tobias Linderoth den jag diggar mest i det svenska fotbollslandslaget.

Nordirland. Nordirland... jag fick INTE ståkuk när jag fick reda på resultatet. Det var långt ifrån upphetsande, så den iranska krigaren hade ingen större lust att ställa sig i givaktposition.

För övrigt är damfotboll katastrofalt. Det borde vara olagligt. Kan däremot tänka mig att det borde funka i medicinskt syfte om man inte gillar tabletter. Det kanske inte är så lätt att somna alla gånger.

Innan träningen hann man dock roa sig framför MSN. Caperios Magnus Walldén tyckte däremot inte att det var lika roligt. "Tja Mange, vad händer? Mange, styr du? Mange, skicka nån skön låt. Försökte några blattar storma planen under Brasilien-matchen, Mange?" Osv. Men, Manuel uppskattade inte det hela, och svarade med "snart blockar jag dig" eller "hoppas du sover med ett öga öppet". Tack SVT, den tabben var högst roande.

Jag kanske inte var helt tydlig under mitt senaste blogginlägg - men då är jag det nu. Jag menar, jag vet att det fortfarande finns några som hävdar att AIK är bättre än Caperio. Det är inte skönt att torka arslet med sandpapper, va?

Gå tillbaka i arkviet på Caperios hemsida och läs under nyheten "once upon a time". Den historian blev än mer charmig efter en ny läsning. "Zunda" är trots allt bäst i Stockholm. Det finns fina bevis på det, och mer kan det bli. Modigt av Pixbo att välja som dom gjorde.

Träningen var skön igår, fötterna gick loss och dom kändes hyfsat lätta. Förhoppningsvis en träningsfight mot mitt gamla Täby IS inom kort. Föreningens sportchef ringde mig i tisdags, förresten. Trevligt.

Vallentuna uppfostrade mig rent allmänt, och Täby fostrade Ehsan på innebandybanan. Jag är trots allt topp-3 bland de bästa spelarna kommunen har fostrat. Tobbe Johansson är såklart etta på den listan, han styr och ställer med sin energi. Så, jag kan inte vara missnöjd med att vara antingen 2:a eller 3:a.

Jag är relativt ödmjuk, faktiskt. Skulle vilja säga att det är en av mina främsta sidor, men det kanske inte märks här alla gånger, men så är det. Jag är bara Ehsan, inget mer, inget mindre.

http://blogofinnebandy.blogspot.com/
Jag njuter av att läsa Sveriges viktigaste lista, och varje gång den dyker upp ökar spänningen. Visserligen fick man studsa ner från plats 2 till 5, men texten var riktigt skön så man känner sig som en stor vinnare ändå: Innebandybloggarnas bad boy numero uno fortsätter att äga i sin blogg. Mannen från de norra förorterna älskar innebandy och är inte rädd för att visa det. Språket är målande och stundtals så jävla äkta att han skulle spränga en lögndetektor. Ehsan is the man och kommer att fortsätta vara så under en lång tid.

Någon som såg Warberg - Helsingborg på SVT24 ikväll? I 6-2 målet var klubban högre än pulsen på en del Vallentunasvartskallar i närheten av polisbilar i centrum. Jobbigt att åka ut på sånt. Domaren stod inte särskilt långt ifrån heller, men minglandet verkade vara trevligt. Det finns många smilfinkar i Warberg.

Nu blir det mer musik. Sedan lite Simpsons och sömn efter det. Ses i Tibble imorgon.

i still run with that...
blood of a slave, heart of a king
the brother is still matic
make another ill matic


Illmatic - Stillmatic

Det var ett antal timmar sedan jag skrev på det 6:e kapitlet av carry on tradition. Försöker samla en del intryck från olika nyhetssidor på nätet och andra kommentarer man har hört om matchen man hade den stora äran att få se på;

Från en supporter, vars lagtillhörighet ni antagligen kan gissa er fram till, var det här det samlade intrycket. Det här var en del utdrag: "1. AIK hade fler chanser. 2. Jag tror att det bara var Ramsin som räddade er. 3. AIK är det bättre laget, och det vet du." Hmm, vad ska Ehsan säga om det nu i efterhand?

"...hade fler chanser."
 - Chansa gör man när man går mot röd gubbe i trafiken, eller spelar på lotto.
"...jag tror att det bara var..."
 - Tro gör man i kyrkan.
"AIK är det bättre laget, och det vet du."
- Nej, det vet jag verkligen inte.

Så ointelligent. Att börja jämföra målchanser från kvartsfinal 4 känns helt meningslöst. Edlund och Hagberg, bland annat, i Caperio hade riktigt fina chanser att avgöra, medan AIK hade någon i stolpen och Ramsin i vägen. Vi kan gå fram och tillbaka - finns inget syfte.

Ja, Daniel Ramsin, som är landets bäste målvakt, råkar vara målvakt i Caperio Täby FC. Skyll på dom som ansvarar för värvningarna i klubben och gratulera dom sedan i samma veva för ett fantastiskt kap. Tror inte direkt att dessa personer blir ledsna över de sura minerna och kommentarerna från alla motståndarlägren. Ska dom som är delaktiga i klubben känna sig som syndare över det? Nej, skulle inte tro det. Situationen är så här, hantera den, oavsett vilka klubbar ni representerar.

Uttalanden med översättningen "hade ni haft en mindre bra målvakt" håller inte. Ni andra får helt enkelt satsa på att leta fram en lika duglig keeper. Men i det här fallet är det ju lättare att dunka på en nunna.

Totte Rappel var fantastisk och felfri i det defensiva arbetet. Joakim Nothén briljerade och blev utsedd till matchens spelare. Michel Kamerer och Chrippa Svensson visade rutin. Och samtliga spelare framför dessa herrar hjälpte till och slet i försvarsspelet. Det är mer än en målvakt.

Ett skott i stolpen hit, och kanske något skott i ribban dit. Ett mål, oavsett sport, är en fantastisk uppfinning. Det är ett fantastiskt verktyg. Oavsett material, så är föremålen som håller upp nätet kallade för stolpe och ribba. Känn på dom ett tag. Stolpe. Ribba. Det är inte bara ord, det är även begrepp, och även två fenomen, för dom är oftast inblandade i bortförklaringen som egentligen stavas F-Ö-R-L-U-S-T i arslet!!! Sätt er.

Reglerna efter full tid i en slutspelsmatch i herrklassen som har ett oavgjort resultat, leder till något som kallas för sudden death. Plötslig död, korrekt översatt till det svenska språket. En svartskalle visste detta. Så, denna regel tillämpas när båda lagen har gjort lika många mål, och ingen vinnare kan utses. Här handlar det inte om att vara "bättre", det handlar om att krympa misstagen och värdera lägena extra noggrant, för man vill ju inte ha ett mål i arslet och torska, eller hur? Samtidigt handlar det om något som heter våga, och att tro på sig själv. Det ena laget ur gårdagens match mellan Caperio Täby FC och AIK gjorde precis det i Tibblehallen.

Om ingen vinnare kan utses efter 10 minuter, så säger regeln att matchen skall avgöras i en straffläggning. Båda lagen får 5 straffar var. Där handlar det om kyla, genom att hålla nerverna i styr. Det ena laget gjorde precis det i Tibblehallen.

Det jag försöker säga, med dessa tillsynes meningslösa texter, är att i en slutspelsmatch, avgörs allt inte på vilket lag som kan slå flest passningar i streck. Det avgörs inte på vilket lag som är mest skickliga på att hålla i bollen eller få iväg flest skott på mål, det är så mycket mer. Jag nämnde nötter och kyla i mitt förra inlägg, bland annat.

I slutändan handlar det bara om en enda sak, och det är: Resultat. Vackert ord. Och vinner du 3 av 4 matcher, så är det mer än ett resultat. Det är ett facit på att resultatet var rättvisa, och resultatet 3-1 i matcher ljuger inte. Idrott är rättvisa. Livet är orättvisa, ibland. Inte tvärtom, lär er.

Vill även passa på att tacka för stämningen och magin inne i hallen, vilket jag glömde tidigare idag. Caperioiter, AIK:are och andra entusiastiska åskådare. Tack! Ehsan är glad över upplevelsen. Glädjen påminde om Iran - USA i VM98. Naturligtvis inte lika stor, men man kände igen delar av den.

På tal om vår målvakt, så är det precis som det Jermer och innebandymagazinets Michael Lindqvist uppmärksammar - varför blev Daniel Ramsin aldrig nominerad till årets spelare? Vilken jävla pajasjury. Kolla en del av namnen. Det doftar ett annat fenomen, och det fenomenet kallas: Gamla meriter.

Tittade förbi poetens blogg. Trist om kommentarsluckan har blivit någon form ut av diskussionsforum, men jag säger som det är. Däremot är det givetvis kul att läsa det som har varit välförtjänta hyllningar och vidare lycka.

Har Manne Walldén gått och blivit Mange Walldén? Snyggt SVT, riktigt snyggt. Men Magnus, du kommer alltid vara en skön broder. Nu när du har svenskat till dig lite kanske vi borde skippa blattetugget i fortsättningen.

Linköping slår ut Färjestad snart. Jo, idrott är fantastiskt. Och imorgonkväll är det träning. Även det är fantastiskt. Först blir det ett besök hos lagkamraten Robban. Måste bevittna den första halvleken mellan Nordirland och Sverige. Stornäsan är tillbaka.

Man får väl acceptera att det är försäsong snart, tråkigt nog. Under den tiden ska man passa på att inte sköta sin kropp och sedan tatuera sig. Det latinska "aut vincere aut mori" har satt sig i huvudet, och på svenska blir det "segra eller dö". Jag kan inte se något annat, så det känns väldigt lämpligt.

Det är vår. Ne-Yo har en skön låt ute, it just ain't right. Tanka ner och slappna av i sambad med det underbara vädret. Gick ut en sväng under min 10 minuter långa rast på jobbet, satte mig framför utevägsingången till Tibblehallen, blundade och bara njöt av solens strålar mot ansiktet och den sköna vinden. Damerna blir alltmer lättklädda och den iranska krigarhingsten reser sig ur askan.

Carry on tradition, del Vl

Igårnatt var jag alldeles för utmattad, trött och förstörd för att orka skriva något. Däremot var jag jävligt, jävligt, jävligt glad. Den tippade 6:e placeringen lyckades jag pricka in, men här hade jag fel. Jag nämnde en 5:e och helt avgörande match, men redan efter 4 hade Caperio stått för "tidernas sensation".

Sensation? Nja, inte för mig iallafall, som hela tiden visste att det här var möjligt. Ett Caperio som flyttade någon mil inför säsongen gick emot professionalismen, delar av etablisemanget och ett varumärke. Och äntligen, fick man visa alla hur bra man egentligen är.

Pulsen blev för hög till slut och igår försvann den helt. Den sista perioden satt man mest med fingrarna i kors och bad en och annan bön tyst för mig själv. Var alldeles för trött för att ropa både det ena och andra till det gästande laget vars bås var precis framför mig i slutakten. Och alldeles för trött för att bli förtvivlad över en missad målchans för hemmalaget.

Visst, AIK är "jätteduktiga". AIK är "grymma". AIK är "bäst i Sverige". Snack. Jag personligen anser att AIK är ett väldigt funktionellt 30- till 35-minuters lag. Inte mer än så. Eller så hade hemmalaget alldeles för bra kontroll på tillställningarna för att ge det gulsvarta laget någon större chans att skina.

Vad var problemet nu då, saknades "slutspelskänslan"? Löjligt. Men visst, Caperio saknade den i kvartsfinal nummer 3, i sisådär 30 minuter av den matchen. Så, nu är det jämt på den fronten.

Den som fortfarande påstår att AIK är det "bättre laget" har antagligen rökt någonting som går att köpa nere i Vallentuna centrum. Det är som Binge säger, i slutändan räknar matchserien ut det hela själv, och i slutändan handlar det om bollar och kyla. Bollar och kyla var något som det gästande laget inte alls orkade visa upp i slutakten när de hungriga krigarna i vitt gång på gång försökte hitta på något i sudden.

Kom igen, rutinerade gossar hit och dit som kan flasha med guldmedaljer på samma sätt som jag visar upp 18-karat kedjor har inte mer kyla än sådär, varken i sudden eller i en avgörande straffläggning? Nej, precis, Caperio var och är helt enkelt ett bättre lag, punkt.

Allra gladast blev jag när min vän Manne Walldén tryckte dit 2-1 målet. Och naturligtvis när den sista straffen var slagen. Äntligen kunde man börja andas igen.

Att señor Walldén sedan "firar" segern med att ta Roslagsbanan (det fina blåtåget i norrort, ni vet) hem till Blåkulla var ju ganska idiotiskt.

Ehsan klagar inte över att Sveriges bäste målvakt vaktar mellan stolparna i Tibblehallen. Tydligen har Warberg någon nisse som ska vara "duktig" han också. Han har till och med en stoppskylt på målvaktströjan för att visa upp för det. Han bör byta ut stoppskylten mot siffran 2, för vem fan som helst kan se vem som bör vara numero uno i ett landslag, och det är inte vår vän med känsla för trafikregler.

Chrippa klippte sig. Bra, det var på tiden. Och Sundbom behöver lite vila, sägs det. Inte alls kompis, den enda som behöver vila - är jag.

Grattis Robban, grattis Kjell-Åke och grattis till alla andra som jobbar runt omkring laget. Grattis till alla som har varit med länge och jobbat för det här. Grattis och tack till alla spelare och tränare.

Nu pissar vi på packet från det här fantastiska landets baksida. För traditionen vidare.

when they knight you
when you rise up to your position
carry on tradition

NAS - CARRY ON TRADITION

Carry on tradition, del V

Jag tar tillbaka det jag skrev senast. Lika snabbt som jag blev halvt frisk igen, så blev det bara värre. Det är ett helvete. Jag antar att jag måste vika mig och ändå se TV-matchen och skippa text-TV.

Snälla, vinn. Vinn bara...


Det skrevs 9 på morgonen. Adrenalinet framför SVT24 var tillfrisknande. Eller nja, inte från den andra halvan av den första perioden och en bit in på andra. Men 6-1 blev 6-6 direkt i inledningen av den tredje och jag njöt. Momentumet var där, och så även en tredje raka seger, trodde jag. Men, inte. Däremot inte särskilt nedslagande, för på måndag blir det hemmavinst i Tibblehallen.

Inget mer hetsande angående kvartsfinalen innan dess. Vi hörs efter det.

Det finns några plustecken att ta med sig;
+ Kokocha skötte sig bra, faktiskt.
+ Måwe nämnde SM-guld. Bra, folk som inte sticker ut och inte visar självförtroende får mig att må illa.
+ Sundboms tystande pekfinger över munnen efter 6-2 målet satt där den skulle.
+ Moralen.

Hårt arbete och skön attityd kommer få sig en välförtjänt avbetalning.

Carry on tradition, del lV

Yes, jag fortsätter föra traditioner vidare genom titeln.

http://blogofinnebandy.blogspot.com/
Där har ni, som jag har sagt tidigare, en fantastisk bloggare. Författaren påminde mig om en sak, och det är om den bristfälliga nyhetsbevakningen från TV vad gäller slutspelet. Jag vill inte gnälla eller så, så jag väljer att bara vara mig själv; 1. SVT, sug min iranska bamse 2. TV4, sug min iranska bamse 3. Alla ni andra haters, även ni kan få smaka på den iranska hingsten. Varsågod, vill ni hellre visa kärringar som rullar stenar ner för en isbacke och langa rubriker på text-TV, så gör det. Vi som krigar med innebandyn behöver inte direkt vara rädda för att vi inte gör tillräckligt, så sätt er.

Och en annan sak; den där smutsiga sprätten under namnet Carl Bildt bör sluta hetsa Göran Persson. "Calle" är trots allt bara ett litet kryp, och Göran är Göran. Man placerar liksom inte en bilbomb i en Mazda med halvljusen på, det går inte.

Det är någorlunda retsamt hur snabbt man kan vara tillbaka på fötterna efter att ha fått feber, ibland. Naturligtvis är det underbart, men jag skulle nog hellre ha fått smaka på den där kylan igårnatt, bara för att kunna uppleva atmosfären i Tibble tidigare under måndagkvällen. Hoppas att grabbarna inte har smekt varandra på bollarna ännu, det är trots allt en vinst kvar. Jag fick exklusiv intervju med Binge ikväll, som har förklarat att enbart 2 set av 3 i en tennismatch är avklarade, så det känns tryggt.

Såg "V for Vendetta" igårnatt. Hade förväntat mig mer, så den gick inte in på topp50-listan direkt. Instinct med Anthony Hopkins och Cuba Gooding Jr gör däremot det, tillsammans med mycket som Al Pacino medverkar i, exempelvis Scarface och Gudfadern. Även "Gitarristen" med Totte Rappel och "Så rundade jag dig din jävla smilfink direkt efter en tekning" med Danne Bron-Sundbom i huvudrollen var sevärda filmer man bara vill se om och om igen.

Torsdag snart. Antingen spenderas den i Solnahallen eller så sitter jag hemma och glor på ett segt uppdaterande text-TV. Jag vägrar att höra den där Kokocka kommentera en match där han mer än gärna drar negativa rader om laget jag supportar.

Jag har ångest över att säsongen är slut. Jag hann bara med 4 matcher i den anrika föreningen (som har spenderat tid i Elitserien, back in the days) från de norra delarna av Stockholm. Men mycket blev nytt. Jag blev bland annat omskolad till back och jag blev lite av en buse. Man fick axla den manteln när il capitano Janne Sundqvist kom fram till att han var alldeles för gammal och trött för att sitta på botbänken. Visserligen är klubbens dagar i Elitserien räknade och nästa säsong får vi rikta in oss på 5:an.

Charmigt. Jag minns hur det var när man var junior och hade en kaptensbindel runt armen i TIS. Vi stötte på ett gäng vars namn jag inte minns. Dom hade en hyfsad lirare, vars namn jag inte heller minns. Ehsan behövde inte bry sig heller, för det var då man styrde och ställde och pumpade resultat på tavlan. Slog in 3 kassar och matade en magnifik passning till ett annat, i en match som jag tror att vi vann med 7-6. Men nu, 3 år senare.

Poängen med min historia och tillbakablick; Den hyfsade liraren som jag talar om, hamnade i en av Stockholms elitserieklubbar, och spelade bland annat mot Caperio i Tibblehallen. Medan jag kommer harva i 5:an. Trevligt.

Det känns inte fel, iallafall. Är det en kärleksfull stämning i omklädningsrummet, där samtliga man ser i ögonen gör det för laget, så är det bara rätt. Det blir inte mer rätt än så. Alla försöker bidra med något, och det är det det handlar om. Vi kommer sakna det här senare.

Sedan är det väl klart att man personligen skulle offra duktigt mycket för att besitta kompetensen för att kunna spela en slutspelsmatch i den svenska Elitserien.

Gott nytt år till alla iranier! Just det, i Iran firar man nyår inatt. Året är 13?? någonting. Vet inte varför, antagligen var det någon helig musse som föddes då. Helvete, till och med på den fronten ligger dessa blattar back.

Kärlek, respekt och socialbidrag. Hörs sen, fred.

Carry on tradition, del lll

Natten mot måndag. Började frysa och skaka duktigt hårt i sängen och jag förstod väl att jag hade fått feber. Vaknade på morgonen och förstod att jag varken kunde jobba eller åka in till Tibble och se matchen, vilket var en stor besvikelse. Det var ju det här man hade sett framemot.

Kunde inte resa mig ur sängen förrän klockan 2. Runt halv 8 ringde jag Robban och kollade läget, och det stod 1-1 efter den första perioden. Sedan slog jag på text-TV och följde matchen där. Såg att det stod 3-2 men jag hade för ont för att kunna hoppa upp av glädje. Ringde Manne några minuter efter och då stod det helt plötsligt 3-3 (något som text-TV inte uppdaterade).

Magkänslan var inget vidare, och enligt text-TV var 3:e perioden inte slut än. Helt plötsligt stod det "4-3 sd" och texten var blå, vilket betydde att matchen var slut. Ringde Robban och han svarade "torsk, sudden, fyfan" och jag tog för givet att text-TV pissade på mig igen, men nej, det var Robban som skojade till det.

Fan, att man inte var där. Att man inte var där! Man kunde ju ligga hemma med feber någon annan dag.

Jag skulle antagligen bli hörd i hallen. Alla vet att jag är en knäpp svartskalle, så lite allt möjligt kommer ur min käft. Dessutom kommer jag från tuna.

Ny match i Solnahallen på torsdag. AIK måste vinna. Och jag måste bli frisk. Hoppas att grabbarna är väldigt, väldigt, väldigt sugna på att ta 3 raka. Vi får se vad som händer. Vad jag har hört så var AIK ganska gnälliga ikväll. Ny krönika av Niklas Jihde snart?

I söndags spelades den sista matchen i serien för Vallentuna. Med 5 minuter kvar lyckades jag göra mitt första mål för den anrika föreningen, men jag får ta på mig poängförlusten när bollen tar på min hand och jag blir utvisad med minuten kvar. Lidingös frislag, och 9-9. Vilket jävla resultat. Gör man 9 bör man vinna, och släpper man in 9 bör man torska. Eller? Det säger sig självt. Men jag ser framemot nästa säsong med samma svarta dress.

För övrigt hade vi ett riktigt trevligt domarpar den matchen. Hatten av för Arash plus kollega som alltid är beundrandsvärda för sina sätt att föra en dialog med spelarna. Att dom inte dömer ännu högre upp förvånar mig, för dom håller riktigt hög klass. Som sagt, beundransvärt.

Vill avsluta med ett tips till Jermer; KOPIERA din text innan du publicerar ett blogginlägg. Man vet aldrig när datorn vill motarbeta en lirare.

when they knight you...
then you go to fight...
go to war...
don't petition...

carry on tradition

Carry on tradition, del ll

when you rep what we rep, you carry on tradition...

http://www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,1023933,00.html

Vilken jävla golbög. Pajas, cirkus maximum anställer, ring bara.

Vad försöker du? Rättfärdigar det dig och ditt lag som de snälla gossarna? Även efter alla SM-medaljer, VM-medaljer, äran och gullandet från domarkåren - men nej, inga bollar under bältet. Din flickvän i Hitler-jugend frisyren var ingen charmör han heller, direkt. Jag var där, så, jag vet.

Om det får dig att må bättre, Jihde, gör så här: Sätt ett koppel på ditt luder så hon inte blir biten igen.

Miljonerkronorsfrågan lyder: Sitter man tillsammans med familjen/kärnan som vanligt på måndag eller ska man enbart rikta in sig på platserna strax bakom AIK:s bås? Hursomhelst, dags att dunka in coolare/golare-listan igen.

Coolare

1. Manuel Walldén
Den gästvänlige italienaren är fortfarande Sveriges skönaste trollkarl. Förhoppningsvis kommer han kunna vara med nu och träna för fullt. Och skulle LCD TV:n vara borta när du vaknar en morgon så kan du alltid plocka en från somalierna i dörren bredvid.

2. Balrog
Man taggar till Sveriges baksida och sätter seriesegrarna på plats, direkt. 2-9 i arslet i början av tredje kan inte ha varit särskilt upphetsande för Hellgård och de andra "tunga grabbarna". När var ett lag så här nederlagstippat senast? Kör bara.

3. 5-6 sd
En match som gav det mesta. Caperio visade i sin allra första slutspelsmatch att vinnarskallarna och modet fanns där. Nu gäller det att fortsätta hålla elden vid liv.

4. Vallentuna IBK
Man kunde inte hamna i ett skönare gäng. Glädje. Trist att sista seriematchen spelas redan på söndag.

5. Danne Bron-Sundbom
Samma som det som skrevs i föregående inlägg. Jag var helt lyrisk igår. När pressen ökade klev kaptenen fram och visade direkt i 3:e hur man styr och ställer (och hur man rundar en golbög). Det var värt det att höra en gnällig AIK-kärring (som antagligen inte hade fått ett skjut på år och dar) bakom mig som gång på gång smutsade "han som bara slänger sig hela tiden". Starkt, Danne. Visa dom.

6. Nas - Hip hop is dead
En tungviktare är alltid en tungviktare. Bästa plattan just nu. Även titeln säger en hel del.

7. Basketcoachernas "slagsmål"
Tränarna för Solna Vikings och 08 Stockholm bestämde sig för att reda ut sina meningsskiljaktigheter - med våld. All publicitet är bra publicitet, så skäms inte. När gör Binge likadant?

Golare

1. Niklas Jihde
Kom ihåg var ni läste det först. En golare hamnade lämpligt nog etta på veckans golare. Kommentarer överflödiga.

2. Nerverna
Man kände sig inte särskilt stabil när slutet av tredje närmade sig, och man mådde nog inte bättre när sudden drog igång. Förhoppningsvis håller jag dom i styr den 19:e.

Vill du också styra och ställa? Var som vi är. Och gör som vi gör. Jag syftar på mästarbloggarna som har höjt nivån ytterligare ett snäpp nu under slutspelet. Jag talar om Sjöstrand och Limmet. Sedan har även en broder från Sveriges norra delar börjat representera, vilket skruvar upp stämningen ytterligare. Kör bara. Remember the game, remember the name.

"En annan blogg jag som följer är Ehsans blogg. En skön svartskallebroder från Stockholm. Sen att han pissar på allt och alla gör honom ännu skönare". http://lifeofbaland.blogg.se/

aut vincere, aut mori.

Carry on tradition

Först och främst, tack till Robban. Har hämtat mig lite nu. Måste få ut en del här, nu när rösten delvis har slocknat.

Jag hoppades på det bästa när jag satt på tåget och bussen, på väg hem till den gästvänlige trollkarlen i Blåkulla. Det värmdes upp med lite FIFA'07. Manne Walldén underskattade mig, och det blev till slut seger för mitt Barcelona, men Manne vände och vann dom 2 efterföljande matcherna när ps2-kontrollen slutade att fungera som den skulle. En ganska så tragisk bortförklaring, men det är den bästa jag kan komma på.

Det var full fart. Det var slutspelsinnebandy. Inga fingrar emellan. Kul att se vilken intensitet Täbysonen Tobbe Johansson bjöd på varje gång han klev in. Grabbarna krigade på banan och det var alltid ett klubblad, något ben eller några armar där.

Totte Rappel gjorde ett mål under seriespelet - det var det första målet i den första matchen för säsongen, mot Pixbo. Nu gjorde han samma sak i slutspelet. Det han sedan gjorde efter målet glömmer jag aldrig. Han kommer för alltid vara Kung. Även Staffan Nylander matade beröm över krigaren under bilresan på väg hem.

Och Danne Bron-Sundbom. Vad ska man säga? Har tyckt att han har varit landslagsmässig under hela säsongen med sin allround-skicklighet, och efter ikväll.. vilken jävla lirare. I Niklas Jihdes mun och framför hela jävla AIK-bänken, i ansiktet på er, 3-4 direkt i 3:e perioden. Och sedan backhandskottets morsa i krysset vid 3-5. Som sagt, vilken lirare med vinnarinställning.

En innebandyspelande vän till mig (AIK:are) som var där, skrev till mig så fort jag loggade in på MSN. Ska sammanfatta det hela lite kort. "Grattis, ni förtjänade segern. Men Sundbom. Vilken äcklig människa. Du kan väl inte gilla honom?" Nej, svarade jag, jag älskar honom.

Viktigt att även den mest dominante spelaren Hyvärinen producerade nu när det verkligen gäller. Likaså Edlund som fick in det avgörande målet i sudden. Känslan var väl att man var väldigt lättad, och jävligt glad. Sista 5 minuterna av den 3:e perioden ville man bara att just dom 5 minuterna skulle ta slut. Men det gick vägen till slut, med eller utan momentum i handen inför en fjärde period. Riktigt starkt.

Alla ska ha cred för sina insatser. Alltifrån den som gjorde mål till den som krigade framför det egna målet och till den som satt på bänken men som ändå pushade sina kompisar vid sidan av. Det är ett lag.

Ehsan vill förövrigt passa på att be om ursäkt till Kjell-Åke och Staffan för det ytterst ovårdade språket som användes under matchen. Men, om man ser halva AIK:s lag och domarparet så är det svårt att låta bli. Men jag kläckte nog ur mig "sätt er" och "jävla pajas" minst 50 gånger, bland annat vid samtliga Caperio-mål. "Tagga hem och skriv dina jävla krönikor för Aftonbladet din smutsiga jävla pajas" till Jihde några gånger (klart som fan att det, enligt dig, är mesiga matcher när domarna gullar med dig i 60 minuter) med mera, med mera.

Det ryktades om att AIK:s Mikael Karlsson hånade friskt under en periodpaus. Mannen, jag talar till dig, och med den där Hitler-jugend frisyren så är du nog bara ett hån mot dig själv, så sätt dig.

Peter Kokocka, din gulliga lilla smilfink, ditt slutspelstips sög hästdolme. "Det är 3 matcher som AIK kommer ta hem relativt enkelt". Jojo, i arslet. Förövrigt hade Stefan rätt under morgonens telefonsamtal. "Grabbarna kommer skaka dom ikväll". Absolut, så blev det.

Daniel Ramsin måste vara Sveriges bäste målvakt.

Det blev en del applåder i huset när speakern påpekade att Balrog ledde över Pixbo med hela 9-2. Hade inte "världsartisterna" resonerat att det gick bra att möta Balrog när det ändå bara skulle krävas en resa till vår vackra huvudstad? Matchen slutade förövrigt 5-10.

Jag vill se min vän, trollkarlen från Blåkulla, Manolo Walldén, gå loss på måndag. Och grabbar, ni ska inte börja smeka varandra på nötterna ännu. Första kapitlet är slut - 2 kapitlar kvar att läsa igenom, men det vet ni redan om. Ni klarar det. Fortsätt kriga bara.

when they crown you
and you rise up to your position
carry on tradition
when they knight you
then you go to fight, go to war, don't petition
carry on tradition
when you rep what we rep, you carry on tradition

Runaway love

Saknaden av ny, tung hip-hop har skickat mig till 70-tals soul och en del 80-tals disco och funk med Rick James i spetsen. En utveckling jag innerst inne inte är särskilt road över. För övrigt blir jag gudfar om sisådär 3 månader, vilket jag ser framemot. Tack för förtroendet, Mike.

Lionel Messis prestation i lördags sitter kvar. Så fantastiskt. Jag förväntar mig att någon i Caperio axlar den manteln och för elden vidare under kvartsfinalspelet.

Vakna, det är slutspelsinnebandy i Täby. Här ska det smutsas och man ska bete sig illa, så, om ungarna är ute efter gulliga förebilder så är Tibblehallen ett fel ställe att börja på när krigarna går loss under måndagkväll. Men starten sker redan på torsdag i Solnahallen.

Det är som jag har sagt till Christer "Crippa" Svensson angående matchserien: Jag tror inte, och jag tänker inte. Tänker man för mycket blir man civilingenjör, men jag säger så här, det blir en 5:e och avgörande match i Solnahallen och sedan får vi se vad som händer. Men vill grabbarna ta 3 raka så gör det mig inget.

Om Ehsan sedan vill vara en business man, får det gärna bli 4 matcher, då vi vinner den tredje på hemmaplan. Klirr i kassan på jobbet. Tjänar vi pengar, så tjänar Ehsan pengar. Jag råkade tänka ett steg längre.

Självförtoende och hjärta är ingredienserna. Det borde inte vara något problem.

På tal om Crippa - jag berättade för Pelle under Järfällamatchen att han såg ut som en snuskig nätpedofil som chattar med ungar runt 12-13 barre klockan 1 på natten. Den där frisyren lär nog inte göra många stolta. Men Crippa är en skön lirare med mycket humor, så naturligtvis tar han inte illa upp. Men på torsdag förväntar jag mig att han är dead serious när han får igång surret.

Förhoppningsvis ses vi i Solna då. Tills dess, jobba bara, och njut av att våren nästan är här. Nu ska det bli lite klassiskt Command & Conquer: Tiberian Sun på datorn. Hojta om ni vet var man kan tanka ner nya Tiberium Wars. Visst, det känns lite töntigt med såna där spel, men men, kör bara. Som vanligt kör jag med mitt vanliga a.k.a, dvs General Jakesh (hallick på persiska).

PS. Om det någongång skulle se mörkt ut under matcherna, tänk bara så här: Det gör det även på Ghanas avbytarbänk.

ludacris - runaway love (feat. mary j. blidge)

Rush

Känsliga läsare - vik hädan.

De smutsiga Madridsönerna var på besök när 3 poäng skulle spelas hem efter uttåget ur Champions leauge. Likaså var en domare på besök, såklart, och tragiskt nog ville han hjälpa huvudstaden en hel del, men till slut (i den 92:a minuten) gjorde underbarnet Lionel Messi sitt 3:e mål för kvällen, och slutresultatet skrevs till 3-3.

Vi är de regerande mästarna, och Vi kommer vinna i år också. Det finns liksom inga hot. Sevilla håller inte under en hel säsong och Real är för dåliga.

Adrenalinet sprutade i min kropp. Min kära moder var tvungen att lugna ner mina känslor vid ett antal tillfällen. Ni som såg el classico ikväll förstår nog hur en Barcelona-supporter kan ha känt sig.

En felaktig straff. Och sedan, en felaktig utvisning. Sedan får vi själva erkänna att vårt försvarsspel var under all kritik. Inte ens världens bäste, Carlos Puyol, kunde hindra målen. Och man ska inte släppa in 3 mål mot ett skitlag som Real Madrid.

En del andra funderingar kring matchen:

1. Domaren var en riktig pajas. Var var lösskägget? Jävla tomte.

2. Guti (mindre begåvad spelare i Real) är son till en hora.

3. Sergio Ramos (även han en pajas i Real) är precis som Guti, son till ett fnask. Sucky-sucky, 3 euros.

4. Även Gago (ytterligare en sopa i Real) har en mor som är ett fnask hemma i Argentina.

5. Aldrig mer 3-4-3. Håll kvar 4-3-3 som har gjort oss till världens bästa klubblag.

6. TV4 hade tydligen problem med att synka ljudet. Gör teknikerna arbetslösa, tack. Kommentatorerna skrek mål innan målskytten ens fick bollen under den första kvarten.

7. Det måste göra ont att hålla på Real. År efter år, nya miljarder och åter miljarder, men inga titlar att visa för det.

Lionel Messi är en fantastisk lirare! Vilken teknik, vilken kvickhet. Reals mittback Helguera, som var lika rörlig som en lastbil i sidled, fick problem. Jag befann mig någon annanstans när kvitteringen slogs in och jag har nog fortfarande inte landat. Det känns naturligtvis surt att vi inte vinner mot ett lag som vi i vanliga fall förnedrar på hemmaplan, men det är lungt ändå, Barca kommer stå som mästare när 38 omgångar är räknade.

Järfälla hemma i Tibblehallen imorgon, och slutspel efter det. Ladda upp med filmen i mitt förra inlägg och stötta Caperiokrigarna till framgångar.

http://youtube.com/watch?v=a3zv1NMMhu0

Ingen diskussion om vem det är som styr och ställer marknaden just nu. Den här snubben gör garanterat det.


King of all kings, del ll

Snart är det dags för slutspel, som det så fint heter. Det är dags för eliminering, och vi får se vilka som vågar välja Caperio. Jag personligen hoppas på AIK. Det skulle bli en hård kamp som inte skulle avgöras förrän den 5:e omgången. Även Pixbo skulle bli ett fint gäng att stöta på direkt.

Jag kan se Totte Rappel i den här, i huvudrollen som "besten".

http://www.youtube.com/watch?v=b-Nw_14nuiw&mode=related&search=

En säl kommer in på banan tillsammans med sin lika ointelligenta lagkamrat. Sälarna försöker representera och leka sköna i hajens territorium, vilket dom misslyckas ganska så radikalt med. Och som ni alla kan se, så fick dom sig ett ordentligt nyp. I arslet. Besten gick in, dominerade, styrde och ställde.

Många av er kanske tycker synd om sälarna, men jag tycker tvärtom - dom bad om det. Man taggar inte till grannen utan att knacka på.

You can't fuck with the king.

When God calls you gotta go home

Grattis till Jimmy Lundin och alla andra Liverpool-anhängare. Vi kan tacka den katastrofala andra halvleken hemma på Nou Camp. Som plåster på såret åkte även Real ut. Skönt. Pumpa in nya miljarder nästa säsong också och vinn noll titlar ännu en gång.

"Experterna" talar om "kris" i Barca. Men nej, för det första: Vi är inte Real. För det andra: Experterna är lika mycket apor som dom är experter. Sätt er bara. Diskutera offside-fall istället.

Valencias match hemma mot Inter avslutades på ett underhållande vis. Jag förstår däremot inte hur den där fikusen i Valencia-overall som sprang in inte blev nedslagen och "straffad" på vägen ut. Där måste Zlatan gå in och markera, visa att han är en blatte från förorten. Knäcker någon en lagkamrats näsben, så måste man gå in och sparka ner den personen. Eventuellt trampa på personens bröstkorg eller huvud. Det minsta man kan göra är att börja veva, åtminstone. Vafan.

Rick James har dominerat mina högtalare på sistone. Även annan 70- och 80-tals soul funkar utmärkt. Så länge det är bra.

Nu har man annars blivit sjuk igen. Men i ett familjeföretag och en svartskalleverksamhet finns det inget som heter "jag är sjuk". Jobba bara. Men onsdagen blev ganska kort.

Samma onsdag har överskuggats av annat. 2 hus innan mig uppe i Bällstaberg bor ett äldre par runt 70-års åldern. Vi brukar alltid hälsa på varandra och jag brukade surra med gubben ibland. Idag, på väg till tåget och jobbet, kom tanten ut och berättade för mig att hennes man hade dött. Jag blev förvånad och chockad. Han såg så frisk ut. Var alltid full av liv och var alltid jättetrevlig.

På väg hem från jobbet kom jag förbi med en blombukett för att visa mitt deltagande och kollade hur det var. Hon var naturligtvis jätteledsen, och jag likaså. Blev däremot glad över att få höra att familjen var samlad när han gick bort. Cancern hade slutligen ätit upp honom. Hon tackade för blommorna och jag försökte väl göra mitt för att lugna ner, även om det såklart inte är lätt när ens livskamrat har försvunnit.

Det är en del av livet. Alla vi måste gå någongång. Vi får acceptera det och gå vidare. Jag sa att jag hoppades att han hunnit uträtta det han ville uträtta i livet, vid den åldern. Jag är övertygad om att han var redo, nu när han var omgiven av nära och kära.

I vanliga fall är jag personligen relativt känslokall. Brukar sällan bli ledsen men det här berörde mig en hel del, så jag var tvungen att dela med mig. Kanske inte den kaxiga Ehsan som ni är vana vid i den här innebandybloggen.

Jan, jag kommer bära med mig din vänlighet under nästa match. Vila i frid.

time don't wait for no one
when god calls you gotta go home

they say the good die young
that's why i know that we gonna have fun
in this life 'cause you only get one
when god comes for me, don't cry til' i get home


Brand new

Töjnan var så pass generade efter lördagens förnedring att de kände sig tvungna att förklara sig själva - i andra lags gästböcker. Jag kan bara beklaga, Rosersberg. Och enligt matchrapporten var det ju som sagt bara domarnas fel, som jag skrev tidigare.

Glömde nämna att det blev mera spring även efter matchen - var tvungen att jaga 2 snöbollskastande ungar som siktade in sig på fel fönster på fel hus. Visserligen hade Ehsan inte behövt ta i så mycket, men det var bara roligt.

Jag gick till hårt angrepp mot Modo, vilket förvånar mig. Vanligtvis brukar jag ha en grund för att såga något, vilket jag saknade här. Möjligtvis gillar jag inte coacher som gör konstiga uttalanden inför oviktiga matcher, vilket kan ha varit skälet här, men då tog jag i. Så, det ber jag om ursäkt för. Peter Forsberg kommer ju fan därifrån, och Foppa kommer alltid vara ett känt namn för alla svartskallar i min ålder - troligen för att han är den enda spelaren dom känner till i sporten som samma svartskallar inte ser som särskilt intressant.

Och inte jag heller. Det är bara intressant - när det blir en lockout-säsong. Slutspel funkar ju naturligtvis också. Eller om Niklas Wikegård surrar i samband med något hockeyrelaterat som visas på TV.

Däremot kan jag säga att jag ogillar Frölunda, men det är rent geografiskt. Äckliga Göteborgare hela jävla högen.

På tal om lockout, det skulle sitta fint med en sån i de stora europeiska fotbollsligorna. Ronaldinho, Thierry Henry, Gennaro Gattusso och Carlos Puyol till Hammarby, sådär.

Låt oss fortsätta i den stilen, på tal om fotboll, trots en 1-0 ledning och en man mer på banan, så lyckades Sevilla vinna seriefinalen och gå upp i serieledning efter 2-1. Och nästa smäll kan komma ikväll, om vi inte lyckas slå Liverpool på Anfield. Större mirakel har ju hänt, så helt nedslagen är man inte.

Men innebandy däremot håller oavsett tränings-, serie- eller slutspelsmatch. Men snart drar allt igång, och jag kommer vara där. Förhoppningsvis är platsen bakom Robban Rappel fortfarande ledig.

Lena Phillipssons låt "jag måste skynda mig på" med Orup är ganska skön, faktiskt. Man vill ju inte framstå som en schlagerbög som Sundbom och dom "tunga grabbarna" men så är det.

Kvällens tips : Låna inte ut en telefon till en zigenare.

Jobba bara, ses snart igen. Vill passa på att gratulera Ö-vik som lyckades hålla sig kvar i norr-ettan och Hammarbyhöjden som tog sig upp till nästa säsongs nya division 3. Grattis!

Chasing after the dust

4 sekunder in på den 3:e perioden rivstartade Fällman med att slå in hela 9-1 mot Töjnan. Bortalaget spelade för att nå kvalspel, och vi spelade för att sabba deras planer. Som jag skrev tidigare, så är Vallentuna och Töjnan inte särskilt förtjusta i varandra. Dessvärre blev slutresultatet 9-5 när vi inte visade upp samma gnista och kyla som de första 45 minuterna. Trist, för framtills dess var det ren förnedring ute på banan.

Jag blir sällan utvisad, men en Ehsan som är heltänd, som dessutom har sett för mycket Totte Rappel, fick sitta på botbänken i totalt 4 minuter, båda för hårt spel. Sedan var det ju ganska trevligt att läsa hur en ledare för Töjnan skyllde förlusten på domarparet - patetiskt. Vi var helt enkelt så jävla mycket bättre (i 2 perioder). Och ska vi snacka domslut efter domslut, så kommer det här blogginlägget bli väldigt, väldigt, väldigt långt.

Det var mycket hets, mycket hat och mycket smuts. Det var helt enkelt en jävligt rolig match att spela. Danne (som förövrigt gjorde en riktigt bra insats i målet) påpekade att han gillade min ilska. Vill man vinna så får man betala det. Och jag gillar inställningen som samtliga spelare bjöd på.

På tal om att vinna. När jag tänker efter, så är det inget jag personligen har varit bortskämd med under säsongen.

Modo är en äcklig jävla pajasförening med pajasen Harald Luckner i spetsen och jag hoppas att dom blir klippta i Elitseriehockeyns slutspel. Jag har ingen speciell anledning att tycka så - jag bara gör det.

På tal om slutspel, det ska bli väldigt intressant att få se vilket lag Caperio får ta sig an i kvartsfinalen. Absolut ingenting är omöjligt.

Mitt kära Barcelona leder seriefinalen borta mot Sevilla efter en halvtimmes spel. Ronaldinho tryckte dit 0-1 men brände sedan en straff. Men det ska gå vägen, nu har hemmalaget en man mindre också. Sevillas Dani Alves ligger ner och gråter men Barca skiter i och spelar vidare. Helt rätt, för alla vet att Dani Alves är en liten golbög som slänger sig för ingenting.

struggle... another sign that god loves you
'cause on the low, beeing poor, makes you humble


More or less

i sound like who? y'all sound like trash
get off my dick, and pass my cash


Släpp ut Shyne, tack. Världen har blivit en löjlig och tramsig liten håll-varandra-i-handen och bädda-varandra-i-sängen plats att vara på sedan han fängslades.

Min mor fick för sig att resa iväg. I tisdags sa hon: "Imorgon åker jag till Tunisien och kommer inte hem förrän nästa onsdag. Ha kul. Förresten, du har ansvaret över caféterian. Betala räkningarna och beställ varor, hejdå". Svartskallar alltså. Kan inte lita på dom.

Idag möter vi Töjnan från Sollentuna. Av den lilla historian jag har fått ta del av, är det ingen kärleksaffär direkt. Vi är redan klara för 5:an, men Töjnan har fortfarande chansen att klippa kvalplatsen för att hålla sig kvar. Det kommer bli smutsigt, och vi kommer göra allt för att se till så att Töjnan följer med oss ner.

Fan heller, det blir ingen vänskap imorgon inte. Vill man ha vänner kan man leka på en chat-community, och mingla kan man göra med luder klockan 1 på natten runt om i Stockholms dassiga uteklubbar.

Sjöstrands senaste krönika styr och ställer. Jag börjar få mer och mer förståelse för den här idén om 14 lag i Elitserien, och om den verkligen är hållbar. Samtidigt känns det naivt att blunda för att det alltid kommer finnas ett eller två lag (oavsett sport) avhängda långt ner i tabellen när allt drar ihop sig.

Så även Niklas Jihde (faktiskt) gjorde en riktigt bra krönika på Aftonbladet nyligen, där han kritiserade zorro-finten.
http://www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,1012087,00.html Har han rätt? Nja. Matade han sin kritik på rätt sätt? Absolut. Han träffade några punkter och fick till en riktigt bra poäng, bland annat att ungdomar kanske föredrar att tro att dom är världsmästare bara för något dom kan stå och göra vid ett sarghörn än att träna direktpass och direktskott, något som Jihde tar upp. Härligt. Och jag köper inte förklaringen "han är avundsjuk".

Nu är det dags för avsnitt nummer 2 av Big Brother innebandyspecial.

Sedan tidigare är Manuel Walldén redan klar för nomineringen till nästa live-sändning. Och nu ska ytterligare 2 deltagare åka på risken att kanske åka ut under samma live-sändning. Den förste, kommer vara en av dom 2 som lottas ut till att delta i en frågetävling. Ehsan och den finske förbundskaptenen får möta varandra i en utslagningsfråga. Frågan lyder:

Adam Alsing: Vilken finsk spelare i den svenska Elitserien har gjort flest poäng?

Finnen är snabbast på att trycka på knappen.

"Finnen": Enkel fråga, det är Mika Kohonen, vetty.
Alsing: FEL! Frågan går över till Ehsan.
Ehsan: Haha sopa. Det är Rickie Hyvärinen, såklart.
Alsing: DET ÄR RÄTT!
"Finnen": Satana!
Ehsan: Din mamma, hejdå hejdå Pekka.

Den andre av dom 2 som kommer vara nominerade blir den som visar minst styrka under nästa tävling. Vem står pall mot ett hårt rapp på benen? Ingen mindre än Totte Rappel bjuds in för att visa hur det går till. Totte ska alltså få till några sköna smällar på deltagarnas smalben. Och den som lipar mest blir nominerad.

Rappel "maskar" och är lugn när han ska smälla sina bekanta, men sedan kommer han till Faluns Andreas Johansson och Warbergs Kimmo Eskelinen... det var inte vackert. Båda blev förda till sjukhus, men lyckligtvis kommer ingen till skada, dvs allvarligt. Då är alltså Walldén, den finske förbundskaptenen, Johansson och Eskelinen nominerade. Men inte nog med det;

Alexander Nede skulle sitta säkert till den här helgen, men produktionsteamet ansåg att han var för stel och tråkig, så han blev nominerad iallafall. Nede tyckte att det var orättvist och klagade högljutt under live-sändningen och Adam Alsing var gång på gång tvungen att säga "nu är du tyst" inför alla TV-tittare. Stefan Jonasson och Binge, som var med i samma pakt, fann detta otroligt roande och Stefan passade på att fälla några kommentarer: "Nu ryker du med arslet före, din jävla tomte".

Snart skulle domen fällas. Alsing frågar Manne Walldén hur det känns, och Manne svarar: "Jag har mer hjärna och balle än dom här vraken jag sitter mot. Jag kommer från Blåkulla. Dom kan inte hantera en man på min nivå".

Och så blev det. "Finnen", Johansson, Eskelinen och Nede blev utröstade, och Walldén blev kvar, till publikens stora glädje. Spännande fortsättningen följer? Trots rykten om programmets nedläggning.

Förresten, är det Danne Bron-Sundbom som är med på innebandymagazinets omslag eller ser jag som Stevie Wonder? För övrigt är innebandynytt.se 143 gånger tightare och grabbarna styr och ställer där. Men om Sundbom är med så kan det vara värt att tjacka ett ex.

Och nu kommer listan ni har väntat väldigt länge på - coolare/golare är tillbaka.

Coolare

1. Innebandy
Vad annars? Det är roligt igen - behöver inte säga så mycket mer.

2. Chris Tucker
Skådespelaren är felsurrens konung numero uno, främst för sina roller i "rush hour" och "money talks". Här kan ni lära er något.

3. Det här klippet
http://www.youtube.com/watch?v=7ZP3plBllM0 Dave Chappelle står bakom den. Briljant!

4. Kjell Bergqvist
Kommentarer överflödiga. Vilken stil. Bidrar alltid med skönt surr var man än ser honom.

Golare

1. Peter Kokocha
Vilken smilfink. Vilken hater. Ni som vet, ni vet.

2. Werthers Original
Den äckligaste chokladen har även den äckligaste reklamen. Att avsluta med en slogan som "Werthers Original, för att du är väldigt speciell" är bland det löjligaste jag har hört. Det går inte direkt ihop, om man säger så. Regissören bör skjuta sig själv vid upprepade tillfällen.

3. Frånvaron
Var har klacken tagit vägen? Ungdomarna skapade skön stämning i Tibble under några matcher men har sedan försvunnit. Tråkigt, för det är precis det elementet som saknas i innebandyn på många ställen.

Jag vill avsluta med ett kinesiskt ordspråk: "Kim, jag ringer dig sen".