Big dreams, del lll

Stämmer det att vår allra mest lysande stjärna, Anders Svensson, stod för en ruggigt bra insats mot brassarna i den första halvleken eller är det någon som driver med mig? Hade fotbollsträning själv så jag missade showen tyvärr.

Iran hade en VM-kvalsmatch borta mot Kuwait idag. Den förre detta rikstomten Ali Daei har tydligen gått in som förbundskapten. Farsan korkade upp en whiskey-flaska den dagen den skojaren la skorna på hyllan, men när jag ringde upp idag för att berätta att han hade gått och blivit coach istället så blev han inte sådär överdrivet glad. Iran ledde med 2-0 redan efter 5 minuter, men med 10 minuter kvar så fick Kuwait för sig att kvittera till 2-2. Bra, mycket bra, 3 raka kryss nu. Jag kräver att regeringen och förbundet tar sitt ansvar och skjuter minst 4-5 spelare. Och ny tränare in tack, ingen i vinst i debuten och då ska man ryka med arslet före, så enkelt är det.

Mycket bra dagen-efter surr. Ser inte logiken i att påstå att man har varit det bättre laget trots att man har åkt ut i en kvartsfinalsserie med 3-1 i matcher. Storvreta var, tydligen, "bättre spelmässigt" och "drev matcherna" men var "sämre i de avgörande lägena". Dåså, då har man något att trösta sig med. Att man då lyckas skaka som Michael J. Fox i slutet av en match när man är sådär galet bra så är det ju bara att gratulera.

Och hyckla inte. Antyd inte att man har varit bättre hit och dit för att sedan önska det andra laget lycka till. Ett alternativ räcker.

Mer fotboll. Amo gjorde mål i Gefles senaste träningsmatch, igen. Den offensive mittfältaren och fd Vallentuna-liraren kommer bli årets utropstecken i Allsvenskan. Och i samma veva kommer V-tuna ryka ner i 3:an.

Lucas Palm, den gamle skyttekungen i TIS, levererar fortfarande. Såg att han hade fyllt 28, så man var såklart tvungen att gratulera via facebook, och så la jag till ett "gamlaste jag sett". Han svarade att jag var minst lika gammal och att det bara stod fel i mitt pass. Mycket bra surr.

Dåså, one.

Big dreams, del ll

CARRY ON TRADITION


Grattis Storvreta - Ni har precis kissat på er själva.

2008-mar-09 @ 19:28

Jaha? Sa ju det.

Den som resonerar att man väljer ett motstånd för att sedan köra över dom i 3 raka för att få vila därefter får foten i arslet.

Jag känner att det är väldigt många som ska sitta förtillfället. Bland annat finns det tomtar i det här landet som får betalt för att ha fel. En sådan tomte har ett yrke som går under titeln  "expert". Ni sitter. Sen finns det även skojare som sågar lagets spel och tuggar sedan om innebandykunskaper hit och dit. Ni sitter också.

De vita krigarna vänder 0-3 och 2-5 och sedan 0-2 i den avgörande straffläggningen. Och det var väl inte första gången. Driver dom med mig? SJUKA SNUBBAR! Att man inte kunde vara där som planerat är såklart väldigt smärtsamt.

Hade såklart föredragit att smutsa, skrika och vara nervös på plats, men nu fick TV:n med min gode vän Kimbo duga istället. Under den första perioden studsade allt bortalagets väg, men det var långt ifrån slut. Hemmalaget tog tag i taktpinnen i den andra och känslan var riktigt bra inför tredje. Efter 3 minuter var det inte lika mycket uppåt men Tottis reducering gav nytt hopp igen och sen händer det. Kapten Sundbom slår in 4-5 och 37 sekunder senare var det dags igen, 2 minuter från slutet. Och i sudden kan man vara lugn (beroende på vilket lag man håller på) samtidigt som Storvretas nötter hade krympt avsevärt.

Det här speciella gänget verkar ha galet svårt för att ge upp.

*Täby-sonen Tobbe Johansson kliver in och spelar helt respektlöst. Backa bara. River och sliter som vanligt. Glädjande att just han får panga in 2 mål. Än mer roligt att se hans tryne i direktsändning, men lite mediaträning skulle inte sitta helt fel.

*Daniel Dalbjers straff. Tydligen så har han gigantiska bollar, för det är nog inte överdrivet roligt att gå in med 0-2 i en direkt avgörande straffläggning - och då gör han som han gör. Dåså, jobba bara.

*Ferraresi, som inte spelat en sekund, går in och är helt iskall, och Jämtdal likaså - 2 gånger om dessutom. Där tuggar vi om spelare som visar större vilja att lyckas än rädsla för att torska, trots ytterst minimal dos av rutin i väldigt pressade situationer. Ruskigt starkt.

Storvretas tränare önskade C/T lycka till med att plocka bort Kohonen. Lite sådär, bonanza-style. Och någon borde ha önskat Storvreta lycka till vad gäller Daniel Ramsin, även om han var mer mänsklig under kvällens straffläggning. Att vi råkar ha världens bästa målvakt är inget jag surar över direkt.

Det började ramla in kommentarer om mina brister eller obefintliga innebandykunskaper. Trots det har jag, ända sedan starten av den här skiten i September 2006, inte nämnt ett piss om innebandy ska spelas på ett visst sätt eller inte spelas på ett annat sätt. Tror även att min trogna skara med läsare skulle föredra att läsa om börskurser på DN:s ekonomisidor än att jag dök upp med taktiska upplägg till höger och vänster, eller vilken spelare som är bättre än vilken, osv. 

Men det skulle tydligen gå ut på om jag imponerades av en viss lirare eller inte. Personligen föredrar jag några tunga vinnarskallar före diagonalpassningar bakom ryggen. Det speglar av sig på vilket lag som kommer spela semifinal och vilket lag som återigen får tugga chips framför TV:n. Det handlar helt enkelt om att vara bäst när det gäller och kliva fram när det hettar till som mest, och har man inte det där i sig så åker man ut med huvudet före. Svårare än så är det inte.

Hursomhelst, respekt till Uppsalagänget som var modiga nog att välja "Zunda". Det var vågat. Lite väl vågat, kanske.

Smällde tydligen in en ny tippning idag. Kanske taggar till Täby centrum imorgon - måste tjacka nya sandaler...

AIK nästa.

HYPA MODEN!


Big dreams

http://www.youtube.com/watch?v=sP-xsXJ3PDA&NR 

Bästa jag har hört 2008.

that v12 is roarin'
flyin' through the city with the pedal to the floor then
i put them 26 inches on the curb, tell the hood i'm back
give me a corner, let me serve
swerve, i'm still dope that's my word

half these niggas beefin' with me - i never heard of them...


the whole world been waitin' on him
here i come in a droptop phantom, i'm skatin' on 'em
look around, all the bitch niggas hatin' on him
mad 'cause i'm chronic 2008tin' on them
big cars, big wheels, big chains
big pimpin', big money, big dreams


THE GAME - BIG DREAMS

Ego trippin'

Storvreta-Caperio/Täby 3-5.

Dåså.

Igår, fredagmorgon, och har precis blivit upplockad av Coach. Själv så trodde man att man var på väg till Hammarbacken för att spela max 2 matcher mot Frej och något annat motstånd. Då skulle man vara hemma vid 2-tiden - trodde jag. Men nej, tydligen så skulle vi spela i Åkersberga - mot Åkersberga IBF, ett division 1-gäng, deras juniorlag och Vaxholm som spelar i 3:an. Och tydligen så skulle den sista matchen spelas klockan 6. Bra koll på läget, tydligen. Hejdå, fredag.

Nu vet jag inte vilka "Ackers" saknade, men ett antal tunga lirare hade dom spikat, bland annat Lasse Kjellgren och Järfällas Patrik Stanley. Coach sa i omklädningsrummet "det är bara att kriga, gubbar" och avslutade med ett ordentligt garv, och det hade jag nog också gjort. Han eldade på oss ännu en gång i samlingen vid mål strax innan tekning. "Dom här är säkert bra på att passa, skjuta och dribbla". Ja just det, allt det vi INTE är bra på. Matchen spelades i 2x20 och vi torskade bara med 4-0. Fan vad bra gubbar!

Det var inte sådär överdrivet roligt mot Ackers jullar heller. Torsk med 3-1 även där, även fast vi hade mer att säga till om i den här matchen. Därefter mötte vi Vaxholm, som det har blivit ett antal tunga möten mot i historien. Det gick lugnare till den här gången, men vi var inte alls med och torskade den första perioden med 3-1. Vi ryckte upp oss och vann den andra med 3-2, så slutresultatet blev 4-5.

Sjukt nog fick jag stå där som målskytt. Mina 3 mot Danderyd i serien räknades ju bort eftersom tomtarna drog sig ur serien, men den här gången fick man ett mål som räknades. Bra, förhoppningsvis tar det inte 11 matcher innan Ehsan hänger nästa säsong.

För övrigt var målet en riktig sorkdödare (inte särskilt otippat) som tog på någon stackare i motståndarlaget innan den dök in. Naturligtvis började grabbarna på bänken garva åt den patetiska bössan. Nej men vafan, det här hade man jobbat hårt för.

Någon unge använde cola-burkar som bollar och stod och vässade i en korridor. Jag lyckades nästan bli träffad, och där var John snabb med kommentaren "en burk på en burk". Det var nog det enda roliga som kom ut ur den truten under hela helgen.

Nya matcher idag, närmare bestämt klockan 9 på morgonen. Vi kom naturligtvis sist i gruppen efter 3 förluster och fick möta ettan i den andra tomtegruppen, som var "snäppet sämre" än vår. Det blev sudden efter 2 perioder och där fick Kim Strandell avgöra. Jag låg bra till i toppen av den interna poängligan med 1+1, men Kim fick tydligen för sig att styra och ställa och ryckte ordentligt efter den kvartsfinalen och då fick jag sitta ganska så ordentligt.

En trevlig detalj under matchen var att jag under ett anfall fick ganska mycket utrymme att dra till med ett sånt där slagskott som jag brukar få till under uppvärmningarna. Känslan i kroppen var så fruktansvärt bra, och jag testade den stora kanonen. Det blev en ordentlig snedträff och bollen gick "ett antal" meter över. Säg så här, hade hallen inte haft ett tak så hade nog bollen aldrig visat sig igen.

Tydligen så gick jag även plus idag. Halva laget var samlat på Donken och Blomman fick för sig att börja tugga om fotbollstabbar. Minns någon inkastet där Olof Mellberg kastade bollen till sin målvakt som missade mottagningen för några år sedan? Den bollen rullade retfullt in i mål, och det var i ett Birmingham-derby mellan Birmingham och Aston Villa.

Vår käre målvakt hävdade envist att det var Jussi Jäskeläinen som vaktade Aston Villas mål, medan jag påpekade att det var en annan finne som hette Peter Enckelman. Haninge-sonen var så säker att han ville satsa 10 lax och sin högra pungkula. Till slut kom vi överens om en ynklig liten summa, närmare bestämt 500 spänn.

Sedan var resten av laget samlat i hallen igen. Eftersom jag kan bidra med en hel del felsurr ibland så ville resten av gänget se mig torska. John och Kim använde mobiltelefonerna och började leta efter lite information om den matchen, och det visade sig att finnen hette just Peter Enckelman. Och där stod jag på toppen av världen igen.

http://www.youtube.com/watch?v=18QsjFUquD8

Vad ska man säga? Varje dag är löning. Och sedan kan man avsluta med Svenska Spels visdomsord "den som vet mest, vinner mest".

Men det kommer bli betydligt bättre pröjs i Falun - Bullen tänker nämligen sälja Jockes moppe. Dåså, nu krigar vi gubbar.

Snoop Dogg's album "ego trippin" styr och ställer förtillfället.

Ses i Tibble på måndag.

One.

Can't tell me nothing, del ll

Mycket bra surr. Det kostar att ligga på topp i den här branschen.

Många anonyma vrak hit och dit som inte kan hantera en broders höga nivå. Eller, man kan lägga till vilket namn man vill, exempelvis Bosse Persson, för det är inte direkt som så att någon skulle våga gå fram till mig personligen och börja tugga om sandaler, till exempel. Skulle kanske kunna göra mer reklam för er och även låta er skina, men dessvärre promotar jag bara sköna snubbar och sköna tuggare, osv. Dvs, såna som mig.

Så, slösa inte er tid.

Vi ses på maggets topplista. Klä er varmt.

Fotbollsmatch ikväll. Tack och lov på Bällstaberg även den här gången, och 30 sekunders gångväg hem funkade bra i kylan. Tur att det inte var längre än så, hade inte orkat med bilresor hit och dit. Dagen till ära fick man även bära kaptensbindeln och vi vann med 2-1 mot ett bra lag. För övrigt försäsongens första seger, vilket kändes helt okej eftersom det var något svårspelat i snön.

Upplands fotbollsförbund har tydligen tuffat till sig lite. Nu resulterar även ordet "helvete" med ett gult kort. Dåså, och naturligtvis blev jag den som råkade illa ut.

Folk undrade vad fan jag höll på med som spelade utan underställ och i kortärmat. Blev kallad för viking efteråt. Bra, som svartskalle, precis det jag har strävat efter under sådär 22 år. Och på tal om svartskallar (och vikingar), med tanke på att vi har på tok för många burkar i gänget nu, så är det väl svenska vikingar som behövs.

Tydligen så ska det spelas någon skojarturnering i Hammarbacken mot bland annat Frej under fredag-lördag. Upp och hoppa klockan 8 på fredag, alltså. Driver dom?

En vän till mig fick för sig att satsa loss på Buffalo inatt hemma mot Tampa i NHL och följa matchen via aftonbladet. 1-4 efter 2 perioder, och då var han lite sådär missnöjd, om man säger så. Men nu har Buffalo vänt till 7-4 inom 13 minuter så nu kan han nog gå och sova. Jobbig vändning.


excuse me, did you say something?
uh uh you can't tell me NOTHING

CAN'T TELL ME NOTHING

Om ni känner att ni inte kan få nog av mig, så kan ni läsa en intervju med mig här;

http://www.laget.se/fsk

Antar att jag måste bli mediatränad - av en dåre, som gör att jag släpper loss minst lika mycket som jag kan göra här ibland. Men det där med "respektingivande utseende" vette fan, och så vitt jag vet har Lidl ingen uteservering...


http://www.youtube.com/watch?v=NtaxAEX7_64

Tack för länken, Manne. Där är historien med en mangaz som lever ett tryggt och fridfullt liv i sitt centrum, tills någon shuno börjar lira bonanza och vill beckna i hans område. Galet respektlöst, men han får sätta sig till slut.

Igår satt man bänkad i Tibble i hela hallens skönaste stol. Stort tack till mannen som styrde upp. Där ska man sitta, helt enkelt. Känslan var positiv men Ehsan var inte på något vidare hetshumör, trots att jag fick syn på Crippa Svenssons mindre charmiga nylle innan match, och då brukar man vilja tugga. Men det gula laget på planen (domarparet) hjälpte till med den biten istället.

Till den 3:e perioden bestämde sig det gula laget för att slå ihop sig med det röda laget. Det var relativt tragiskt att se hur man först fick med sig en ruskigt löjlig utvisning på Tobbe Johansson för att sedan få med sig ett antal billiga frislag hit och dit och avslutningsvis en straff med 4 minuter kvar. Heja gula laget!

Straffläggaren, som på rent blattespråk, har för mycket luft (efter några lyckade blindpassningar till höger och vänster som råkar sitta på någons blad), slår in straffen och leker skön mot Täbypubliken.

De vita krigarna vek inte ner sig trots en tung motgång och Totti smällde in kvitteringen till 6-6 minuten senare på en alltid lika fin frislagsvariant.

Tyvärr så hade jag aldrig någon tid att fira målet eftersom jag var alldeles för upptagen med att be någon hora i Storvretas bås att sätta sig och hålla käften.  Jag vill helst inte få ett vredesutbrott framför damer och barn, men ge fan i att flina åt någon i sekretariatet igen, så kanske jag siktar in mig på något gladare till nästa gång.

För övrigt var jag inte alls den hetsigaste personen i området. Dom som hördes mest var någon gammal avdankad expert i finsk hockey som har ägnat större delen av sin karriär åt att håna tomtar i Tensta centrum, men nu hade han bytt ut sin gamla kumpan mot sin son som hjälpte till istället, och någon målvakt alternativt domare, känd för att ha representerat ett antal Stockholmsklubbar. Inga namn nämnda.

När det blev förlängning så kunde man lugna ner sig, för där kan gubbarna inte torska. Tydligen så skulle det avgöras på straffar hit och dit. Världens bästa målvakt fick för sig att agera vägg och förnedrade den ena skytten efter den andra. Världens bästa slutspelslirare klev fram som nummer 2. Höger, vänster, höger, vänster, höger, heeeejdå idiot besök min morsa i kiosken bara. Då kunde man lugna ner sig ytterligare ett snäpp, och till slut fick Allgulander avgöra kallt med lagets fjärde och sista straff. Ny fight på torsdag i smutsiga Uppsala, och ny hemmamatch på måndag.

Befinner sig motståndarna i ett farligt kontringsläge? Eller har motståndarnas bäste skytt bollen redo för skott? Gör som Berggren i Storvreta - lägg dig ner och håll dig för skallen. Det hände väl mer än en gång. Domarna "måste" ju blåsa av spelet då. Patetiskt, stå upp som en man gumman och spela inte död var och varannan gång.

Skönt att se hur mina elever tar till sig och kör stenhårt med "sitt ner" och "sätt dig". På den fronten var det ett ruggigt drag i Tibblehallen.

Sedan börjar det bli lite sådär smått löjligt hur alla tippningar sitter gång på gång. Fortsätt prestera bara.

Dåså, dags att tagga till gymmet.

One.

Fortfarande tyngsta. http://www.youtube.com/watch?v=CY2Wv4zaGIU

let up the suicide doors
this is my life homie, you decide yours
i know that jesus died for us
but i couldn't tell you who decide wars

Push it

Precis som jag trodde, så blev någon idiot tvungen att släpa mig runt Hammarbacken i lördags.

Strax innan dess var det ju fotbollsmatch. Som vanligt liknade jag en tsunami som körde över 3-4 idioter innan halvtid. Till andra halvlek var man något trött och krampen i vaden dök upp mot slutet. Några dobbar på smalbenet där det löjliga fenomenet benskydd vägrade infinna sig gjorde inte det hela bättre. Gick av med 5-10 minuter kvar och man var väl inte sådär överdrivet taggad på innebandy en halvtimme senare.

Inför matchen tyckte vi alla att Tureberg var minst lika ruttna som oss och vi ville hjälpa Grimsta i jakten på kvalplatsen. Naturligtvis saknade vi energi och kyla (som vanligt mot slutet av en säsong) och då blev det torsk med 6-4 i arslet. Värt att notera att vi låg under med 6-2 med 30 sekunder kvar av matchen innan vi fick för oss att slänga in 2 kassar, bara för skoj skull.

Bäst på plan var Ramis som körde på så in i helvete från sin backplats. Även Kim Strandell skulle kunna konkurrera med titeln "bäst på plan" framför sitt namn, men då kom jag på att det var tack vare surret vid sidan av som han utmärkte sig mest. Precis allt han vräkte ur sig var roligt denna lördagkväll. Respekt.

Nu siktar vi på att vinna i Falun och viking line-cup istället. Dvs varje spelare går in för att vinna pokerturneringarna. Matcherna under dagarna vet vi ingenting om. Hoppas att alla är på "donera-allt-jag-har-till-Ehsan"-humör och att Bullen kommer närvara med den stora plånkan.

Bullen passade för övrigt på att kommentera något jag hade skrivit tidigare angående sonens avstängning. Han påstod samtidigt att han inte brukar läsa, och att någon annan bara hade sagt det till honom. Det tror jag inte på!

Bullen lyckades för övrigt korta ner (!) sonens avstängning, och inte utöka skiten med några månader. Mycket bra jobbat, det trodde jag aldrig.

På tal om poker, så har Manne Walldén tydligen försökte styra upp något tillsammans med den där lustiga butiksägaren Stefan, aka Jason. Perfekt, inget glädjer mig mer än att se dom där 2 gubbarna griniga. Donera bara.

Skickade världens skönaste låt genom tiderna till min allra godaste vän "Doktorn" (som ni har länken till där) och bemöttes av ruskigt negativa rader:

http://www.youtube.com/watch?v=EAoipzuW87c

"Palla driva jävla tomte den här joddlande skojjaren kan sätta sig med huvvet före innan han får nått olämpligt i huvvet av sin publik sådär". Hur ska man vara så negativt inställd till något som är så tungt?

Täby FC avslutade div 3 genom att vinna 13 av 14 matcher och gick vidare till div 2 efter en trög inledning. Riktigt starkt av Stoffe och Pirro och grabbarna. Grattis. Mindre bra gick det för mitt gamla Täby IS som inte fick någon hjälp av övriga resultat. TIS slog tomtegänget Djurgården (18 matcher, 18 förluster och 230 insläppta mål, fruktansvärt bra, ni borde skjutas) med klara 10-4. Men samtidigt stod Rosersberg för en heroisk insats och slog seriesegrarna Sundbyberg med uddamålet. Tungt, men hoppas att gubbarna har motivationen att köra vidare.

Sedan skulle jag uppskatta ifall Täby kommun fick för sig att göra något åt råttorna som rullar omkring runt Täby centrum-området. Stod i bussterminalen ikväll i väntan på bussen till Gribbylund. Hörde ett pip och lite raffsande kring buskarna och fick syn på en fet råtta. Naturligtvis började jag löpa och ställde mig på andra sidan terminalen, sisådär 20 meter bort, och även då tyckte Ehsan fortfarande att det var väldigt obehagligt.

Förhoppningsvis sätter Täby kommun det högt upp på sin prioriteringslista, till och med högre upp än en ny inomhushall, för framtills dess kommer en råttmorsa bli sönderknullad av en råttfarsa, dagligen, och råttjävlarna kommer bli ännu fler. Utrota alla. Skjut dom, häng dom, bränn dom, tack.

Jag känner att Totte Rappel kommer hänga imorgon. Jag bara känner det. Tipsa mig om ni ser något spelbolag som har satt ut något spel och odds på det, för då kommer jag lasta sönder med huvudet före.

Dåså. Kärlek, one.


RICK ROSS - PUSH IT REMIX (FEAT. BUN B, JADAKISS, STYLES P & THE GAME)

Always got my mind on my green

Häftigt polispådrag i Vallentuna centrum i torsdags. Hann se 3 snutbilar på väg ner till träningen - inte illa. Det hade varit lite stölder i omklädningsrummet innan oss också, men det var nog knappast det var pådrag av den anledningen. Lite skämtsamt (eller kanske inte) var det några blickar på lagets enda svartskalle, men jag fick snällt påpeka att jag hade varit hemma under hela kvällen och lekt framför datorn och tittat på innebandy.

Märkligt nog fick jag in den där tippningen också. Kanske därför jag var på spelhumor på träningen. En svartskalle överpresterar alltid när pengar har rasat in på kontot tidigare under dagen/kvällen. Kriga bara.

Dessvärre satt inte dagens tippning tack vare Raimo Pekka Helminen, 58 bast, som tydligen fick för sig att showa loss för sitt Ilves.

Senare under torsdagkvällen bemöttes jag av kommentaren "äntligen insett att Caperio inte vinner något SM-guld och lagt ner drömmarna?" så fort jag loggade in på MSN. En matchserie består av 5 matcher, om det så vill, och en är spelad, än så länge. Den som lever får se.

Sprang in i Kjell-Åke i Tibble under dagen. Kjell-Åke har förövrigt varit världens skönaste gubbe i 5-6 år i streck nu. Fick höra någon historia om att någon tomte vräkt ur sig något i stil med "börja spela innebandy era jävla Stockholmare" på Fyrishov. Lyssna nu. Att vara bosatt i Uppsala och kränka någon från en annan stadsdel borde vara jävligt straffbart, spikat 5 år, minst. Vi kanske är ett gäng "jävla Stockholmare" men det är DU som är en Uppsala-bo, och det är nog 537 gånger värre, och det utan ett "jävla" som förnamn, dessutom. Sätt dig.

Även Baland har påpekat om bristen på hetshumör. Relativt tragiskt, men på måndag är det hemmamatcher. Det borde vända då, annars kan man lika gärna lägga ner den här sidan.

500 spänn på att någon idiot blir tvungen att släpa mig längs hela Hammarbacken imorgon - det kommer jag tacka 90 minuters glidtacklande för.

One.

http://www.youtube.com/watch?v=Qg_HOFlfhK8


Tyngsta fucking skiten just nu.

BUN B - THAT'S GANGSTA (FEAT. SEAN KINGSTON)

i'm a full time hustler posted on the block
got to get it to how live and i'm never gonna stop.
now that's gangsta
now that's gangsta

He was talking shit we put a clap into that boy

Fotbollsträning i ösregn styr och ställer. Att planen sedan ligger ett stenkast från där man bor styr och ställer ännu mer och man slipper gråta under gångvägen hem när det är blött och kallt.

Men snart blir det långa resvägar till utkanten av V-tuna igen, där Frösunda faktiskt befinner sig. Stämpeln bondgäng kanske är borttvättat nu tack vara Ali Kabiris intåg, och med sig har han tagit sisådär 10 svartskallar. Alltså kommer det bli mörkare än vanligt mot hösten och belysningen får nog styras upp ännu tidigare på kvällen än vanligt.

http://www.svenskafans.com/grusplan/frosunda_sk/

Körde en riktig idiottippning på 2 innebandymatcher och en hockeymatch tills imorgon. Med risk för att det kommer gå åt helvete, är det lika bra att hålla käften med att nämna vilka matcher och resultat man tippade på. Men men, det är bara att fortsätta med den vanliga filosofin: Det kan gå. Och då kan det faktiskt gå.

Imorgon gör "Zunda" pånytt intåg i ett SM-slutspel. Där hör gubbarna hemma. Får se om dom kan möblera om och fräscha upp och till innebandy-Sverige - igen. Ehsan hoppas, tror och vet det.

Skönt att señor Lundin bevakar allt fullt ut, då vet man var man ska ta vägen under matchkvällarna.

Hammarbacken imorgon. Kotten undrar var jag har tagit vägen och har fräst upp både det ena och det andra på Facebook om att jag ska vara rädd för att dyka upp och åka på en tunnel av honom. Nej du Kotten, det kommer aldrig hända. Det kan gå mot stillstående tjockisar till gubbar men mot en fartfylld shejk blir det jobbigare. Får tacka för hans meddelanden trots allt, det fick upp motivationen mer än vanligt. Jag kommer köra över dig!

Dags att börja se framemot lördagen. Fotbollsmatch mot Rånas 15.15, innebandy och den avslutande seriematchen hemma mot Tureberg 18.15 och sedan rundar vi av kvällen med att kriga på Casino Cosmopol. Kriga bara.

Måste avsluta med en lirare som verkligen styyyyr och ställer. Garvade skiten ur mig när jag fick syn på skojaren igen.

http://www.youtube.com/watch?v=0SZN8kSBBe8&feature=related

BIRDMAN - WHAT HAPPENED TO THAT BOY (FEAT. THE CLIPSE)


When they crown you

Slutspel.

Högtid och högsäsong för smutsande och hetsande - och jag är varken taggad eller i form. Löjligt.

Jo, då är något väldigt sjukt, för det här händer bara en gång om året. Antagligen så är jag i behov av någon tomte-kommentar från någon glappkäft på maggets nätsida eller på ibnytt. Alternativt även någon rolig historia. Troligtvis även en skön vecka bakom mig inför allt vad det heter utan att ha varit sängliggande 5-6 dagar i streck.

Eller så räcker det med att bara sitta bänkad i Tibble bakom snubben med kameran och till vänster om krigaren som sköter klockan.

Sen är det frid och fröjd igen.

Den senaste tiden har man knappt kunnat träna. Skulle kännas ruskigt att skönt att kunna träna nu på torsdag så man får lite spring i benen inför den sista seriematchen för säsongen 07/08. Och efter det väntar Falun i Maj och därefter får man börja fundera på om det ens blir någon innebandy för mig överhuvudtaget säsongen 08/09.

Den närmsta tiden får man koncentrera sig på att bli frisk, lira lite fotboll på plastgräset ett stenkast härifrån och sedan styra upp en skojarverksamheten som man kan jobba med till sommaren.

Låten som spelas upp i klippet bär samma titel som kryddade många inlägg för nästan exakt ett år sedan. Bli lagom nostalgisk.

http://www.youtube.com/watch?v=2UzYKl-L2Eo

Dåså, då rullar vi gubbar.


CARRY ON TRADITION

Grattis Storvreta - Ni har precis kissat på er själva.

Posted up

Senast var man förkyld för 3 veckor sedan. Nu hade man lyckats dra på sig en ny förkylning plus feber. Starkt jobbat, inga träningar den här veckan. Förhoppningsvis blir man frisk till på måndag så man kan köra lite plastbandy inför säsongens sista seriematch.

Bevittnade mötet mellan Sandviken och Hammarby (den tragiska varianten på is) på TV igår. Hemmalaget ledde med 9-1, och gästerna reducerade till 9-2 med inte alltför mycket tid kvar. Då började de tillresta supportrarna skandera "Bajen leker". Herregud. Galen humor. Men skönt, i övriga fall hade alternativet "storma plan" varit mer lämpligt. Matchen slutade för övrigt 14-2 och mitt tips höll med god marginal.

Någon iranier var tydligen med i friidrotts-VM idag. Vet inte vilken distans, men han låg 2:a - när det återstod drygt 125-150 meter, då fick han tydligen för sig att tappa 5 placeringar. Starkt jobbat. Ingen större överraskning när den tidigare iranske mästaren i simning höll på att drunkna mitt under en tävling. Det säger ganska mycket om hur tunga vi är.

Seg fredag. Skulle föredra ett hårt slagskott i arslet än att sitta här som en stel tomte och skriva en tomteblogg.

One.


It is what it is, del ll

Först och främst vill jag gratulera Tobbe Johansson - som under ett byte fick heta Manuel Walldén. Smickrande, hedrande eller jobbigt? Det låter jag vara osagt. För övrigt var det riktigt kul att se spaggen inne på planen.

Mycket tugg innan matchen. Sedan skötte xperten Kokocha resten med sitt glappande som gjorde mig något lack. Han verkar tro, tycka och tänka lite för mycket. Vad fan menar du med sportsmanship? Varken Helsingborg eller Jönköping har någon som helst rätt till att vara snea över resultatet. Kan man inte ta sig över strecket på egen kraft kan man sitta ner. Då får man väl helt enkelt skylla sig själv. Det är direkt svagt att tro annat, eller är det svagare att ens nämna motsatsen? Nej, ditt jävla snöre, nu är du verkligen ute och cyklar.

För övrigt var det Balrogs första seger över Caperio på 7 år - jag är inte imponerad.

Blev inte särskilt imponerad av Balrogs snorunge Mikael Karlsson för den delen heller. "Täbys backar är dåliga". Samma backar stoppade dig i en kvartsfinal för knappt ett år sedan, där du knappt fick en syl i vädret, sen kan du tugga om hur många poäng du gjorde hit och dit hur mycket du än önskar. Isåfall måste Täbys backar ha varit minst lika dåliga då. Vad säger det om dig och din kapacitet? Tomte, sätt dig.

Vi ska ändå inte lägga ner alltför stor energi på gamla tider. Om vi blickar mot nuet och framtiden, så kommer Rappel gå längre än Karlsson i ett slutspel, punkt.

Din främsta merit är att du har lyckats bli avstängd i 3 månader efter att ha deltagit i en lallarturnering. Återkom när du lyckas. Jobba bara.

Andra tankar om vår match igår;

*Allas vår John kom med något tungt budskap (enligt honom själv) som han tyckte att jag skulle ha med i bloggen efter matchen. Men eftersom det kom från John, så minns jag inte vad det var han babblade om.

*Misstänker att Coach var bakis igår, men det ville han inte erkänna själv. Han vräkte i sig frukosten 5 minuter innan samlingen - i V-tuna centrum. Alla andra verkade vara.. ja, inte bakis? Tror jag iallafall.

*Kom själv (med lite hjälp av Coach) framtill att jag slutade räkna mål och assist för sisådär 2-3 år sedan och har koncentrerat mig mer på plus/minus, där jag uppenbarligen styr och ställer. Kul att man gör någon nytta. Att man sedan har mer bollkontakt när man vinner boll än när man själv väljer att göra något kreativt med den visar kanske varför man har slutat räkna poäng.

*Smedgärdshallen måste vara Stockholms skönaste hall. Där kan vi iallafall vinna matcher.

Någon läsare kan ju styra upp jobb åt mig och se glad ut.

Dåså, one.

It is what it is

Ässät fick för sig att torska 3 matcher i rad - helt plötsligt. Tacksamt när man aldrig ger upp med att tippa emot dom. Däremot fick Helsingborg för sig att tappa en 5-3 ledning med 4 minuter kvar, vilket inte uppskattades sådär överdrivet mycket. Annars gjorde det mig inte överdrivet mycket, det är trots allt ännu ett tomtegäng som mer än gärna får hamna under strecket.

Innebandyveckan har väl varit godkänd. Förutom att man kände sig fruktansvärt seg i torsdags så lyckades man med konststycket att driva bollen från egen planhalva och avsluta med ett snabbt handledsskott som satt klockrent i krysset. Alla förundrades. Och ja, antagligen så kommer det inte hända igen.

Vinst borta över Wäsby (precis, Väsby men med W) med 4-1. Betydelselös match rent tabellmässigt, men det är fortfarande jävligt skönt att vinna. Vi skapade inte mycket, men släppte knappast till något, och det är väl så vi ska spela. Tragiskt nog hade vi glömt bort det under vissa matcher, som mycket väl hade gjort att vi åtminstone låg 2:a i serien. Men men, it is what it is.

Matchens höjdpunkt var väl när deras kapten fick för sig att ta tag i Kribbas klubba för att sedan sula iväg den på läktaren. Väldigt orutinerat, när bollen var i spel precis där. Tyvärr för hans del var domare Kari med kollega väldigt vakna och upptäckte det hela. 2+10. Var det bara jag som nästan började gråta av skratt?

Nu är det bara Tureberg kvar. Hoppas att vi kan göra en bra match och hjälpa Grimsta till en kvalplats.

Dåså, från och med lördag är man arbetslös igen. Smakar bra. Därför var det lägligt att skicka SMS till chefen och nämna "magsjuk" som bra skäl till att man inte kunde dyka upp, för att sedan stänga av mobilen för att slippa irriterande samtal. Skönt, då kunde man tagga till Åland och lira fotboll istället - för en enda träningsmatch. Mittbackseleganten Ehsan var inne på plan i 45 innan han var tvungen att utgå pga skada. Då stod det 2-0, men matchen slutade 7-0. Returmöte på Bällstaberg om 3 veckor.

Lånade en del tidningar av Köks, dvs magget, aka innebandymagazinet. Var väldigt sugen på att läsa om mig själv, vilket jag inte hade gjort på ett tag. Tydligen så kan ingen "dissa som Ehsan", vilket är helt rätt. Tydligen så går jag även till "överdrift", vilket jag däremot inte vet någonting om.

Vad har hänt med TIS herrlag? Säsongen 05-06 fördes laget upp till 3:an med spelare som Anders, Lucas, Gurra, Perka, Korken och Jonte. Nu, nästan exakt 2 år senare, är man farligt nära 5:an. Fruktansvärt tråkigt tycker jag, vi hade ett skönt gäng som helt klart skulle hålla sig däruppe. En del mindre kloka beslut från ledningens sida och då sitter man där nu. Antar att det inte finns något större drag eller intresse kvar, vilket är trist för gubbarna som fortfarande krigar.

TONY YAYO - IT IS WHAT IT IS (FEAT. SPIDER LOC)