I came, I saw, I conquered

Det var som en tung lirare beskrev det tidigare; Ehsan har underhållit, roat och chockat, och varit allmänt suverän. Dags att kliva åt sidan och stila någon annanstans.

Tack till läsarna som diggade nivån, vi har haft kul tillsammans. Styr och ställ bara.

Kärlek, ONE
/Ehsan

http://www.youtube.com/watch?v=L0nsBi_4oWI 


Can't tell...

Och då var det dags. Vi stämde träff med bloggaren Ehsan hemma hos honom strax innan hans avsked. Det är mitt på dagen en kylig och regnig sommardag i Maj, och när vi stiger på firar liraren med en flaska crystal och en cigarr i käften. "Välkommen" säger han lättsamt, vi undrar vad han firar men han svarar snabbt "jag bara känner för det, jag är arbetslös och galet skön", sa han. Sedan rullade frågorna igång.

Det räcker nu va?
Spikat. Nu är det sluthetsat.

Varför kliver du av?
Därför att det är fett många tomtar som bloggar och tror att dom är tunga. När jag kom in i gamet hade jag bara läst en blogg som gick att hitta på en sida som blogg.se, och det var Sundboms, som förövrigt är innebandybloggandets gudfader. Nu spelar det ingen roll vilken hemsida du går in på till exempel, det finns alltid en länk till en blogg. Löjligt. Fruktkakor hit och dit som har modebloggar och jag vet inte vad, kvalserie-hockeyn hade något som kallades kvalbloggen. Det räcker, det är inte fresh längre och jag har gjort mitt, någon annan kaxig svartskalle får ta över och styra och ställa business.

Ser du dig själv som kaxig?
Där jag kommer från är det lätt att bli kaxig, även om jag knappast ser mig själv som kaxig sådär, rakt av. Är nog ganska ödmjuk egentligen, när du pratar med mig.

Kaxig på planen också, kanske?
Det är ganska svårt att vara kaxig om man inte har några högre tankar om sig själv och spelar i 5:an. Men visst, möter vi ett gäng pratglada snorungar så kanske käften glappar mer än vanligt.

Hur beskriver du sig själv som spelare?
Jag löper tills det tar slut och vill vinna. Har fått höra att jag inte ska ha boll... det ligger nog en hel del i det.

Du har gått från Tibble till Hammarbacken?
Kort resväg men en lång resa. Trodde aldrig själv att jag skulle lira i Tuna en dag, men så blev det. Trivdes annars riktigt bra i TIS.

Varför fick du för dig att tagga?
Det var en match i Skärholmshallen mot KTH. Ett halvår tidigare hade vi tagit klivet upp till 3:an i samma hall och mot samma motstånd. Den nya tränaren ville att jag skulle agera bänkvärmare, så då fick jag sitta där som en hund och läsa tidningen. Visst, man hade suttit förut, men nu kunde man inte bry sig mindre om hur det gick. Och matchen efter blev jag inte ens uttagen, så då tackade jag för mig. Ha det bra liksom. Känslorna dog där litegrann.

Du ville inte fortsätta helt enkelt?
Det var riktig Kalle Anka-anda just då. Jag vill tillföra något, spela, ha roligt och vinna matcher, jag tänker inte sitta för någon skojare som inte offrar lika mycket. Då kan jag lika gärna backa och flytta på mig.

Så det var fel av tränaren?
Fel och fel, alla tränare gör sina bedömningar. Sett till resultaten får man sedan se om han gjorde fel eller inte. Han uppskattade inte det jag tillförde och svårare än så är det inte, jag har ingenting emot honom. Det var en trevlig kille annars.

Men han var ingen Stefan Jonasson direkt?
Jag älskar Stefan, han var riktigt skön. Även om det var upp och ner med speltid även där så visste jag att han hade fullt förtroende för mig. Han hade sån pondus och visste precis vad han gjorde. Han lyfte oss när det verkligen gällde. Tråkigt för innebandyn att han inte är aktiv någonstans.

Tar karriären slut här?
Känns så. Känner varken hunger eller vilja. Trist, för vi har ett ruskigt skönt gäng i Vallentuna. Det är kul som fan att bara träffa grabbarna på träningarna, men själva biten med bandyklubba och boll brinner inte längre.

Så Kari Karke och Kungsängen går miste om tung center?
Det hade varit en ära att spela under Karis ledning, men att åka kommunalt till Kungsängen från Vallentuna är inte särskilt upphetsande.

Okej, hur går fotbollen då?
Det går. En vinst och en förlust än så länge i A-lagsserien. Men det kommer bara bli bättre och bättre.

Hur känns det att bära kaptensbindeln då?
Var kapten tidigare som junior i innebandy i ett antal år. Då skulle jag hålla några bortskämda snorungar nere. Nu ska jag istället hålla ett par burkar i schack med "landslaget-ringer-väl-imorgon"-attityder, så det är inte så jävla nytt. Men det funkar, trivs än så länge.

Med burkar menas..?
Invandrare. Svartskallar, you name it.

Du och din barndomskompis Ali Kabiri hade svårt att komma överens till en början?
Det har lugnat ner sig. Vi står inte och skriker och sågar varandra mitt under matcher längre. Han är en broder vid sidan av plan, men på planen är vi väldigt olika. Båda vi gillar att ta mycket plats. Men han är skön, den första jag söker upp på träningarna om jag känner för att kapa någon. Han har spelat bra än så länge.

Han anser att han skulle passa bättre som kapten?
Jo, han anser också att han skulle passa bättre som statsminister än den nuvarande, osv. Mycket tugg från hans sida.

Det finns lirare i laget som anser att du borde hålla spelet längs backen mer? Även om du har bättrat till den biten klart de senaste matcherna.
Det är många som har åsikter. Dom kan ju ringa mig när dom visar samma vinnarskalle, jobbar lika hårt och räddar oss från fler poäng än vad jag gör. Då kan dom börja snacka.

Hur länge till är du kvar i kommunen då?
Jag gillar norrort, så vi får se. Det visar sig när jag flyttar ut till slut eller morsan kickar ut mig. Jag gillar Bällstaberg, jag gillar Vallentuna och jag gillar vårt centrum bortsett från synen av snorungar som springer runt och leker 2Pac. Men men, det är här man har vuxit upp, så det är väldigt svårt att inte gilla det.

Och Sverige..?
Vi lever i världens bästa land, klart man älskar det. Jag gillar Göteborgare, norrlänningar och folk ute på landsbyggden. Gillar det mesta förutom Uppsala.

Är du fördomsfull?
Absolut. Alla är fördomsfulla. Den som påstår att den inte har några fördomar lever i förnekelse.

Vad händer under dagarna då? Du verkar inte ha överdrivet mycket att göra.
Jag rullar med grabbarna. Dricker te, pumpar musik, tippar och ser glad ut, full time baby. Spelar fotboll också.

Det låter härligt, hur blir det ännu härligare?
När jag är tillbaka i Vegas och chillar på en strippklubb och får frågan om jag vill ha ett par tuttar i nyllet.

Du nämnde musik, vad lyssnar du på?
Hip-Hop och R'n'B. Kan lyssna på det mesta annars, men det är väl annars just dom 2 grenarna jag sitter och lyssnar på hemma.

Några speciella artister?
Jay-Z, Kanye West och Chris Brown styr och ställer på heltid. Kanye West's album Graduation skulle jag kunna lyssna på varje dag utan att skippa något spår.

Vad tror du då om Clevelands chanser att avancera till en NBA-final då?
Det kan gå. Gubbarna möter trots allt Boston i kvarten nu som var överlägsna i serien. Dom har ju Garnett, Pierce och Allen, men vi har LeBron James som utgör i princip hela laget. Har han en bra dag varje dag så går Cavs vidare, spikat.

...och Caperios chanser till guld?
Förutsättningarna finns där. Det har dom visat de senaste två säsongerna. Dom kommer kliva upp ytterligare några snäpp till nästa och visa dessa efterblivna experter ännu en gång. Hoppas dom plockar det där välförtjänta guldet.

Och du kommer finnas på plats?
Spikat, med huvudet före. Får väl försöka styra upp en säsongsplåt till guldstolen. Ser framemot en ny säsong med förstakedjan.

Ska bli skönt att inte ha något att skriva om efter varje match?
Ganska. Men förväntar mig att någon annan supporter kliver in och visar bollarna. Det ska bli kul som fan att fortsätta följa, det är bara att tacka Stefan och alla andra som tog med sig plastbandyn hit.

Kommer det inte kännas lite konstigt ändå? Att inte skriva längre?
Det tror jag inte. Men kanske för dom som har blivit hånade. Men nu när jag är borta slipper dom gå runt med toalettsitsarna runt nacken, för nu finns ingen där att kissa på dom längre.

Vad händer under sommaren då?
Det vanliga. Ta det jävligt lungt, se lite sol, spana in 16-åringar och spela på EM. Så det ser riktigt bra ut på förhand.

Med andra ord kommer det hända mer där än vad det kommer göra här.
Sådär, nu räcker det.image19http://www.youtube.com/watch?v=pv3japWh7Z4 

Ögonblick

Förstår inte riktigt hur Lagerbäck tänker när han plockar Andreas Granqvist (Helsingborg, Allsvenskan) före Ehsan Keshavarz (Frösunda, division 7). Men men, är man skojare så är man. Och såja, in med Henke gubbar! Lasta in tunga framspelningar bara så kan det funka.

Henrik Larsson är faktiskt en ruskigt skön snubbe, spikat tyngsta idrottsmannen tillsammans med LeBron James och Totte Rappel. Och om Henke fortfarande kan spela landslagsfotboll, så är det inte alls försent för en gammal stjärna som Perka Jansson att ta klivet in i SSL igen, i landets finaste tröja, dvs den vita.

Dåså, hörs senare inatt.
PARAGON - ÖGONBLICK

Ain't I, del ll

Jobba bara, hockey-VM kan tydligen vara bra underhållning trots allt. Tacka Douglas Murray för det.


Det hela började med att vår vän Douglas fick för sig att totalt köra över en ryss som trodde att han kunde valsa över gatan hursomhelst. Det visade sig att det inte var grön gubbe, och ryssen gick väl mer eller mindre av på mitten. Jag tror att han har jävligt ont i huvudet just nu.


Och sen blev det ett jävla liv. Såja gubbar. Dessvärre är det några färskingar som dömer, och svensken fick matchstraff. Löjligt. Matchstraff!? Du möter GRABBARNA, och du är INTE inne på ICA och handlar. Titta upp för i helvete så slipper du knapra 20 iprén-tabletter när du vaknar imorgon.


En tuggare med stort Caperiohjärta har signerat nytt kontrakt. Det gillar vi. Bra surr även i lagets gästbok. Att det sedan finns tomtar, som i vanliga fall sitter tysta hemma och kliar sig i arslet, har åsikter. Jo, det här är Täby, men utan den tillkomna Zunda-mentaliteten (sedan något år tillbaka) skulle kommunen fortsätta trampa vatten och leva på sin snorunge-attityd. Så är det, så sitt bara.


Som innebandybloggare fick jag avsluta med en andraplats i Sveriges viktigaste lista, vilket man får tacka ödmjukt för. Det är godkänt, kommer bli smått trist att följa den i framtiden utan mitt namn och en skön motivering.


Väldigt glad över att man fick vila under dagens B-lagsmatch. Motståndarna hade knappt bollen på vår planhalva och då är det inte överdrivet roligt att spela mittback. 5-0 var något i underkant. Men idag är det en ny match på Björkvallen och det ska krigas om 3 pinnar.


One.


 

and even though these niggas talk greasy 'bout me
ask these niggas how they 'gon eat without me
ask these niggas if they want stets involved
and even if they don't like me, they respect the god


JAY-Z - AIN'T I


Ain't I?

http://www.youtube.com/watch?v=VYTSz9sttLg

Yes, han är något överlägsen. Påminner om mig i mina glansdagar. Dom andra gossarna i lekparken har inte mycket att säga till om när Kungen rullar upp.

Kvällens fotbollsträning avslutades med en strafftävling. Kim "Doktorn" Linder fick för sig att skärpa sig och ta revansch för katastrofen i en tidigare cupmatch och sänkte båda sina straffar. Ehsan "il capitano" Keshavarz ville inte vara sämre och sänkte dom säkraste straffarna folk har sett på en fotbollsplan, någonsin, trots psykningarna inför den andra. Löjligt. Jobba bara.

Vem i helvete är Ricky Bagge? Det var ett jävla tjat, men han duger säkert i krig.

Det ser jävligt bra ut - syftar på det jag ser varje gång jag tittar i spegeln, men bankkontot kunde ha varit något fetare. Men snart är det fotbolls-EM, och där kan man jobba ordentligt.


anything you aspire to acquire, i got
any gun you say you fired, i shot

Låtsas som du vet

Såg mitt kära Barca stå för en riktig bragdinsats i el classico nyss. Fantastiskt, hann väl få "skjuta-mig-själv" tankar sisådär 23 gånger, men sedan rann det bara på och till slut tappade jag räkningen.

Plattan i brevlådan, ytterst sena mål av Deportivo och Lyon samtidigt som dagens kebabtallrik på Valentina styrde och ställde. Hade även Freiburg fått för sig att vinna så hade dagen varit perfekt.

Först i den 3:e tävlingsmatchen för säsongen lyckades FSK ta sin första vinst - under en B-lagsmatch, men de flesta A-lagsgrabbarna var med. Il capitano spelade stabilt matchen igenom och lyckades även med en dribblingstur från mittplan men skottet ville inte leta sig in. Sista halvtimmen flyttades man upp till innermittfältet för att styra upp lite bollvinnande och efter 90 minuter var man hyfsat mör i benen.

Har fått höra att jag skulle gå in i Vallentunas trupp (division 2) med min vilja, vinnarskalle och inställning. Men, sen tittar man själv på hur i helvete man behandlar en boll (eller försöker) och då är man inte mycket att hurra över. Men det räcker och blir över i division 7.

Dåså, smutsig intervju på gång. Tills dess, one.PARAGON - LÅTSAS SOM DU VET (MED. ADAM TENSTA)


Smoke, del ll

Intressant med blåbärsnationer i ett ishockey-VM. 9-0, såja. Och intressant med ishockey-VM överhuvudtaget när alla länder skickar sina B-lag.

Imorgon rasar Paragon - Glöd ner i brevlådan. Om inte så kommer någon tomte på posten i V-tuna råka jävligt illa ut.

Om man inte extraknäcker imorgon, så kan man ju hålla sig vaken inatt och bidra med lite nygammat hets. Dåså, jobba bara.

Smoke

Och då var det måndag igen, efter en vecka med lite mer ansträngningar än vanligt. Gubbarna lyckades inte ta sig vidare från gruppen, men hur det gick på pokern vet jag ingenting om. Förhoppningsvis gick både Coach och John minus, dom är trots allt "inte ödmjuka", enligt lagkaptenen Robban Östlund.

Under den lediga söndagen blev det fotboll för hela slanten. Flytet med tippandet hittade fram igen när Racing Santander, Syrianska Kerbura, Kalmar och Vallentuna gjorde sitt. Att man dessutom tog sig ner till IP för att spana in V-tuna med grabbarna när dom körde över Heby med 5-1 var inte helt fel. Borde nog spela och kolla på dom oftare, för att höja spänningen något.

Peiman fick spela i 90 och gjorde det riktigt bra.

Mitt Barca massakrerade och våldtog Valencia med 6-0. Löjligt. Så det passar att prestera nu när det inte gäller?

Svensk hip-hop är tillbaka på kartan igen efter månader av tystnad efter Fjärde Världens senaste släpp. Nu är Afasi & Filthy uppe med albumet "fläcken", och Paragon har rullat upp med "glöd" som kommer ut på onsdag. Brukar väl tjacka en eller två skivor om året och tanka ner resten, men just Glöd med "Gon Travolta" förhandsbokades igår med huvudet före. Räknar kallt med att jag kommer få valuta för pengarna, tyngsta soundet ni har hört av ett gäng svennar. Ding.

Ska försöka vara jävligt aktiv härinne, varje dag, nu under sista bloggveckan. Tomte-intervju hit och dit inom kort. Sen får vi se hur mycket innebandy man lyckas radera ur skallen.

Kärlek. One.


DO OR DIE - SMOKE MY WEED