Big dreams, del ll

CARRY ON TRADITION


Grattis Storvreta - Ni har precis kissat på er själva.

2008-mar-09 @ 19:28

Jaha? Sa ju det.

Den som resonerar att man väljer ett motstånd för att sedan köra över dom i 3 raka för att få vila därefter får foten i arslet.

Jag känner att det är väldigt många som ska sitta förtillfället. Bland annat finns det tomtar i det här landet som får betalt för att ha fel. En sådan tomte har ett yrke som går under titeln  "expert". Ni sitter. Sen finns det även skojare som sågar lagets spel och tuggar sedan om innebandykunskaper hit och dit. Ni sitter också.

De vita krigarna vänder 0-3 och 2-5 och sedan 0-2 i den avgörande straffläggningen. Och det var väl inte första gången. Driver dom med mig? SJUKA SNUBBAR! Att man inte kunde vara där som planerat är såklart väldigt smärtsamt.

Hade såklart föredragit att smutsa, skrika och vara nervös på plats, men nu fick TV:n med min gode vän Kimbo duga istället. Under den första perioden studsade allt bortalagets väg, men det var långt ifrån slut. Hemmalaget tog tag i taktpinnen i den andra och känslan var riktigt bra inför tredje. Efter 3 minuter var det inte lika mycket uppåt men Tottis reducering gav nytt hopp igen och sen händer det. Kapten Sundbom slår in 4-5 och 37 sekunder senare var det dags igen, 2 minuter från slutet. Och i sudden kan man vara lugn (beroende på vilket lag man håller på) samtidigt som Storvretas nötter hade krympt avsevärt.

Det här speciella gänget verkar ha galet svårt för att ge upp.

*Täby-sonen Tobbe Johansson kliver in och spelar helt respektlöst. Backa bara. River och sliter som vanligt. Glädjande att just han får panga in 2 mål. Än mer roligt att se hans tryne i direktsändning, men lite mediaträning skulle inte sitta helt fel.

*Daniel Dalbjers straff. Tydligen så har han gigantiska bollar, för det är nog inte överdrivet roligt att gå in med 0-2 i en direkt avgörande straffläggning - och då gör han som han gör. Dåså, jobba bara.

*Ferraresi, som inte spelat en sekund, går in och är helt iskall, och Jämtdal likaså - 2 gånger om dessutom. Där tuggar vi om spelare som visar större vilja att lyckas än rädsla för att torska, trots ytterst minimal dos av rutin i väldigt pressade situationer. Ruskigt starkt.

Storvretas tränare önskade C/T lycka till med att plocka bort Kohonen. Lite sådär, bonanza-style. Och någon borde ha önskat Storvreta lycka till vad gäller Daniel Ramsin, även om han var mer mänsklig under kvällens straffläggning. Att vi råkar ha världens bästa målvakt är inget jag surar över direkt.

Det började ramla in kommentarer om mina brister eller obefintliga innebandykunskaper. Trots det har jag, ända sedan starten av den här skiten i September 2006, inte nämnt ett piss om innebandy ska spelas på ett visst sätt eller inte spelas på ett annat sätt. Tror även att min trogna skara med läsare skulle föredra att läsa om börskurser på DN:s ekonomisidor än att jag dök upp med taktiska upplägg till höger och vänster, eller vilken spelare som är bättre än vilken, osv. 

Men det skulle tydligen gå ut på om jag imponerades av en viss lirare eller inte. Personligen föredrar jag några tunga vinnarskallar före diagonalpassningar bakom ryggen. Det speglar av sig på vilket lag som kommer spela semifinal och vilket lag som återigen får tugga chips framför TV:n. Det handlar helt enkelt om att vara bäst när det gäller och kliva fram när det hettar till som mest, och har man inte det där i sig så åker man ut med huvudet före. Svårare än så är det inte.

Hursomhelst, respekt till Uppsalagänget som var modiga nog att välja "Zunda". Det var vågat. Lite väl vågat, kanske.

Smällde tydligen in en ny tippning idag. Kanske taggar till Täby centrum imorgon - måste tjacka nya sandaler...

AIK nästa.

HYPA MODEN!


Kommentarer
Postat av: Niklas Malmgren

Satan i gatan vilka straffar...

Ska villigt erkänna jag hörde till en av dom som trodde på Storvreta, men har fått äta upp det big time! Borde lärt mig att INTE underksatta Täby...:-S

Postat av: Hon som undrade tidigare

Vill bara gratulera dig och C/T till avancemanget. Vi är givetvis besvikna, men kommer igen. Att jag föredrar Kohonen framför alla i Täby är en åsikt såväl som din, men denna gång räckte dina lirare bättre till än mina. Nu hoppas jag att ni krossar AIK, för det laget gillar vi verkligen inte!

2008-03-25 @ 08:57:34
Postat av: A. Carlsson

Jävligt kul att C/T tar sig vidare! Grymt skrivet som vanligt. Hoppas på en jämn matchserie nu mot Gnaget... Tips: 3-2 i matcher till AIK (idel hemmasegrar)

2008-03-25 @ 09:37:41
Postat av: Mogge

Alla Experter kan bajsa snett nu bruschan, vilka e dom?? Jävla tomtar. C/T rules the game and my passion for the game is big as C/T:s hearts. Där fick jag till det BIGTIME.

2008-03-25 @ 17:48:56
Postat av: Ehsan

Nicke: Du har helt rätt, man kan inte direkt påstå att det inte var någon underhållning. Känns förjävligt att man inte var där. Jadu, man kan inte räkna bort de vita krigarna.. :)

Den som undrar: Tackar, det hoppas jag också!

Adde: Tack kompis! Jag hade en riktigt bra känsla inför kvarten och den är lika stark nu i semin, gubbarna fixar det här.

Mogge: C/T styyyr mannen

2008-03-26 @ 00:50:54
Postat av: Doktorn

Tomteblogg

2008-03-26 @ 01:01:06
Postat av: SWUP

Hellre att torska kvarten mot "Zunda" än i en ev. final. Bra val Storvreta. Täby var bättre och Storvreta pallade inte trycket. Största skillnaden tycker jag är matchcoachingnen. Jäderlund är gud och Forsman bonde i den jämförelsen och då matcherna var jämna rakt igenom blir de grymt avgörande.

Oj vad roligt de vore om "Zunda" pissar på AIK igen. En gång är ingen gång, men två gånger...

Vilka semifinaler de kan bli!

Skönt att du börjar vakna till liv igen Ehsan, kvalitén på bloggen börjar stegras i takt med slutspelet. Precis som de ska vara.

2008-03-26 @ 09:42:46
Postat av: Ehsan

Doktorn: Lika bra surr som vanligt från din sida :)

SWUP: Jo det är klart, korta resor och serieåttan, men ändå räckte dom inte till mot ett C/T som var klart bättre. Sen är det som du säger, Binge får ut jävligt mycket av sina gubbar när det ska avgöras och släpper fram fler spelare som KAN spela. Något motståndet inte klarade av.

Det skulle va ruskigt nice! Det kan dom fixa också, det vet dom om. Kommer bli en sevärd semifinalsserie.

Tackar för förtroendet, det var väl så här förra säsongen också - man vaknar till liv när det väl gäller ;-)

peace

2008-03-27 @ 00:37:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback