Can't tell...

Och då var det dags. Vi stämde träff med bloggaren Ehsan hemma hos honom strax innan hans avsked. Det är mitt på dagen en kylig och regnig sommardag i Maj, och när vi stiger på firar liraren med en flaska crystal och en cigarr i käften. "Välkommen" säger han lättsamt, vi undrar vad han firar men han svarar snabbt "jag bara känner för det, jag är arbetslös och galet skön", sa han. Sedan rullade frågorna igång.

Det räcker nu va?
Spikat. Nu är det sluthetsat.

Varför kliver du av?
Därför att det är fett många tomtar som bloggar och tror att dom är tunga. När jag kom in i gamet hade jag bara läst en blogg som gick att hitta på en sida som blogg.se, och det var Sundboms, som förövrigt är innebandybloggandets gudfader. Nu spelar det ingen roll vilken hemsida du går in på till exempel, det finns alltid en länk till en blogg. Löjligt. Fruktkakor hit och dit som har modebloggar och jag vet inte vad, kvalserie-hockeyn hade något som kallades kvalbloggen. Det räcker, det är inte fresh längre och jag har gjort mitt, någon annan kaxig svartskalle får ta över och styra och ställa business.

Ser du dig själv som kaxig?
Där jag kommer från är det lätt att bli kaxig, även om jag knappast ser mig själv som kaxig sådär, rakt av. Är nog ganska ödmjuk egentligen, när du pratar med mig.

Kaxig på planen också, kanske?
Det är ganska svårt att vara kaxig om man inte har några högre tankar om sig själv och spelar i 5:an. Men visst, möter vi ett gäng pratglada snorungar så kanske käften glappar mer än vanligt.

Hur beskriver du sig själv som spelare?
Jag löper tills det tar slut och vill vinna. Har fått höra att jag inte ska ha boll... det ligger nog en hel del i det.

Du har gått från Tibble till Hammarbacken?
Kort resväg men en lång resa. Trodde aldrig själv att jag skulle lira i Tuna en dag, men så blev det. Trivdes annars riktigt bra i TIS.

Varför fick du för dig att tagga?
Det var en match i Skärholmshallen mot KTH. Ett halvår tidigare hade vi tagit klivet upp till 3:an i samma hall och mot samma motstånd. Den nya tränaren ville att jag skulle agera bänkvärmare, så då fick jag sitta där som en hund och läsa tidningen. Visst, man hade suttit förut, men nu kunde man inte bry sig mindre om hur det gick. Och matchen efter blev jag inte ens uttagen, så då tackade jag för mig. Ha det bra liksom. Känslorna dog där litegrann.

Du ville inte fortsätta helt enkelt?
Det var riktig Kalle Anka-anda just då. Jag vill tillföra något, spela, ha roligt och vinna matcher, jag tänker inte sitta för någon skojare som inte offrar lika mycket. Då kan jag lika gärna backa och flytta på mig.

Så det var fel av tränaren?
Fel och fel, alla tränare gör sina bedömningar. Sett till resultaten får man sedan se om han gjorde fel eller inte. Han uppskattade inte det jag tillförde och svårare än så är det inte, jag har ingenting emot honom. Det var en trevlig kille annars.

Men han var ingen Stefan Jonasson direkt?
Jag älskar Stefan, han var riktigt skön. Även om det var upp och ner med speltid även där så visste jag att han hade fullt förtroende för mig. Han hade sån pondus och visste precis vad han gjorde. Han lyfte oss när det verkligen gällde. Tråkigt för innebandyn att han inte är aktiv någonstans.

Tar karriären slut här?
Känns så. Känner varken hunger eller vilja. Trist, för vi har ett ruskigt skönt gäng i Vallentuna. Det är kul som fan att bara träffa grabbarna på träningarna, men själva biten med bandyklubba och boll brinner inte längre.

Så Kari Karke och Kungsängen går miste om tung center?
Det hade varit en ära att spela under Karis ledning, men att åka kommunalt till Kungsängen från Vallentuna är inte särskilt upphetsande.

Okej, hur går fotbollen då?
Det går. En vinst och en förlust än så länge i A-lagsserien. Men det kommer bara bli bättre och bättre.

Hur känns det att bära kaptensbindeln då?
Var kapten tidigare som junior i innebandy i ett antal år. Då skulle jag hålla några bortskämda snorungar nere. Nu ska jag istället hålla ett par burkar i schack med "landslaget-ringer-väl-imorgon"-attityder, så det är inte så jävla nytt. Men det funkar, trivs än så länge.

Med burkar menas..?
Invandrare. Svartskallar, you name it.

Du och din barndomskompis Ali Kabiri hade svårt att komma överens till en början?
Det har lugnat ner sig. Vi står inte och skriker och sågar varandra mitt under matcher längre. Han är en broder vid sidan av plan, men på planen är vi väldigt olika. Båda vi gillar att ta mycket plats. Men han är skön, den första jag söker upp på träningarna om jag känner för att kapa någon. Han har spelat bra än så länge.

Han anser att han skulle passa bättre som kapten?
Jo, han anser också att han skulle passa bättre som statsminister än den nuvarande, osv. Mycket tugg från hans sida.

Det finns lirare i laget som anser att du borde hålla spelet längs backen mer? Även om du har bättrat till den biten klart de senaste matcherna.
Det är många som har åsikter. Dom kan ju ringa mig när dom visar samma vinnarskalle, jobbar lika hårt och räddar oss från fler poäng än vad jag gör. Då kan dom börja snacka.

Hur länge till är du kvar i kommunen då?
Jag gillar norrort, så vi får se. Det visar sig när jag flyttar ut till slut eller morsan kickar ut mig. Jag gillar Bällstaberg, jag gillar Vallentuna och jag gillar vårt centrum bortsett från synen av snorungar som springer runt och leker 2Pac. Men men, det är här man har vuxit upp, så det är väldigt svårt att inte gilla det.

Och Sverige..?
Vi lever i världens bästa land, klart man älskar det. Jag gillar Göteborgare, norrlänningar och folk ute på landsbyggden. Gillar det mesta förutom Uppsala.

Är du fördomsfull?
Absolut. Alla är fördomsfulla. Den som påstår att den inte har några fördomar lever i förnekelse.

Vad händer under dagarna då? Du verkar inte ha överdrivet mycket att göra.
Jag rullar med grabbarna. Dricker te, pumpar musik, tippar och ser glad ut, full time baby. Spelar fotboll också.

Det låter härligt, hur blir det ännu härligare?
När jag är tillbaka i Vegas och chillar på en strippklubb och får frågan om jag vill ha ett par tuttar i nyllet.

Du nämnde musik, vad lyssnar du på?
Hip-Hop och R'n'B. Kan lyssna på det mesta annars, men det är väl annars just dom 2 grenarna jag sitter och lyssnar på hemma.

Några speciella artister?
Jay-Z, Kanye West och Chris Brown styr och ställer på heltid. Kanye West's album Graduation skulle jag kunna lyssna på varje dag utan att skippa något spår.

Vad tror du då om Clevelands chanser att avancera till en NBA-final då?
Det kan gå. Gubbarna möter trots allt Boston i kvarten nu som var överlägsna i serien. Dom har ju Garnett, Pierce och Allen, men vi har LeBron James som utgör i princip hela laget. Har han en bra dag varje dag så går Cavs vidare, spikat.

...och Caperios chanser till guld?
Förutsättningarna finns där. Det har dom visat de senaste två säsongerna. Dom kommer kliva upp ytterligare några snäpp till nästa och visa dessa efterblivna experter ännu en gång. Hoppas dom plockar det där välförtjänta guldet.

Och du kommer finnas på plats?
Spikat, med huvudet före. Får väl försöka styra upp en säsongsplåt till guldstolen. Ser framemot en ny säsong med förstakedjan.

Ska bli skönt att inte ha något att skriva om efter varje match?
Ganska. Men förväntar mig att någon annan supporter kliver in och visar bollarna. Det ska bli kul som fan att fortsätta följa, det är bara att tacka Stefan och alla andra som tog med sig plastbandyn hit.

Kommer det inte kännas lite konstigt ändå? Att inte skriva längre?
Det tror jag inte. Men kanske för dom som har blivit hånade. Men nu när jag är borta slipper dom gå runt med toalettsitsarna runt nacken, för nu finns ingen där att kissa på dom längre.

Vad händer under sommaren då?
Det vanliga. Ta det jävligt lungt, se lite sol, spana in 16-åringar och spela på EM. Så det ser riktigt bra ut på förhand.

Med andra ord kommer det hända mer där än vad det kommer göra här.
Sådär, nu räcker det.image19http://www.youtube.com/watch?v=pv3japWh7Z4 

Kommentarer
Postat av: Ehsan 4 prez!

Klockren intervju!

2008-05-14 @ 22:23:37
Postat av: Ehsan

Det blir inga presidentposter för mig, men kul att du gilla och tack för uppmärksamheten tills vidare ;-)

2008-05-15 @ 23:05:02
Postat av: Anton

http://czitromdenmindreavdem.blogg.se/ kolla på denna blogg

2008-05-17 @ 16:32:49
Postat av: Honung

Kari Karke är min bror. ;) Googlade honom och hittade dig.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback