Hustlers, that's if you are still livin', del ll

Ett meddelande till Kari; Ässät har en bortamatch mot SaiPa imorgon. Oerhört intressant...

Hustlers, that's if you are still livin'

Är det vår nu eller?

Uppladdningen inför innebandyn var helt åt helvete. Vi var helt värdelösa och gjorde såna billiga misstag att vi förtjänade att få storstryk. Att vi sedan gör det mot ett så dåligt motstånd gör inte det hela roligare. Men men, att vara dålig är inte lika dåligt som att vara värdelös så det är väl bara att sitta på sin plats och se glad ut. Så, nu sitter man här. Men glad vette fan om jag är.

Vi tar inte platsen efter Frej för att vi visar prov på alldeles för dålig inställning när det väl gäller. Att prestera 100 i var fjärde eller femte match håller knappast för att sedan sjunka i varje moment i matcherna efter.

Just nu orkar jag inte bry mig.

Bäst på plan var Jalle Wallöf som chockerande nog hängde 2 baljor (varav den andra kassen var bland det snyggaste jag har sett alla kategorier) och Johan "Bänke" Moreus. Den förstnämnde reste iväg till Spanien igår och blir borta i 5 månader. En grym vinnarskalle och en ruskigt skön person som kommer bli galet saknad.

Och fotbollen? Det heta lokalderbyt torskade vi med 2-1. Tänker inte direkt skylla på att vi gjorde vårt bästa, för då går jag emot "mottot" som jag har printat in på min profil, men vi gör en godkänd insats trots allt. Vi har en hel del nya babbar och svennar i laget som behöver spelas in och det kommer ta sin tid. För övrigt blev det inte så "hett" tack vare att det blåste sönder och det kändes som 20 minusgrader.

Glidtacklingar på kylslaget konstgräs kostar. Det var mindre trevligt att vakna upp på söndagmorgon för att upptäcka att kalsongerna klibbat in sig i ett stort äckligt sår på baksidan av ena låret. Höger- och vänsterknä har även dom fått sitt, och nyllet likaså efter att ha fått ett fint motlägg precis där. Det var inte farligare än lite näsblod, men det är något jävla märke på den som gör att näsan gick från "mindre attraktiv" till "tredje världen ful".

Samma pajas till spelare som hånade oss i en gästbok gjorde inget väsen av sig på planen. Inget snack, ingenting. Rädd. Efter matchen var han igång igen. Ehsan och hans barndomsvän Ali Kabiri fick det stora nöjet att bli kallade för "smutsfolk" och såna som "vi" kunde inte stava någonting rätt heller. Har skrivit om det förut, "bakom datorn"-fenomenet är ganska fascinerande.

Jag är fotbollens Totte Rappel - var glad så länge jag inte är på en plan nära dig.

Sedan fick jag nyheten av min AIK-vän om folk med "diplomatisk immunitet" som utan problem får gå fram och misshandla folk utan problem för att sedan komma undan utan problem. Har alltid satt ett stort jävla frågetecken för något så fucking löjligt som "diplomatisk immunitet". Samma sak gäller vår kung, som inte heller får straffas för något. Det får mig att ifrågesätta begreppet demokrati och vad fan det är för något när vi inte står lika, inte ens när vi ska stå tills svars för våra handlingar.

Ska bli intressant att se hur passivt myndigheterna agerar - även när en svensk råkar illa ut. Det är trots allt United States of America. Riktigt fucking tragiskt.

One.

Poppin' them thangs

Kan rivstarta med att gratulera Lill-Jocke som fyller 16 imorgon. Tyvärr får han inte spela Rotebro-matchen eftersom han, helt felaktigt, har blivit avstängd i en månad. Det måste du överklaga, har jag påpekat. Hans far, som går under smeknamnet Bullen (yes, det är samma Bullen som sponsrar friskt under pokerturneringarna) ska sköta överklagandet. Så, antagligen kommer avstängningen att förlängas med ett halvår isåfall.

Helvete vilken jämn 6-poängsmatch Ehsan bevittnade ikväll. Järfälla är ju rätt bra. Tror vi lämnar det redan där.

När man väl dök upp och såg att det stod 5-1 så funderade man på att be lagledar Kjell-Åke att kanske ringa upp motståndarna för att fråga var dom var någonstans. Ett tight C/T hade kört över bortalaget med större siffror framåt och betydligt mindre bakåt, men precis som en viagra-tuggande 60-taggare gjorde man bara det som krävdes. Jävligt skönt gubbar, det räcker.

Michy Kamerer styrde och ställde ordentligt och var planens gigant för kvällen. Nu, Balrog borta och Warberg hemma. Det ser väldigt bra ut.

Kul att man gör lite nytta från åskådarplats. Bad Totte att gå in och styra upp det hela, och i samma byte gjorde han 6-1. Dåså.

Förresten, från ingenstans, någon mer som känner till Ässät i finska hockeyligan och som sedan stått där med brallorna nere vid knäna mot slutet av kvällen? Skulle tydligen höra av mig till Kari nästa gång jag fick för mig att tippa emot dom där skojarna så han kunde göra det motsatta.

Sedan körde jag en frågeställning med samma person där jag lite fundersamt frågade honom om han trodde att det var kul att lira i 5:an. Han var blixtsnabb på att svara "tror du det är kul att döma i 5:an"? Då fick man en helt ny syn på saken.

På tal om domare. Palmelius-Öberg - det är namnet på domarparet som tyvärr höll i trådarna ikväll. Vilka jävla stolpskott. Hoppas att ni läser det här, era jävla snören, för ni är så fruktansvärt värdelösa. Ser jag er döma i Tibblehallen igen kommer jag GÅ hem från hallen till Bällstaberg, och det är en bra jävla bit.

Vad gäller Kari, så vet han själv om att han kan styra upp ett tungt nyförvärv till sitt lag till nästa säsong, men den där resan kommunalt från Tuna till Kungsängen låter inte särskilt upphetsande. Det är bara att se på hur vår keeper Blomman rullar. En timme och 52 minuter tar det från Haninge till Vallentuna, och ytterligare en timme och 52 minuter tillbaka. Det är väl bara att kriga och se glad ut.

Ja just det, sprang in i Anders under matchen och han berättade att han hade hittat en fin text skriven om honom och hamnat här i bloggen efter att ha googlat sitt namn. Spikat en av de skönaste lagkamraterna man har haft, om inte den absolut bästa dessutom.

Måste upp strax efter 5 på morgonen, så det är nog läge att slagga nu.

Ses i Hammarbacken. One.

http://www.youtube.com/watch?v=J9kXPjXRbjw

Den klassikern spelades upp under matchen ikväll. Så man var helt enkelt tvungen att låta den dyka upp även här.

every hood we go through
all the gangsters around know my whole crew
we hold it down like we supposed to
nigga you can front if you want, we be poppin' them thangs

My gun go off

Härligt med sköna läsare som lämnar sköna avtryck här. Vad gäller Kent Göransson, tydligen förbundskapten hit och dit för Sverige, vars inhopp som kommentator inte var någon höjdare. Malmgren kallade honom för "solstråle", något ironiskt. Personligen skulle jag snarare vilja säga solförmörkelse, och det utan ironi. Sätt dig, Göransson, men varsomhelst förutom en mikrofon framför käften.

Känns bra. Första plastbandyträningen på 2 veckor. Det var väl inte just det som kändes bra, men nu hinner man iallafall med både innebandy- och fotbollsmatchen på lördag. Var tvungen att byta min jobbtid så jag började 7 på lördagmorgon istället för 10. Yes, vilken krigare man är, vem fan vill annars börja knega klockan 7 - på en lördag dessutom.

Mogge var bussig nog att styra upp en sticka. Man lyckades ju slå ihjäl 2 skaft under väldigt kort tid, så det var nödvändigt. Mitt gamla blad passade inte men en julle fixade allt nu under kvällen under sin värdefulla fritid. Vad skulle man göra utan alla dessa hjälpsamma juniorer? Respekt.

Nu hade man inte använt inomhusskorna på en vecka - och då har man lyckats få skavsår. Att sätta på sig fotbollsskorna igen känns då lite värre, dom har legat och frusit inne på förrådet i nästan ett halvår.

Taggat värre och full fokus. 3 pinnar ska bärgas hem på lördag hemma i Hammarbacken mot Rotebro. Vi har trots allt fortfarande en ytterst mikroskopisk chans att knipa andra platsen bakom Frej, och hoppet är trots allt det man har kvar tills det släcks helt och hållet.

Sedan är det dags för derby och träningsmatch mot Brottby på konstgräset hemma i Bällstaberg, bara ett stenkast från där allt bloggande styrs upp. Det har hetsats en hel del, men inte från vår sida. Vi är trots allt ganska ödmjuka efter att ha tappat 13 spelare från truppen. Motståndarna har o andra sidan avancerat en division efter att för första gången lyckats komma före FSK i en tabell. Motståndet har tydligen luft under vingarna och det har smutsats en hel del om oss med olika förolämpningar hit och dit mot vi blåvita. Kan ärligt säga att jag skiter fullständigt i resultatet. Vi har en del nya svennar och babbar som ska spelas in och det kommer ta tid, men jag kräver 110 av varje medspelare annars kapar jag ner även dom.

Om mittbacken Ehsan inte är alltför trött efter uppvärmningen med innebandymatch så förutsätter jag att jag kommer vara någorlunda övertänd, och tidigare har man synat fler ostskivor än ett mejeri och det är inte omöjligt att man gör det även på lördag. Man smutsar inte mitt lag, så enkelt är det.

Tyvärr så jobbar man framtill 7, då missar man inledningen av C/T-Järfälla, men borde vara där till klockan 8. Väl mött i Tibble.

50 CENT - MY GUN GO OFF


Flash like Gordon, del lll

Det var väl själva fan att just 2 tomtegäng skulle spela en måndagkväll. En seg måndagkväll som denna fanns man ändå där framför skärmen eller här vid datorn. Sändningen rivstartade med en avskedsansökan. Mitt uttryck "jobba bara" passar nog inte in som en avslutning på den meningen, då.

Må hända att Kokocha med Kollega är 2 skojare som blandar kall känsla med riktig tomtehumor, men kvällens kommentatorer gav mig känslan av att jag antingen ville hoppa ut genom fönstret med huvudet före alternativt leta upp en kanal som visade handikapp-bowling för blinda med amputerade armar. Fyfan i helvete vilka stela jävlar.

Vad mer ska man säga om sändningen? En kameragubbe blev överkörd. Vad han sedan gjorde på ena LÅNGSIDAN vette fan, kanske någon lirare från SVT som fortfarande inte fattat att det är nya skojare som styr business.

Tre saker var det som satte sig mest av det som kommentatorerna fick ur sig;

"Jag tycker att det borde bli straff mycket oftare, man lägger armarna i kors alldeles för mycket".
Ja, det var väl själva fan. Men det finns väl en regelbok att följa och om det inte ska bli straff så ska det inte bli straff. Eller? Hursomhelst blev det 2 straffar under den här matchen och den ena var mer kass än den andra. Dåså.

"Helgesson dunkar på friskt där bakifrån".
Det lät lite roligt.

Sedan avslutade kommentatorn Micael Fasth med "det var en riktigt fin försmak av SM-slutspelet som kommer". Absolut, och förhoppningsvis utan ditt charmiga nylle i min 44-tummare.

Mot slutet av matchen blev "Nisse" lite sådär överkörd. Han fick tugga en dos av sin egna medicin och började blöda lite näsblod. Han såg lite sådär småpurken ut, lite halvt gråtandes tittade han ut mot domaren som inte gjorde ett skit åt saken. Allt i direktsändning - dåså, då var min vecka räddad.

Paolo Roberto avslutade kvällens sportmåndag på programmet sportklubben genom att totalsåga dam-golfen. "Damgolf är något för tjocka amerikanska hemmafruar". Någon kärring kontrar med "men Annika Sörenstam tränar hårt" men Don Roberto avslutar med "hon puttar en boll över en välklippt gräsmatta, det är inte sport, det är ett sällskapsspel".

Ge Chris Härenstam en mille per sändning (precis, det ska kosta) bara så han är tillbaka bakom micken till fighterna. Först då blir det lite fucking inlevelse.

One.


they move too slow when i think too quick
that's why i flash like gordon
i'm light years ahead of you niggaz
thats why i forgot more than you learned

YOUNG JEEZY - HYPNOTIZE

I flash like Gordon, del ll

http://www.youtube.com/watch?v=rp__vGs3fa8

Jo, han vann NBA All-Star's Slam Dunk-tävling. Vem fan vill inte inte flyga? Dåså, jobba bara.

I flash like Gordon

Såg Genua-derbyt (Genoa-Sampdoria) och trots att det inte blev mer än en ett mål, som slogs in ganska sent i matchen dessutom, så var det en skön match att kolla på. Problembarnet Antonio Cassano styrde och ställde och gjorde precis som han ville.

Det äckliga vrakpacket Real Madrid åkte på pumpen borta mot Betis igår. Bra! Samtidigt lyckades mitt Barca knäppa till Zaragoza på bortaplan. Väldigt underhållande. Verkligen, speciellt med tanke på att vårt 1-0 mål inte borde ha varit något mål överhuvudtaget eftersom Henry tog ner bollen med handen. Sedan brände Zaragoza en straff, men Barca visade sympati och lät hemmalaget göra 1-1. Sedan klev linjedomaren in och gav oss en straff som en gåva från himlen (skrattretande, men jag blev väldigt nöjd) som inhopparen Ronaldinho gick in och pangade in, säkert. Helvete vad orättvisa vinster är sköna.

Fortfarande sjuk. I torsdags lyckades jag dra ner Mogge till Hammarbacken hela vägen från Sollentuna för att få min sticka, men då visade det sig att jag själv inte kunde dyka upp för att jag mådde som indonesisk fiskare som precis hade blivit överkörd av en tsunami-våg.

Antagligen så blir det ingen träning imorgon heller. Sedan har man drabbats av lite ångest, för inom de närmsta 2-3 dagarna måste man byta bort sin arbetstid på lördag. Man vill inte jobba en lördag och missa matchen mot Rotebro med innebandyn och sedan träningsmatchen och derbyt mot Brottby med fotbollen. Det går bara inte.

Försöker följa Helsingborg-Caperio så gott det går via innebandy.se. Det verkar som om sidan inte sviktar för första gången genom error hit och dit, så det går ju hyfsat. 3-0 till C/T efter 3 minuter har blivit 3-3. Hoppas att gubbarna kan resa hem med 3 poäng.

Nu är det spikat dags att beställa en pizza. Hemkörning funkar när man inte pallar tagga till dom tunga grabbarna i centrum. Men dom som styr hemköringen har nya ägare. Förut var det en iranier som kunde snacka svenska. Nu är det nya iranier - som inte kan snacka svenska. Men så länge degen kommer till dörren så är jag nöjd.

Ehsan vill att Sjöstrand ska börja ta tag i bitarna igen och uppdatera oftare.

One.


Who the boss?

Jag har precis kommit på vad meningen med livet är.

Förtillfället har jag 2 bloggar. Först, den som kan gå under titeln innebandybloggen, som publicerades här för nästan ett och halvt år sedan. Den har gett mig friheten och utrymmet att hylla det som ska hyllas, såga det som ska sågas och pissa på det som ska pissas på i innebandykretsar. Det tillsammans med andra händelser och nyheter har tagits upp, och med jämna mellanrum något i min vardag likaså. Den andra, är den som dök upp för en vecka sedan, som mestadels handlar om vardag.

Ett katastrofalt initiativ av mig, i och med att mitt liv är lika aktivt som Danne Sundboms blogg och ointressant som Britney Spears privatliv (sett ur normala människors perspektiv som inte är skvallerkärringar).

http://ehsan.blogg.se/

Där hade ni länken, hursomhelst.

Dåså, efter år av erkännandet att man är duktig på att löpa hit och dit så var det dags för lite styrka ikväll. Kan knappast påstå att jag särskilt stark, även om jag gång på gång lyckas välta idioter under matcher som väger minst 90 pannor, men då beror det nog mer på vilja och adrenalin än muskler. Det var mitt absolut första pass i ett gym. Förhoppningsvis orkar man lyfta saker och ting nästa gång.

Ja just det, glömde nämna det igår. Kommentatorerna sågade något av Caperios frislagsvarianter igår. "Sundbom kanske ska söka till let's dance nästa år". Jasså du? Var ni där i hemmamötet mot Falun? Siiiiiiiitt ner.

http://www.comedycentral.com/sitewide/media_player/play.jhtml?itemId=11923

Undrar om Barack Obama blir lika underhållande?

Who the boss? I'm the boss.

Birdman - Bossy (feat. Jason Derulo)

Intruder alert

Det var tydligen bråk i Jönköping i helgen. En landslagsspelare som enligt Aftonbladet har en "fysisk spelstil" hamnade i bråk med några Färjestadensupportrar under lördagnatt. Var det svårt att lista ut vem spelaren var? Det kunde man räkna ut med tånaglarna.

Helvete vilket jävla liv det blev. Bråk utanför en pizzeria eller på krogen. Låter som vardagsmat för en Vallentuna-spelare, men dessvärre har vi aldrig lyckats komma med på löpsedlarna.

Tomte: Det sägs att du är lite tuff?
Totte Rappel: Dom säger det.

Han är ju spikat tyngst och skönast i hela jävla ligan.

Kände mig lite krasslig idag, så en vän kom på besök för att bevittna matchen mellan Storvreta och C/T.

Min vän undrade varför det var en sån konstig kameravinkel. Och sedan undrade han varför fan jag skanderade "sååå ja Rickie testa bössan" eller "skjut Rickie skjut" vid upprepade tillfällen.

Det var allt för den här gången. One.


Lupe Fiasco - Intruder Alert (feat. Sarah Green)

Had to get off the boat so I could walk on water

Dåså, här sitter man. Kollar på någon medioker fotbollsmatch på min mediokra 44-tummare samtidigt som jag sveper i mig mitt iranska té, som även den känns ganska så medioker just nu.

Fortsätter jobba på min chipstack, men torsdagens och fredagens spel förtjänade bättre öde. Det hela började med en finne som pajade mitt Bomben-tips med 4 sekunder kvar av en hockeymatch. Kari berättade förövrigt att det var en 43-åring som spelade den matchen, och att han styrde och ställde. Tjena. Det fortsatte sedan på fredagen. Ehsan var väldigt nöjd med 9-5 till Caperio. Ett väldigt tillfredsställande resultat. Dels så såg det väldigt snyggt ut, samtidigt som jag skulle tjäna en del på det. Men då fick Sundbom för sig att showa loss på högerkanten för att sedan lira in till Måwe som smackade upp den i nättaket. Pang sa det bara.

Det var nog den enda gången jag inte blev sådär överdrivet exalterad av att se Caperio styra upp en kasse. Och pga mitt tips-tugg, så var det nog den enda gången jag inte spred någon vidare glädje från min vanliga sittplats.

Så när det ändå blev 10-5 där, hoppades jag på ytterligare 10 mål.

När jag väl dök upp i Tibble, efter ett tungt arbetspass, tyckte jag att det stank kiss. Det doftade urin så det sjöng om det. Det kan bero på att Caperio behandlade bortalaget Pixbo som en toalett, för DOM PISSADE SÖNDER BORTALAGET. Då stod det 7-3. Löjligt. Hade MC Hell gjort någon skillnad, månne? Nope, bortalaget backade i närkamper och såg mest rädda ut. Jobba bara.

Noterat från slutakten:

*Matchen i matchen mellan Krilla Svensson i C/T och Daniel Dahl i Pixbo påminde om en tomte som skulle kunna få idén att ta med sig sin långtradare till ett Formel 1-race. Ni hör själva hur det låter. Landslagsmannen var lika snabb i vändningarna som en Viking Line när Svensson joggade förbi.

*Sundbom verkar vara i form, och det kommer bara bli bättre. Dessvärre var han i alldeles för god form för min smak för att kunna leverera en framspelning till det 10:e målet.

*Hagberg blev poänglös, men han jobbar hårdare och hårdare för varje match. Blir han inte uttagen till landslaget snart så bör förbundskapterna spikat skjuta sig själva.

*Totte Rappel bad någon tomte i motståndargänget att sätta sig i slutet av matchen. För det fick han en 2:a för protest mot domslut. "Protest mot domslut"? Måste man inte klaga på domaren då?

*Det blev tydligen ett jävla liv mot slutet av matchen. Så mycket liv att domarna själva ignorerade att dom hade blåst frislag strax innan Pixbos sista mål som kom 19.59. Dom hoppades väl på att resten av publiken inte hörde något, men jag tyckte att jag hörde den signalen ganska så bra. Hursomhelst, C/T bjöd på den. Sportsligt och omtänksamt, det är trots allt roligare att bara förlora med 4 mål i arslet.

Det var en trevlig iransk tillställning ikväll. Farsan har precis fyllt 45 och det skulle tydligen firas. Hans vän Parviz sedan 20 år tillbaka, ända sedan vi kom till det här härliga landet, hade inget större sug att bli packad. Han ville inte bli packad när han skulle köra taxi dagen efter, sa han. Sedan började han snacka ihop sig polaren bredvid. "Ska sjukanmäla imorgon, ringa chefen sådär". Sedan kom farsan tillbaka in i vardagsrummet och poängterade lite snällt "idiot, jag är din arbetsgivare", och då blev det väldigt tyst.

På tal om iranier, så var det någon höjdare i hemlandet som gjorde bort sig i TV. Man testade att avfyra några raketer för att visa hur tunga man är och tomten som skötte nedräkningen var inte alltför påläst. Han började, "10, 9, 8" och pang där flög raketen iväg. Poängen med nedräkningar är väl att någonting ska hända när man kommer till "noll"? Han skäms nog idag, lite sådär små purken. Ska leta upp länken igen.

City dunkade på United, helvete vad skönt. Benjani styr och ställer. Imorgon har Arsenal fixat 5 poängs försprång. Och Chelsea-Liverpool var den tråkigaste fucking matchen jag har sett. Ett riktigt anti-klimax och sömnpiller. Barca fick 1-1 mot Sevilla och Real körde över Valladolid, så det ser lika nattsvart ut som ett sotararsle förtillfället.

2,75 på att Rickie gör fler mål än Kohonen imorgon. Dåså, generösa odds.

this ain't a tall order, this is nothing to me
difficult takes a day, impossible takes a week
i do this in my sleep, i sold kilo's of coke
i'm guessing i can sell cd's
i'm not a businessman, I'm a business, man
let me handle my business, damn

Set it off

New York Rangers kissade på sig hemma mot LA Kings. Det var väl själva fan.

Och spelandet på Bomben gick ju verkligen jättebra ikväll. Lyckades pricka in att Stalin, Gorbatjov, Putin och grabbarna skulle slå Sverige med 4-3, men då hade något tragiskt hänt innan det. 5-1 för grannarna Finland skulle smaka väldigt bra, det var ett av mina resultat. Resultatet fick väldigt gärna stanna där. Men då är det någon Tommi Pekka Runkalajnen som får för sig att visa att det är just han som styr marknaden - och då gör han 6-1 - med 4 sekunder kvar av matchen. Bussigt.

Såg någon bild på innebandy.se om innebandyn i Mexico. Driver ni med mig? Hursomhelst, det gav mig flashbacks från USA-resan, och främst veckan i Los Angeles. Du kliver in i bussen - och alla är mexare. Och om majoriteten (otroligt nog) inte var mexare så var åtminstone busschauffören det.

Iran lyckades spela 0-0 hemma mot Syrien i VM-kvalet. Bra, verkligen. Javier Clemente, tidigare förbundskapten för Spanien och Serbien, gjorde sin första och antagligen sista tävlingsmatch för "Team Melli". I hemlandet är tålamodet lika stort som en snusdosa, därför räknar jag kallt med att Señor Javier kommer ryka med huvudet före.

Nu kanske Ali Daei, 73 bast, får för sig att vilja göra comeback när laget tydligen inte kan hitta kassen?

Egentligen var det dags att damma av den gamla listan, men när jag snabbt insåg att det inte allt för många att såga så var det inte kul längre, så vi skjuter upp den.

Fick ta någon extratid och slutar inte förrän 20.30 så det blir inget Tibble för mig, men det kommer sluta bra.

Ingen annan än Vallentunas största vinnarskalle, Jalle Wallöf, har även han fått för sig att börja blogga.
http://oncedias.blogg.se/ Spikat läsvärd.

Dåså, nu är det dags att pumpa lite Lil' Boosie, eller "Bosse" som jag har valt att kalla honom.


LIL' BOOSIE - SET IT OFF

Checks might bounce

Missade 2 saker som skulle upp på bloggen igår;

*Ett av pojklagen har träning innan oss på måndagar, så då passade en av kidsen på att kommentera min spelstil och syftade på lördagens match. "Vad mycket du sprang, mycket i onödan också". Som vanligt fick jag förklara med att jag var tvungen att kompensera upp det för min begränsade/bristfälliga teknik, skott, speluppfattning, med mera.

*New York vann Super Bowl. Efter att ha varit i staterna i en månad, och i speltokiga (räcker det med att bara skriva "speltokiga"?) Las Vegas så har man ju ungefär hunnit fatta hur överlägsna New England har varit under säsongen. En mäktig sensation är vad det är. Tur att det var så löjliga odds att jag inte kastade bort några pengar på det.

Och på tal om odds, så var det ju någorlunda smart av mig att välja 1,60 före 2,10 på Kamerun igår. Kamerun skulle gå till semi, så det fick bli kryss om man kunde fixa det under förlängningen. Trist att bomben sprack i och med Tunisiens 2-2 mål, dock.

Mycket spel blev det tydligen. Nu har Balrog och Englands U21 gjort sitt, likaså Tre Kronors försvarsspel mot Slovakien. 6 mål skulle det bli, och så blev det också. Nu förväntar jag att Rangers gör sitt jobb mot Kings i NHL - men den här gången kan jag inte bli räddad av förlängningar eller straffar.

Fotboll imorgon, plastbandy på torsdag och Caperio-Pixbo på fredag som en skön avrundning innan helgen drar igång.

Precis som Mr. Malmgren beskrev det så var det en hyfsad straff som slogs under TV-matchen. Vi är överens om att den var värd ett bättre öde (så länge Ramsin inte hade vaktat det målet). Även Daniel Schmidts slag som delades ut mot en Falun-spelare när dom båda var liggande var värd ett bättre öde. Den verkade inte träffa sådär ordentligt.

Den där gamla jägermeister-reklamen har dykt upp igen. Ni vet, dom där 2 tomtarna som sitter och gungar på huvudena till något skönt dunk. Det slog mig att Jonte Bäckström, gammal höjdare i Caperio, numera en skojare i Nyboda, faktiskt liknar en av dom. Han vars shotglas fryser fast på ena handen. Härligt Lavve!

Känner på mig att klassikern coolare/golare-listan kommer dyka upp i nästa inlägg. Dåså, sitt.

Du som är ansvarig: Ge mig ett TV-jobb bara och tänk inte så mycket.

Hold down

Jaha, man lever fortfarande. Man var väl inte sådär överdrivet motiverad, men det blev ändå träning ikväll, och som vanligt med bra stämning, även om glädjen var någorlunda försiktig. Fortsättningen av serien ser ju lika mörk ut som ett sotararsle vad gäller avancemang till 4:an, men men, det blir en rolig resa i Maj som man får sikta in sig på istället.

Stickan överlevde däremot inte. 2 skott på uppvärmningen och bladet stack iväg. Tack och lov styr Mogge upp en ny.

Kom hem och såg den 3:e perioden när AIK precis skulle lägga en straff. Det gick åt helvete, men det blev ändå vinst med 4-2 till slut. Dags att skicka ett SMS till Stoffe som såg ganska snygg ut på bänken. Jag har nog aldrig hyllat Niklas Jihde för den delen heller, men det gör jag nu. Det var verkligen en fröjd för ögat att se hur han kissade på den där skallige snorungen Egebrandt, som inte alls hängde med i tempot när Jihde började snurra.

Dagens säkra var Egypten, Rögle, AIK och Kamerun, och nu ska bara det sistnämnda gänget göra sitt jobb.

Nu står Paolo Roberto på TV4-programmet Sportklubben och sågar allt och alla. Han rivstartade med att spy galla över svenskarnas alldeles för övertaggade syn på hästar och golf hit och dit. Så jävla skönt Paolo! Paolo vill bara se jidder, därför ska han in med huvudet före på innebandysändningarna. Även Anders Timell runnar business, så man borde trycka in honom i något hörn han också.

One.

anytime brothers can't get jobs, then they rob
a man rather die than live on his knees and starve
cops steady askin' your man what happened
first he tell then he stop, like he not really rattin'

Nas - Hold down the block

Blod, del ll

Nyss hemkommen. Vad ska man säga?

Själv så går man in på sin centerplats och känner hur adrenalinet sprutar. Man känner att man har hur mycket ork som helst. Visserligen kunde man löpa sönder innan, men nu kunde man löpa ännu mer. Man kände att man till och med skulle kunna flytta på Superligans absolut största profil, självaste Totte Rappel.

Superlativerna räcker inte till. Vi får med oss varje meter i banan. Passningarna sitter exakt på bladet, skärpan finns där, bollen studsar vår väg och inställningen är på över 110 procent.

Eller hur? Raka motsatsen, jo. Periodsiffrorna 4-2, 1-3, 0-6. Andra och tredje perioden förlorar vi med hela 1-9. Förra säsongen hade vi, i exakt samma hall, den ledningen precis i början av 3:e perioden mot samma motstånd.

Det är så fruktansvärt pinsamt och man funderar spikat på att ta livet av sig. Frågan är om man ska köra en snara i taket och hänga sig eller på något vis dränka sig i badkaret? Varför kan vi inte bära med oss samma jävla inställning från förra lördagens match? Grattis Töjnan, ni våldtog oss helt och hållet.

Division 5 även nästa år. Måste även styra upp en ny klubba eftersom man naturligtvis lyckades slå sönder ännu en klubba. Jättekul. Nu mår man jävligt bra.

Blod

http://www2.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=74715

Det hade Grimsta att säga om den senaste matchen.

Har legat vaken sedan halv 7 på morgonen. Småstirrat in i väggarna. Gick upp 45 minuter senare, en kvart tidigare än planerat. Sitter här och pumpar musik och sveper in mitt té i väntan på att tagga till jobbet. Åker till Hammarbacken direkt efter att jag slutar.

Töjnan idag. 15.45. Det kommer bli smutsigt.
Fattaru - Blod